1920. gadi

The Lost City of Z | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.6 (73028 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Patiess stāsts par britu pētnieku Persiju Fosetu, kurš 20.gadsimta sākumā dodas uz Amazones džungļiem, kur atrod pierādījumus attīstītai civilizācijai. Neskatoties uz izsmieklu, ko viņam velta zinātniskās aprindas, kas šos pamatiedzīvotājus uzskata par "mežoņiem", Fosets ir cieši apņēmies atgriezties džungļos un pierādīt savu taisnību. Saņēmis sievas, sava dēla un drauga atbalstu, viņš dodas ekspedīcijā, taču 1925.gadā noslēpumainā kārtā pazūd bez vēsts.

Memoirs of a Geisha | Francija| ASV| Japāna
Žanrs
IMDB
7.3 (152960 balsu)
Budžets
85,000,000.00$
1929.gads, Japāna. Kāda deviņus gadus veca meitenīte Čijo tiek aizvesta no mājām un nodota geišas Hatsumoto gādībā. Pie Hatsumoto pavadītais laiks meitenei ir smags, jo pati nama saimniece pret viņu izturas skaudīgi un cietsirdīgi viņas skaistuma dēļ. Līdz Čijo tiek izglābta un aizvesta pie Hatsumoto sīvākās konkurentes Mamehas. Jaunajā mājvietā meitenei tiek mācītas visas īpašības un zināšanas, kas nepieciešamas, lai kļūtu par izcilu geišu. Viņa kļūst par geišu vārdā Sajuri. Viņas skaistums un spēks savaldzina neskaitāmu vīriešu sirdis, un drīz viņa tiek ierauta augstākās sabiedrības un politisko intrigu aprindās. Režisora Roba Maršala ("Čikāga") romantiskā drāma "Geišas atmiņas" uzņemta pēc tāda paša nosaukuma Artura Goldena bestsellera. Galvenajās lomās Dziji Džana ("Varonis", "Lidojošo dunču nams") un Kens Vatanabe ("Pēdējais samurajs"). Lomās: Ziyi Zhang, Ken Watanabe, Michelle Yeoh, Koji Yakusho, Kaori Momoi Režisors: Rob Marshall

Painted Veil, The | ASV| Kanāda| Ķīna
Žanrs
IMDB
7.4 (93939 balsu)
Budžets
19,400,000.00$
Jauns angļu pāris - vidusšķiras ārsts Volters un viņa sieva no augstākās sabiedrības Kitija, kas apprecējušies ne mīlestības dēļ, pārceļas uz dzīvi Šanhajā. Tur jaunā sieviete iemīl kādu citu. Kad vīrs atklāj sievas neuzticību, lai atriebtos, viņš piekrīt doties uz attālu Ķīnas nostūri, kur plosās nāvējoša epidēmija, un ņem līdzi arī sievu. Šis ceļojums uz vienu no pamestākajiem un reizē gleznainākajiem zemes apvidiem ievieš pārmaiņas abu attiecībās un piešķir tām jēgu... Mīlas stāsts, kas noris divdesmitajos gados, uzņemts pēc Somerseta Moema romāna motīviem. Galvenās lomas filmā atveido aktieri Naomi Votsa un Edvards Nortons. Lomās: Naomi Watts, Edward Norton, Liev Schreiber, Toby Jones Režisors: John Curran

Ceplis | Latvija
Žanrs
Filma pēc Pāvila Rozīša romāna Ceplis. 20. gadsimta 20. gadi Latvijā. Uzņēmīgais Edgars Ceplis nodibina akciju sabiedrību, lai no Latvijas māla ražotu ķieģeļus eksportam, viņa projektā iesaistās daudzi, cerot uz solīto milzu peļņu. Drīz Ceplis aizraujas ar sava kantora mašīnrakstītāju Austru Zīli, bet bizness tikmēr atstāts novārtā, turklāt izrādās, ka Cepļa izvēlētais māls ražošanai nav derīgs. Kamēr neviens to nav uzzinājis, Ceplis ātri savērpj intrigu, un par akciju sabiedrības vadītāju kļūst Nagaiņa znots Sausais.

Rīgas sargi | Latvija
Žanrs
IMDB
6.8 (1832 balsu)
Budžets
3,550,000.00$
Ir 1919. gads. Pirmais pasaules karš ir beidzies. Mārtiņš pēc daudziem gadiem, kas pavadīti karojot svešumā, atgriežas Latvijā pie savas līgavas Elzas. Viņš nenojauš, ka izšķīrīgā cīņa - gan par Elzas sirdi, gan par jaundibināto Latvijas valsti  - vēl tikai priekšā. Vācu karaspēks krievu virsnieka Pāvela Bermonta vadībā grasās ieņemt Rīgu. Šķiet, ka vienīgā Latvijas cerība iepretī vācu karaspēkam ir sabiedroto valstu atbalsts. Taču Mārtiņš ar saujiņu drošsirdīgo ir gatavs cīnīties. Rīgas sargu varonība nostiprina ticību Latvijas valstij gan pašu zemē, gan ārvalstīs.

1 2 3