1920. gadi

Michael Collins | Lielbritānija| Īrija
Žanrs
IMDB
7.2 (28511 balsu)
Budžets
28,000,000.00$
Maiklam Kolinssam ir izšķiroša loma Īrijas brīvvalsts nodibināšanā 20. gadsimta 20. gados, bet viņu apņem tie, kas cer izveidot pilnīgi neatkarīgu Īrijas republiku.

The Banshees of Inisheer | ASV| Lielbritānija| Īrija
Žanrs
IMDB
7.8 (87663 balsu)
Budžets
200,000.00$
Filma seko diviem draugiem mūža garumā nomaļā Īrijas salā. Strupceļā viens pēkšņi pārtrauc draudzību, izraisot satraucošas sekas abiem.

The St. Valentine's Day Massacre | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (3446 balsu)
Budžets
2,175,000.00$
Čikāga 1929. gada 14. februārī Alkapone beidzot kļūst par pilsētas organizētās noziedzības priekšnieku. Garāžā uz ziemeļiem viņa kapuces, ģērbušās kā policisti, pārsteidz un ar ložmetējiem nopļauj Bugs Morāna pretinieku bandas galvenos dalībniekus. Filma izseko negadījuma vēsturi, skartās un dažos gadījumos ar to saistītās dzīves.

Once Upon a Time in America | ASV| Itālija
Žanrs
IMDB
8.4 (292301 balsu)
Budžets
20,000,000.00$
Bijušais aizliegumu laikmeta ebreju gangsteris trīsdesmit gadus vēlāk atgriežas Manhetenas Lejas austrumu pusē, kur viņam atkal jāsaskaras ar savas vecās dzīves spokiem un nožēlu.

The Power of the Dog | Kanāda| Lielbritānija| Austrālija| Jaunzēlande
Žanrs
IMDB
6.8 (177545 balsu)
Pāris brāļu, kuriem Montānā pieder liela rančo, tiek nostādīti viens pret otru, kad viens no viņiem apprecas.

Žanrs
IMDB
7.6 (51252 balsu)
Budžets
31,000,000.00$
Vecāka gadagājuma Čārlijs Čaplins ar savu redaktoru apspriež savu autobiogrāfiju, savukārt tiek attēlots viņa apbrīnojamais ceļojums no savas nabadzības skartās bērnības uz pasaules panākumiem pēc ģeniālā Mazā Trampa izgudrojuma.

Babylon | ASV
Žanrs
IMDB
7.6 (21778 balsu)
Budžets
78,000,000.00$
Filmu “La La Land” un “Whiplash” režisora Demiena Šazela jaunākā kinolente “Babilona” ir episka oda Holivudas Zelta laikmetam. Stāsts par pārmērīgām ambīcijām un nežēlīgām galējībām seko galveno varoņu uzplaukumam un pagrimumam nevaldāmas dekadences laikmetā Holivudā.

Princess and the Frog | ASV
Žanrs
IMDB
7.1 (112,018 balsu)
Budžets
105,000,000.00$
Visiem ir labi zināma pasaka par princesi, kura noburta par vardi saņēma skūpstu no daiļā prinča - izzuda burvestība un princese atguva savu sākotnējo izskatu. Vecais stāsts jaunās skaņās – tā varētu noraksturot Walt Disney studijas jaunāko filmu klasiskajā animācijas izpildījumā. Šoreiz, neparastie notikumi risinās Ņūorleānā, kurā par vardi noburtajam princim Navīnam ir jāizlūdzas skūpsts no daiļās Tianas. Taču neviens no viņiem pat nenojauš, kādus negaidītus pārsteigumus sagādās tālākie notikumi.

Changeling | ASV
Žanrs
Budžets
55,000,000.00$
Losandželosa, 1928.gads. Atgriezusies no darba Kristīne (Angelina Jolie) mājās vairs neatrod savu dēlu Volteru - viņš ir pazudis. Tiek uzsākta meklēšana, pēc vairākiem mēnešiem tiek atrasts kāds deviņus gadus vecs zēns. Emociju pārņemta, avīžu reportieru un fotokameru zibspuldžu apmulsināta, Kristīne pieņem zēnu. Taču mātes sirds zina - tas nav viņas dēls Volters. Filmas pamatā – patiesi notikumi. Galvenajās lomās: Angelina Jolie, Jeffrey Donovan, Colm Feore, John Malkovich, Amy Ryan, Michael Kelly Režisors: Clint Eastwood Filma tiek demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Therese Desqueyroux | Francija
Žanrs
Odrija Totū franču kino klasiķa režisora Kloda Millera drāmā „Terēze”. Francija, 1926.gads. Bordo reģionā, kur laulības tiek slēgtas kaimiņu starpā, lai apvienotu īpašumus, jaunā sieviete Terēze kļūst par turīgā zemes īpašnieka Deskeirū kundzi. Terēzes radikālie uzskati nesaskan ar vietējām paražām, un viņa meklē iespējas atbrīvoties no sev nolemtās laulības, lai dzīvotu pilnasinīgu dzīvi. Kad viņas dzīve ar nemīlamo vīru pārvēršas par īstu elli, Terēze izlemj spert ārkārtējus soļus... Fransuā Moriaka romāna ekranizācija ir pēdējā filma, ko uzņēmis franču kino klasiķis Klods Millers, tā tika izrādīta 2012.gada Kannu kinofestivāla noslēgumā, godinot pērn aizgājušo režisoru.

Žanrs
IMDB
7.1 (154758 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
ASV Kinoakadēmijas balva Oscar® kategorijā Labākā otrā plāna aktrise - Alisija Vikandere. Viss aizsākās nejauši, kad dāņu mākslinieka Einara Vegnera sieva māksliniece Gerda palūdza vīru pozēt sieviešu drēbēs – sasirgušās modeles vietā. 1931. gadā pasauli pāršalca šokējoša vēsts – Einars kļuva par pirmo vīrieti, kam veikta dzimuma maiņas operācija. Filmas pamatā – patiesi notikumi. Dāņu mākslinieču – Lilijas Elbes un viņas sievas Gerdas dzīves stāsts ir smalks attiecību portrets, ko režisējis ASV Kinoakadēmijas balvas Oscar® ieguvējs, filmu "Karaļa runa" un "Nožēlojamie" režisors Toms Hūpers. Galvenajās lomās ASV Kinoakadēmijas balvas Oscar® ieguvējs Edijs Redmeins un Alisija Vikandere.

Live By Night | ASV
Žanrs
IMDB
6.4 (49757 balsu)
Budžets
108,000,000.00$
Bostona, 1926. gads. Sausais likums ir panācis pretējo - korupcija turpina zelt, pagrīdes uzdzīve sit augstu vilni, un ir sācies gangsteru zelta laikments. Bostonas policijas priekšnieka dēls Džo Kohlins jau sen ir novērsies no godīga pilsoņa dzīves. Viņš ir beidzis niekoties ar sīkām zādzībām un nu strādā pie pilsētas bīstamākā grupējuma. Viņš izbauda dzīvi ārpus likuma, bet dzīve nakts aizsegā maksā augstu cenu. Viens nepareizs lēmums noved pie mafijas kara, neviens nebūs uzvarētājs…

1 2 3