ARTE France Cinéma

Portrait de la jeune fille en feu | Francija
Žanrs
IMDB
8.2 (18847 balsu)
Astoņpadsmitā gadsimta beigās izolētā Brittanijas salā sievietes gleznotājas pienākums ir uzgleznot jaunas sievietes kāzu portretu.

Žanrs
IMDB
6.6 (1426 balsu)
Rumānijas policistam, kurš ir nolēmis atbrīvot no cietuma greizo biznesmeni, kurš zina, kur tiek slēpta mobesta nauda, jāapgūst sarežģītā senču valoda (Silbo Gomero), ko lieto Gomeras salā.

Žanrs
IMDB
5.9 (22246 balsu)
Budžets
8,933,400.00$
Kosmosa dzīles aiz mūsu Saules sistēmas robežām. Monte un viņa mazā meitiņa Vilova dzīvo pilnīgā izolācijā kosmosa kuģī. Stingrā pašdisciplīna sargā vientuļo vīrieti no paša un citu kaislībām. Viņš ir kļuvis par tēvu pret savu gribu. Vilovu dzemdēja ar Montes spermu apaugļota jauna sieviete vārdā Boize. Viņi abi bija kosmosa cietumnieku apkalpes locekļi, uz nāvi notiesātie, jūrascūciņas, kas nosūtītas kosmosā uz Zemei tuvāko melno caurumu. Tagad dzīvi palikuši tikai Monte un Vilova. Un Monte ir mainījies. Pateicoties meitai, viņš pirmo reizi mūžā sajūt visvarenās mīlestības spēku. Vilova aug, kļūst par meiteni un jaunu sievieti. Tēvs un meita abi kopā vientulībā tuvojas savam liktenim – melnajam caurumam, kurā laiks un telpa pārstāj eksistēt.

Žanrs
Budžets
11,000,000.00$
Izcilā dāņu kinorežisora Larsa fon Trīra jaunākā drāma "Antikrists" ir mistisks psiholoģisks trilleris, kas stāsta par laulāta pāra attiecībām pēc viņu mazā dēla nāves. No pilsētas viņi dodas mežā, kur ļaujas seksualitātes destruktīvajam spēkam. Filma ir provokatīva un izaicinoša, tā šokē ar vardarbības un seksa ainām. „Antikrists” kļuva par šāgada Kannu kinofestivāla lielāko skandālu. Galvenās lomas atveido Šarlote Gensbūra (par šo filmu Kannu festivālā viņa atzīta par labāko aktrisi) un Vilems Defo. Lomās: Charlotte Gainsbourg, Willem Dafoe Režisors: Lars fon Trier Scenārijs: Lars fon Trier Producents: Meta Loise Foldager

Tokyo! | Francija| Vācija| Japāna
Žanrs
Kinoalmanahs no trim filmām par milzīgu, nedraudzīgu un bīstamu lielpilsētu – Tokiju. Jaunlaulātie ierodas galvaspilsētā un saduras ar tās skarbo funkcionalitāti. Laikā, kamēr viņš kļūst par ievērojamu kinorežisoru, viņa kļūst par krēslu… Šo parodiju pats par savu dzīvi ir sacerējis Mišels Gondrī. No Tokijas kanalizācijas laiku pa laikam izlien nepatīkams subjekts ar rudu bārdu, kurš te atņem garāmgājējiem telefonus, naudu, cigaretes, te met viņiem ar otrā pasaules kara granātām. Šī metafora pieder Leo Karaksam, kurš turklāt sadalījis ekrānu 3 daļās. Brīvprātīgs vientuļnieks, kurš nav redzējis un dzirdējis cilvēkus tieši 10 gadus gluži nejauši ieskatās acīs picu piegādātājai, kura noģībst un sākas pazemes grūdieni… Šo samuraju līdzību uzfilmējis Džuns Ho Bons. Lomās: Ju Aoi, Josi Arakava, Žans Fransuā Balmērs, Džūlija Dreifūsa, Ajako Fudžitani, Ajumi Ito, Terujuki Kagava, Deni Levans, Jutaka Macušige, Nao Omori, Satoši Cumabuki, Hiroši Jamamoto. Režisors: Mišels Gondrī, Džuns Ho Bons, Leo Karaks Scenārijs: Mišels Gondrī, Džuns Ho Bons, Leo Karaks Producents: Anne Pernods-Savada, Masa Savada, Mičiko Ješitake

Žanrs
IMDB
7.4 (20,330 balsu)
Budžets
14,200,000.00$
Ir 1933. gads, Lielās depresijas laiks. Greisa (Braisa Dallasa Hovarda) kopā ar savu tēvu (Vilems Defo) un viņa gangsteru bandu siro cauri visai Amerikai. Alabamas štatā viņi nonāk nomaļā plantācijā Manderlejā, kur, kā atklājas, joprojām turpinās verdzība, kaut pārējā Amerikā tā atcelta jau pirms 70 gadiem. Greisa, cēlu nodomu un "svētu dusmu" pārņemta, nolemj izmainīt šo netaisnību un iejaucas notiekošajā... Viņas centieni izveidot ideālu un demokrātisku valsti diemžēl piedzīvo sakāvi. Greisa dāvā vergiem brīvību, bet viņi nezina, ko ar to iesākt, jo pieraduši pie drošības, kad viņu vietā visu izlēma kāds cits… Pazīstamais dāņu kinorežisors, kustības Dogma'95 aizsācējs Larss fon Trīrs ("Šķeļot viļņus", "Idioti", "Dejotāja tumsā") ne tikai tematiski, bet arī sižetiski turpina "Dogvilā" iesākto stāstu par Greisu. "Manderleja" ir otrā filma no Trīra iecerētās triloģijas par ASV. Lomās: Bryce Dallas Howard, Isaach De Bankolé, Danny Glover, Willem Dafoe, Jeremy Davies, Lauren Bacall, Chloe Sevigny Režisors: Lars von Trier

Žanrs
Filmā komiskā garā atspoguļots ļoti nopietns un sievišķīgs temats – vibratora izgudrošana. Darbība risinās Anglijā deviņpadsmitā gadsimta astoņdesmitajos gados, kad daudzas augstāko aprindu dāmas depresijas dēļ tika sūtītas pie ārsta. Lai pacientēm mazinātu stresu, ārsti ieviesa jaunu terapiju – uzmanīgu noteiktas sievietes ķermeņa daļas manuālu stimulāciju. Tomēr ārsti nebija aptvēruši, ka patiesībā šīm sievietēm bija nepieciešams orgasms, un viņu uzdevums bija apmierināt turīgas dāmas, kuru vīri to nespēja. „Intīmā masāža” bija ļoti efektīva, un, kad ārsta Mortimera (Hjū Densijs) ar radošu dzirksti apveltītais draugs Edmunds (Ruperts Everets) atklāja savu nodomu izgatavot elektrisku, no putna spalvām darinātu putekļu slotiņu, Mortimeram prātā iešāvās neatvairāma doma… Kāds bija iznākums? Sākās revolucionāras pārmaiņas sieviešu dzīvē. Ja vien ārsts būtu aptvēris, ko pastrādājis, – pēc vibratora izgudrošanas radās emancipācija un feminisms.

Clouds of Sils Maria | Francija| Vācija| Šveice
Žanrs
IMDB
6.7 (26277 balsu)
Budžets
6,600,000.00$
Ja agrā rudens rītā pastaigājies savrupajā Šveices Alpu miestiņā Zils-Marija, kad izveidojusies īpaša temperatūras un mitruma attiecība – siltais gaiss pa nogāzēm ceļas augšup no gravas uz kalnu pāreju, pārvērsdamies mākonī, ko vējš izritina neiedomājami garā strēmelē, – var laimēties ieraudzīt "Malojī čūsku" – smalku mākoņu virkni, kas izvijas caur kalnu virsotnēm un slīd no smaragda ezeriem pār kalnu pāreju kā tuvojošās vētras priekšvēstnese… Slavena aktrise ierodas Šveicē, lai saņemtu apbalvojumu, ko iedibinājis nopelniem bagāts scenārists, kura filmā viņa veiksmīgi debitējusi savā jaunībā. Reiz filma ar sarežģītu, provocējošu sižetu un intriģējošo nosaukumu "Malojī čūska" viņai atnesa pasaules slavu, bet tagad, pēc 20 gadiem, pārsteidz piedāvājums nonākt šīs drāmas otrā pusē, iejūtoties citā lomā… Stāsts, kurā ņirb daudz pārvērtību un atmiņu rēgu, iegremdē laika vērpetēs, piespiežot saskarties ar pagātni, no kuras viņa tik ilgi vairījusies, un atsedz satraucošus noslēpumus, aizritējušajās desmitgadēs nesadzijušās rētas. Tā ir pagātnes un nākotnes pretstāve pašā Zils-Marijas sirdī, kur laiks ir pamiris mēmā apbrīnā, kur pavasara gaisma, gaisa dzidrums un pagātnes miglas saplūdušas mākoņu fenomenā Maloija. Šeit, kur pārvērtē piedzīvotā jēgu, ieskatoties bezgala dziļajā laika spogulī, ieraugi tikai tukšumu, kas neataino neko citu, izņemot paša atspulgu, kas sastindzis absolūtajā tagadnē. Tas ir mūžības attēls. Spilgtā, izsmalcinātā kinolente sajūsmina ar scenārija ietverto psiholoģismu, lielisko operatora darbu un izcilo sieviešu ansambli. No vienas puses – tā ir valdzinoša, melanholiska drāma, no otras – drosmīgi gudra filma par sievieti, kas mainīgās pasaules priekšā jūtas patiesi apjukusi un izbrīnīta. Par to, kā lomas apstākļi pārgroza aktrises likteni, par lugu un dzīvi, kas atkārto šī stāsta izšķirošās epizodes.

Louder Than Bombs | Francija| Vācija| ASV| Norvēģija| Dānija
Žanrs
IMDB
6.6 (10988 balsu)
Budžets
11,000,000.00$
Pēc kādas slavenas fotogrāfes mīklainās nāves viņas vīram un dēliem no jauna jāatrod kopīga valoda. Zaudējuma sajūta, paaudžu konflikts un apmulsuma vadīti kļūdaini lēmumi ir situācijas, ar kurām saskaras teju visi filmas varoņi Gabriela Bērna, Džeses Aizenberga un franču nu jau leģendārās aktrises Izabellas Ipēras atainojumā. Pirmais Norvēģijas kinodarbs, kas pēc 36 gadu pārtraukuma iekļauts prestižā Kannu kinofestivāla galvenajā – konkursa – programmā.

1 2 3 4