atmiņa

Freddy's Dead: The Final Nightmare | ASV
Žanrs
IMDB
4.9 (39473 balsu)
Budžets
11,000,000.00$
Tikai tad, kad jūs domājāt, ka gulēt ir droši, Fredijs Krūgers atgriežas šajā sestajā Murgaņa filmas Elmas ielā filmās, jo psiholoģe Maggie Burroughs, atkārtotu murgu mocīta, tiekas ar pacientu ar tikpat šausminošiem sapņiem. Viņu atbildes meklējumi ved uz noteiktu māju Elmo ielā - tur murgi kļūst par realitāti.

Nine | ASV| Itālija
Žanrs
IMDB
5.8 (41503 balsu)
Budžets
80,000,000.00$
Augstprātīgais, uz sevi vērstais kinorežisors Guido Contini cenšas atrast jēgu, mērķi un scenāriju saviem jaunākajiem centieniem. Līdz šaušanas sākumam ir palikusi tikai nedēļa, viņš izmisīgi meklē atbildes un iedvesmu no savas sievas, saimnieces, mūza un mātes.

Burn After Reading | Francija| ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
7.0 (297837 balsu)
Budžets
37,000,000.00$
CIP aģents pēc atlaišanas no darba raksta memuārus. Viņa sieva, kas ierosinājusi laulības šķiršanu, slepus iekopējusi diskā pierakstus un iedevusi advokātei, lai viņa atrastu ko kompromitējošu. Taču advokāte nejauši atstāj disku sporta zāles sieviešu ģērbtuvē, kur darbinieki to atrod. Pieņemot, ka disks satur ārkārtīgi slepenu informāciju, viņi nolemj informāciju pārdot... „Sadedzināt pēc izlasīšanas” ir brāļu Koenu („Oskars” par filmu ‘Kur sirmgalvjiem nav vietas”) jaunākā filma, kas šogad atklāja Venēcijas kinofestivālu. Komēdija, ar kuru Koeni atgriežas pie „Lielais Lebovskis” stila, var lepoties ar izcilu aktieru ansambli – Džordžs Klūnijs, Breds Pits, Tilda Svintone u.c. Lomās: Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich, Tilda Swinton, Frances McDormand Režisors: Ethan Coen, Joel Coen Scenārijs: Ethan Coen, Joel Coen

Eternal Sunshine of the Spotless Mind | ASV
Žanrs
IMDB
8.3 (809,405 balsu)
Budžets
20,000,000.00$
Klementīnes un Džoela vētrainās attiecības ilgst jau vairākus gadus. Kādu dienu Klementīni TV raidījumā piesaista kādas firmas reklāma, kas piedāvā izdzēst atmiņas. "Lacuna Inc." vēstī: "Kādēļ atcerēties postošas attiecības?" Klementīne nolemj izmēģināt šīs firmas pakalpojumu un izdzēst Džoelu no savas atmiņas. To uzzinot, Džoels izmisumā arī nolemj izdzēst no savas atmiņas Klementīni un uzmeklē šīs ierīces izgudrotāju doktoru Merzviaku. Taču kad Džoela atmiņas viena pēc otras sāk izgaist, viņš no jauna izjūt agrāko mīlas kvēli un saprot, ka nevar draudzeni izmest no galvas. Prāta dziļumos Džoels mēģina bēgt no dzēšanas procedūras. Kad doktors ar savu komandu vajā Džoelu atmiņu labirintos, viņš cenšas ievilināt Klementīni tādos atmiņu fragmentos, kur tā nemaz neiederas, tā izmainot lietu kārtību savās atmiņās…

The Giver | ASV
Žanrs
Budžets
25,000,000.00$
Jona dzīvo nevainojamā sabiedrībā, ko neplosa kari, nesaskaņas, ciešanas, kurā nav ne prieka, ne atmiņu. Ikviens šajā sabiedrībā dzīvo saskaņā ar noteiktu kārtību, nesaskaroties ar izvēles grūtībām. Padome nolemj, ka jauneklim jākļūst par sabiedrības pagātnes atmiņu glabātāju, pārņemot tās no Devēja. Jonam atklājas patiesība par īsto pasauli un visu, kas ar to saistīts - prieku, baudu un arī sāpēm. Filmas pamatā amerikāņu rakstnieces Luisas Lorijas zinātniskās fantastikas romāns jauniešiem "Devējs" (The Giver), kas tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem darbiem mūsdienu literatūrā zinātniskās fantastikas žanrā. Grāmata izdota arī Latvijā.

Criminal | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.3 (67255 balsu)
Budžets
31,500,000.00$
Izmisīgs mēģinājums apturēt noziedznieku plānu beidzas ar to, ka bojā gājušā CIP aģenta atmiņas, noslēpumi un iemaņas tiek nodotas uz nāvi notiesātajam, lai viņš pabeigtu aģenta misiju.

Inside Out | ASV
Žanrs
IMDB
8.2 (717144 balsu)
Budžets
175,000,000.00$
Railija ir parasta 11-gadīga skolniece un, kā jebkuram no mums, viņas uzvedību nosaka piecas galvenās emocijas: Laime, Nemiers, Niknums, Nepatika un Melanholija. Te izrādās, ka Railijai un viņas vecākiem ir jāpārvācas uz dzīvi no mazas pilsētiņas uz trokšņainu megapoli. Katra no Railijas emocijām uzskata, ka tieši viņa vislabāk zina, kas ir jādara šādā situācijā, un meitenes galvā iestājās pilnīgs haoss. Lai iekārtotos uz dzīvi lielajā pilsētā, Railijas emocijām ir no jauna jāiemācās strādāt komandā.

Assassin's Creed | Francija| ASV| Lielbritānija| Honkonga| Taivāna| Malta
Žanrs
IMDB
5.7 (176462 balsu)
Budžets
125,000,000.00$
Pateicoties revolucionārajai tehnoloģijai, kura atbrīvo ģenētisko atmiņu, Kalums Linčs ir spējīgs izdzīvot sava 500 gadus senā priekšteča piedzīvojumus viduslaiku Spānijā. Ieguvis neticamas zināšanas un spējas, Kalums ir gatavs mest izaicinājumu slepenajam templiešu ordenim arī mūsdienās.

Jane Eyre | ASV| Lielbritānija
Žanrs
Džudija Denča, Maikls Fassbenders un Mija Vasikovska – Šarlotes Brontē klasiskā romāna „Džeina Eira” visdrosmīgākajā ekranizācijā! Atvadoties no bezprieka bērnības, jaunā guvernante Džeina Eira iekārtojas darbā bagātā Ročestera kunga mājā. Džeinas attiecības ar mājas saimnieku attīstās strauji, pakāpeniski pāraugot dziļās jūtās. Izskatās, ka pēc mokpilnas gaidīšanas Džeina ir atradusi savu laimi. Taču Ročestera kunga baisais noslēpums spēj to izjaukt... Filma „Džeina Eira” iekļauta ACME Film kolekcijā SMART. Tā ir īpašu filmu kolekcija gudram skatītājam, kurā iekļautas izcilas filmas - vizuāli, intelektuāli un emocionāli uzrunājoši mākslas darbi. Tas ir kino acīm, prātam un sirdij. Lomās: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Judi Dench, Jamie Bell, Imogen Poots, Sally Hawkins Režisors: Cary Fukunaga

Rabbit Hole | ASV
Žanrs
Budžets
5,000,000.00$
Vēl pirms astoņiem mēnešiem Beka un Hovards bija laimīga piepilsētas ģimenīte, kurai nekā netrūka. Tagad viņus nomāc nepanesamais mazā dēlēna zaudējums. Dzīvē ienāk sāpes, atmiņas, izmisums, ilgas, sarkasms, ko rada netaisnīgais labirints, no kura, šķiet, nemaz nav izejas. Varbūt tomēr ir? Kā vecākiem pārdzīvot bērna zaudējumu? Vai tas iespējams? Pāris sāk meklēt mierinājumu citos cilvēkos. Abiem būs nepieciešams iemācīties no jauna palūkoties vienam uz otru bez sāpīgo atmiņu rēgiem un noticēt, ka iespējams palikt kopā. Sāpīgākais šīs filmas jautājums saistīts nevis ar nāvi, bet gan dzīvi. Lomās: Nikola Kidmena, Ārons Ekharts, Daiana Vīsta, Mailzs Tellers, Temija Blanšarda Režisors: Džons Kamerons Mičels

1 2