baznīca

End of Days | ASV
Žanrs
IMDB
5.8 (102770 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
1999. gada 28. decembrī Ņujorkas iedzīvotāji gatavojas tūkstošgades mijai. Tomēr velns nolemj sagraut ballīti, ierodoties pilsētā, apdzīvojot vīrieša ķermeni un meklējot viņa izvēlēto līgavu - 20 gadus vecu sievieti, vārdā Kristīne Jorka. Pasaule beigsies, un vienīgā cerība slēpjas ateistā, vārdā Jericho Cane.

Die Hard 2 | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (323303 balsu)
Budžets
70,000,000.00$
Noziedznieku banda sagrābj lidostas vadības pulti savās rokās. Lidmašīnas vairs nevar nolaisties, tāpēc Džonam ir jātiek galā ar teroristiem pirms lidaparātiem beidzas degviela.

La Grande Bellezza | Francija| Itālija
Žanrs
IMDB
7.8 (75073 balsu)
Budžets
12,400,000.00$
Kannu festivāla konkursa programmā rādītā filma „Dižais skaistums”, kas izraisījusi lielu prieku kinematogrāfiem un vēlmi, lai tā nebeigtos, atgādina Federiko Fellīni (Federico Fellini) „Saldo dzīvi” (it. „La Dolce Vita”, 1960.g.), bet slavenākie pasaules kino kritiķi pat nevairās to dēvēt par atmiņā paliekošāko festivāla filmu. Džeps Gambardella (aktieris Toni Servillo) – apātisks un vīlies 65 gadus vecs rakstnieks un žurnālists, gandrīz vai pirms pusgadsimta izdota veiksmīga romāna autors, kurš mehāniski pieņem viņam veltītos komplimentus. Viņš – sirms bagātnieks – intelektuālis, ekscentriskas augstākās sabiedrības ballīšu „lauva” un Romas naksnīgās dzīves veterāns, kas spēj džentlmeniski asistēt sievietei un uzslavas cienīgi izteikt līdzjūtību bērēs. Ciniski? Varbūt. Taču sirdī Džeps ir nemirstīgs ideālists un sapņotājs, kas ievilkts lielajā dzīves skaistuma, bet ar bezjēdzību un tukšumu piepildītā virpulī. Viņa greznajā dzīvoklī, no kura paveras skats tieši uz Kolizeju, pulcējas bohēmas pārstāvji un Romas elite, bet, piedaloties nebeidzamajās ballītēs un mūsdienu mākslas performancēs, Džeps izvēlas ietekmīgu un tukšu personību parādes novērotāja pozīciju. Nerimstošās kņadas ielenkumā vīrietis mēģina saprast, kādēļ jau vairākus gadu desmitus nav uzrakstījis otro grāmatu, un cenšas atrisināt mokošo personīgās dzīves dilemmu. Reibinošajā, Mūžīgās pilsētas skaistumu slavinošajā filmā netrūkst Fellīniskās groteskas, augstāko slāņu tukšumam veltītās kritikas un gandrīz vai karikatūrai atbilstošu ballīšu kadru, kas savijas ar intelektuālām diskusijām. Neapšaubāmi skaistākā gada filma Latvijas kino ekrānos būs skatāma jau 15.novembrī. Lomās: Toni Servillo, Carlo Verden, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Iaia Forte, Pamela Villoresi, Galatea Ranzi Režisors: Paolo Sorrentino

Žanrs
IMDB
7.1 (32318 balsu)
Draudzīgajā Amerikas veco rietumu zemē Liza ir īsta izdzīvojušā persona, kuru atriebīgs sludinātājs medī par noziegumu, kuru viņa nav izdarījusi.

National Treasure | ASV
Žanrs
IMDB
6.9 (339292 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
Mērķtiecīgu cilvēku grupa nodarbojas ar senlaicīgu dārgumu meklēšanu - komandas galvgalī atrodas Bendžamins Franklins Geitss, kuram šī nodarbe ir ģimenes lieta. Šoreiz meklējamais objekts ir lāde, kuru esot ierakuši Džordžs Vašingtons, Tomass Džefersons un Bendžamins Franklins un kurā ir noslēpti prātam neaptverami dārgumi, bet karte lādes atrašanai ir iekodēta ASV Neatkarības deklarācijaI otrā pusē. Meklējumu gaitā komanda sadalās divās naidīgās pusēs, padarot dārgumu meklēšanu par vēl bīstamāku sacensību. Lomās: Nicolas Cage, Harvey Keitel, Jon Voight, Diane Kruger, Sean Bean, Christopher Plummer

Philomena | Lielbritānija
Žanrs
Budžets
12,000,000.00$
"Filomena" ir britu komēdija - drāma, kura ir nominēta četrām ASV Kinoakadēmijas balvām Oscar, ieskaitot nominācijas Labākā filma un Labākā aktrise (Džūdija Denča). Filma arī tika nominēta četrām BAFTA balvām un trīs Zelta globusiem. "Filomena" ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par māti, kura dodas meklēt savu dēlu, ar kuru viņa tika izšķirta 50 gadus atpakaļ. Kopā ar rakstnieku, kurš meklē stāstu savai nākamajai grāmatai, Filomena dodas uz Īriju, bet pēc tam uz Ameriku, kur atklāj negaidītus faktus par kādreiz zaudēto dēlu.

Вий | Ukraina| Krievija| Čehija
Žanrs
IMDB
5.2 (4733 balsu)
Budžets
26,000,000.00$
18. gadsimta sākums. Angļu kartogrāfs Džonatans Grīns dodas zinātniskā ceļojumā lai sastādītu kartes līdz šim neizpētītās noslēpumainās Transilvānijas teritorijai. Pārvarējis Karpatus, viņš nonāk nelielā ciemā, kas vientuļi slejas necaurejamā mežā. Tikai nejaušības un biezas miglas dēļ viņš ir nonācis šajā nolādētajā vietā. Tauta, kas šeit dzīvo, nelīdzinās nekam, ko līdz šim redzējis ceļinieks. Ko slēpj šie ļaudis, kurus no pārējās pasaules norobežo dziļš grāvis, un no kā īsti viņi baidās? Grīns ir apņēmies atklāt noslēpumu, kas saistīts ar senu mītisku radījumu, vārdā Vijs. Filma 2D un 3D formātā.

Vanishing on 7th street | ASV
Žanrs
Budžets
10,000,000.00$
Stāsts par apokalipses laikā uz tukšās planētas starp dzīvajiem palikušu nelielu cilvēku grupu. Zemes iedzīvotāji pēkšņi pazūd kādā briesmīgā un neizskaidrojamā melnā caurumā, atstājot pēc sevis tikai apģērbu. Dzīve ir apstājusies, visapkārt pamestas mašīnas un krītošas lidmašīnas no gaisa. Pabā uz 7-tās ielas sapulcējas daži izdzīvojušie cilvēki. Visapkārt nevienas dzīvas dvēseles, un viņiem sāk šķist, ka viņi ir pēdējie un vienīgie cilvēki uz Zemes, kuri var pretoties šīm šausmām. Lomās: Hayden Christensen, John Leguizamo, Thandie Newton, Jacob Latimore Režisors: Brad Anderson

1 2 3