kalns

Žanrs
IMDB
8.0 (131202 balsu)
Budžets
10,000,000.00$
Neauglīgs skaņu stils tiek stilīgi izmantots, lai izveidotu minimālistisku mazpilsētas vidi, kurā noslēpumaina sieviete vārdā Grace slēpjas no noziedzniekiem, kas viņu vajā. Pilsēta ir divpusīga un piedāvā apmesties Grace, kamēr vien viņa var padarīt viņu pūļu vērtu, tāpēc Grace smagi strādā dažādu pilsētnieku nodarbinātībā, lai iegūtu viņu labvēlību. Tomēr spriedze uzliesmo, un Grētas kā bezpalīdzīga autsaidera statuss izsauc ļaunu nicinājumu un ļaunprātīgu izmantošanu no Dogvilas pilsoņiem.

Where Eagles Dare | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
7.7 (49222 balsu)
Budžets
7,700,000.00$
Nikns Otrais pasaules karš, un amerikāņu ģenerālis ir notverts un tiek turēts ķīlniekā Schloss Adler - Bavārijas pilī, kuru gandrīz nav iespējams sagraut. Kvalificētu sabiedroto karavīru grupa ir atbildīga par ģenerāļa atbrīvošanu, pirms nav par vēlu.

Cliffhanger | Francija| ASV| Itālija
Žanrs
IMDB
6.4 (115138 balsu)
Budžets
70,000,000.00$
Gadu pēc drauga zaudēšanas traģiskajā 4000 pēdu kritienā bijušais mežzinis Gabe Walker un viņa partneris Hal tiek aicināti atgriezties tajā pašā virsotnē, lai izglābtu iestrēgušo alpīnistu grupu, lai tikai iemācītos, ka alpīnisti patiesībā ir zagtie nolaupītāji, kuri mēs meklējam kastes, kas pilnas ar naudu.

Kino Kults | The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring | ASV| Jaunzēlande
Žanrs
IMDB
8.8 (1556820 balsu)
Budžets
93,000,000.00$
Sensenos laikos elfu kalēji kala Varas gredzenus, taču tumsas pavēlnieks Saurons izveidoja kādu īpaši spēcīgu, kas bija radīts, lai kontrolētu citus Varas gredzenus. Pagāja daudzi gadsimti, paaudze nomainīja paaudzi, līdz hobits vārdā Bilbo Baginss nejauši ieguva Saurona gredzenu savā īpašumā, taču arī Bilbo novecoja. Viņš saprata, ka laiks šķirties no gredzena, kas viņam bija kļuvis tik mīļš un nodeva to sava jaunā krustdēla rokās, piekodinādams, ka Frodo būs spiests doties bīstamā ceļojumā pāri visai Viduszemei, pašā tumsas pavēlnieka zemes sirdī, lai bīstamo gredzenu uz mūžiem aprītu Likteņaizas liesmu krāces.

The Hobbit: An Unexpected Journey | ASV| Jaunzēlande
Žanrs
Budžets
250,000,000.00$
Ilgi gaidītās episkās pasakas notikumi risinās pirms „Gredzenu pavēlnieka” triloģijas, kad hobits Bilbo Baginss kopā ar burvi Gendalfu un trīspadsmit rūķiem dodas negaidītā un neticamiem piedzīvojumiem piesātinātā ceļojumā. Režisora Pītera Džeksona filmā uz ekrāniem redzēsim gan jaunus varoņus, gan arī iemīļotos „Gredzenu pavēlnieka” triloģijas dalībniekus. Filma uzņemta 3D formātā, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Seansi tiks demonstrēti jaunajā HFR 3D (daudzkadru 3D) formātā - tas piedāvā īpaši dzidru attēla kvalitāti, jo filma tiek demonstrēta ar ātrumu 48 kadri sekundē, kas ir pietuvināts tam, kā mūsu acis redz apkārtējo pasauli. Līdz ar to skatītāja acis nenogurst, un uz ekrāna notiekošais izskatās dabiski.

Everest | ASV| Lielbritānija| Islande
Žanrs
IMDB
7.1 (194132 balsu)
Budžets
55,000,000.00$
Filmas pamatā - patiesi notikumi. 1996. gada 10. maijā Himalaju kalnos divas alpīnistu ekspedīcijas uzsāk pēdējo posmu ceļā uz Everesta smaili. Viņiem ceļā stājas viena no spēcīgākajām vētrām cilvēces vēsturē. Dabas neaprakstāmais pretspēks kļūs par izaicinājumu viņu vienotībai un par lielāko pārbaudījumu viņu drosmei, gribasspēkam un fiziskajai izturībai.

Clouds of Sils Maria | Francija| Vācija| Šveice
Žanrs
IMDB
6.7 (26277 balsu)
Budžets
6,600,000.00$
Ja agrā rudens rītā pastaigājies savrupajā Šveices Alpu miestiņā Zils-Marija, kad izveidojusies īpaša temperatūras un mitruma attiecība – siltais gaiss pa nogāzēm ceļas augšup no gravas uz kalnu pāreju, pārvērsdamies mākonī, ko vējš izritina neiedomājami garā strēmelē, – var laimēties ieraudzīt "Malojī čūsku" – smalku mākoņu virkni, kas izvijas caur kalnu virsotnēm un slīd no smaragda ezeriem pār kalnu pāreju kā tuvojošās vētras priekšvēstnese… Slavena aktrise ierodas Šveicē, lai saņemtu apbalvojumu, ko iedibinājis nopelniem bagāts scenārists, kura filmā viņa veiksmīgi debitējusi savā jaunībā. Reiz filma ar sarežģītu, provocējošu sižetu un intriģējošo nosaukumu "Malojī čūska" viņai atnesa pasaules slavu, bet tagad, pēc 20 gadiem, pārsteidz piedāvājums nonākt šīs drāmas otrā pusē, iejūtoties citā lomā… Stāsts, kurā ņirb daudz pārvērtību un atmiņu rēgu, iegremdē laika vērpetēs, piespiežot saskarties ar pagātni, no kuras viņa tik ilgi vairījusies, un atsedz satraucošus noslēpumus, aizritējušajās desmitgadēs nesadzijušās rētas. Tā ir pagātnes un nākotnes pretstāve pašā Zils-Marijas sirdī, kur laiks ir pamiris mēmā apbrīnā, kur pavasara gaisma, gaisa dzidrums un pagātnes miglas saplūdušas mākoņu fenomenā Maloija. Šeit, kur pārvērtē piedzīvotā jēgu, ieskatoties bezgala dziļajā laika spogulī, ieraugi tikai tukšumu, kas neataino neko citu, izņemot paša atspulgu, kas sastindzis absolūtajā tagadnē. Tas ir mūžības attēls. Spilgtā, izsmalcinātā kinolente sajūsmina ar scenārija ietverto psiholoģismu, lielisko operatora darbu un izcilo sieviešu ansambli. No vienas puses – tā ir valdzinoša, melanholiska drāma, no otras – drosmīgi gudra filma par sievieti, kas mainīgās pasaules priekšā jūtas patiesi apjukusi un izbrīnīta. Par to, kā lomas apstākļi pārgroza aktrises likteni, par lugu un dzīvi, kas atkārto šī stāsta izšķirošās epizodes.

Mot Naturen | Norvēģija
Žanrs
Budžets
950,000.00$
Martins, zēniska izskata trīsdesmitgadnieks, dodas nedēļas nogales skrējienā kalnos. Taču no domām aizbēgt nav iespējams, un, tāpat kā daudzi no mums, Martins nespēj vienkārši BŪT, neanalizējot savas attiecības ar sievu un mazo dēlu, apnikumu darbā, gruzdošo atsvešinātības sajūtu... Liekas, kaut kas ir neatgriezeniski zudis un rodas vēlme rīkoties drastiski. Filma norvēģu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

The Hateful Eight | ASV
Žanrs
IMDB
7.8 (468200 balsu)
Budžets
44,000,000.00$
ASV pēc Pilsoņu kara. Leģendārais mednieks par atlīdzību Džons Ruts konvojē noziedznieci Deiziju uz Redroku, lai tur viņai spriestu tiesu par slepkavību. Pēc tam, kad, satiekot vēl dažus ceļiniekus, viņus pārsteidz sniega vētra, kompānijai nākas meklēt patvērumu meža būdā, kur viņus jau sagaida visai raiba sabiedrība vēl četru cilvēku sastāvā. Pamazām rodas aizdomas, ka šī tikšanās nav bijusi nejauša un katram no astotnieka ir savi, pavisam nopietni iemesli šeit atrasties.

The Revenant | ASV| Kanāda| Honkonga| Taivāna
Žanrs
IMDB
8.0 (662060 balsu)
Budžets
135,000,000.00$
Pamests smagi ievainots pēc lāča uzbrukuma un nolemts nāvei, mednieks Hjū Glāss ir spējis izdzīvot un tagad viņam ir tikai viens mērķis - mest izaicinājumu pirmatnējai dabai, bargajai ziemai un mežonīgajām ciltīm, lai atriebtos saviem pārdarītājiem.

Eddie the Eagle | Vācija| ASV| Lielbritānija
Žanrs
Budžets
23,000,000.00$
Kopš bērnu dienām Edijs vienmēr ir gribējis kļūt par olimpieti. Vecāki un draugi izturējās pret to ar pamatotu skepsi, taču nekas nespēja viņu apturēt. Šis ir patiess, aizkustinošs un komisks stāsts par Ediju Edvardsu ar iesauku "Ērglis" - Lielbritānijas pirmo tramplīnlēcēju, kurš piedalījās Olimpiskajās spēlēs.

On the Milky Road | ASV| Lielbritānija| Serbija
Žanrs
Pavasaris kara laikā. Ik dienu piena pārdevējs ložu krustugunīs šķērso frontes līniju, lai kareivjiem nogādātu savu preci. Tā kā viņš ir iemantojis turību ar savu rūpalu un viņu mīl ciema daiļava, viņu gaida mierpilna nākotne… Taču negaidīti uzrodas noslēpumaina itāliešu sieviete, kas sagriež vīra dzīvi kājām gaisā. Tā sākas kaislīgs stāsts par aizliegto mīlu, kas abus ierauj neticamu un bīstamu notikumu virpulī. Viņus ir savedis liktenis, un neviens un nekas viņus vairs nespēs apturēt. Filma serbu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

1 2 3