ziema

Snowpiercer | Francija| ASV| Čehija| Koreja
Žanrs
Budžets
39,200,000.00$
Zeme. Netāla nākotne. 17 gadus pēc tam, kad uz planētas notikusi tehnoloģiska katastrofa, agrākos mežus un dārzus klāj sniegi un ledāji. Dzīvība ir saglabājusies tikai lielajā vilcienā, kas bez apstājas traucas pa transeirāzijas maģistrāli. Vilciena priekšgalā dzīvo valdošā elite, bet pēdējos vagonos – vienkāršie ļaudis, kuru sadzīve līdzinās koncentrācijas nometnei: slimības, nabadzība, sargu patvaļa... Taču tieši šeit - starp pazemotajiem un aizvainotajiem, atradīsies Mesija, kurš būs spējīgs mest izaicinājumu elitei un atjaunot taisnīgumu. „Caur sniegiem” – dienvidkorejiešu kulta režisora Cžun-ho Bona (The Host) post-apokaliptiskais fantastikas trilleris pēc franču grafiskās noveles „LeTransperceneige” motīviem. Galvenās lomas atveido lielisks aktieru ansamblis – Kriss Evanss, Tilda Svintone, Eds Harriss, Džons Herts, Džeimijs Bells un citi.

Winter's Tale | ASV| Krievija
Žanrs
IMDB
6.1 (55199 balsu)
Budžets
60,000,000.00$
"Ziemas pasaka" ir stāsts par brīnumu, liktenīgu mīlestību un mūžveco cīņu starp labo un ļauno. Romantiskās fantāzijas darbība risinās Ņujorkā vairāk nekā gadsimta garumā - no pagājušā gadsimta sākuma līdz pat mūsu dienām. Pīters Leiks ir vientuļš amatnieks, kurš nabadzības spiests kļūst par kramplauzi. Kādā ziemas naktī viņš ielaužas šķietami tukšā greznā savrupmājā, taču sastop tur saimnieka meitu Beverliju - daiļu meiteni, kura mirst no diloņa. Tā sākas Pītera un Beverlijas maģiskais mīlasstāsts, kas turpinās pat pēc meitenes nāves. "Ziemas pasaka" ir "Oskara" balvas laureāta amerikāņu scenārista Akivas Goldsmita ("Brīnišķīgais prāts") debija režijā. Filmas scenārija pamatā ir amerikāņu rakstnieka Marka Helprina tāda paša nosaukuma 1983. gadā sarakstītais romāns. Galvenajās lomās - populārais īru aktieris Kolins Farels, Džesika Brauna Findleja, Vils Smits, kā arī "Oskara" balvas laureāti Dženifera Konelija, Viljams Hērts, Eva Marija Seinta un Rasels Krovs. Viena no šī gada romantiskākajām filmām "Ziemas pasaka" savu pirmizrādi Latvijā piedzīvos 14. februārī - visu mīlētāju svētkos Valentīndienā.

Snowtime! | Kanāda
Žanrs
Budžets
12,500,000.00$
"Sniega kaujas" – jaunā animācijas filma ziemīgās noskaņās visai ģimenei. Ziema, sals, ledus pilis un iemīļotā bērnu izklaide – pikošanās! Īsinādami laiku ziemas brīvdienās, mazā, sniega ieputinātā ciematiņa bērni nolemj sarīkot vērienīgas sniega kaujas. Kā noslēgsies šī aizraujošā un dažbrīd pat bīstamā rotaļa? Kurš gūs uzvaru? Vai uzvara šādās kaujās maz gūstama?

The Revenant | ASV| Kanāda| Honkonga| Taivāna
Žanrs
IMDB
8.0 (662060 balsu)
Budžets
135,000,000.00$
Pamests smagi ievainots pēc lāča uzbrukuma un nolemts nāvei, mednieks Hjū Glāss ir spējis izdzīvot un tagad viņam ir tikai viens mērķis - mest izaicinājumu pirmatnējai dabai, bargajai ziemai un mežonīgajām ciltīm, lai atriebtos saviem pārdarītājiem.

Groundhog Day | ASV| Krievija
Žanrs
Budžets
14,600,000.00$
Liekas pats par sevi saprotams, ka pēc 2. februāra seko 3. februāris. Par to bija pārliecināts arī Fils, kašķīgs sinoptiķis, līdz ar viņu notika neticamais. Viņš ir spiests izdzīvot vienu savas dzīves dienu atkal un atkal. Laiks ir apstājies – lai cik rītus Fils pamostos, viņš ir nolemts mūžīgam 2. februārim, pazīstamam arī kā Murkšķa diena. Tā šķiet tīrā elle. Bet varbūt no šī dīvainā stāvokļa tomēr ir iespējams gūt sev kādu labumu?

Bize un Neguļa | Latvija
Žanrs
Lai atgūtu vecāku uzmanību, meitene Bize kopā ar savu iedomu draugu Neguļu, izdomā viltīgu plānu, kā aizsūtīt mazo brālīti kopā ar vecmāmiņu uz Mēnesi.

1 2 3