traģēdija

きみと、波にのれたら | Japāna
Žanrs
IMDB
6.7 (539 balsu)
Hinako ir sērfošanu mīlošs koledžas students, kurš tikko pārcēlās uz nelielu piejūras pilsētu. Kad pēkšņi izceļas ugunsgrēks viņas daudzdzīvokļu mājā, viņu izglābj glīts ugunsdzēsējs Minato, un abi drīz iemīlas. Tāpat kā tie kļūst nešķirami, Minato zaudē dzīvību negadījumā uz jūras. Hinako ir tik apjucis, ka vairs nespēj pat paskatīties uz okeānu, bet kādu dienu viņa dzied dziesmu, kas atgādina par viņu kopā pavadīto laiku, un Minato parādās ūdenī. Kopš tā brīža viņa var viņu izsaukt jebkurā ūdeņainā virsmā, tiklīdz viņa dzied viņu dziesmu, bet vai abi tiešām var palikt kopā mūžīgi? Un kāds ir patiesais iemesls, kāpēc Minato pēkšņi parādījās?

Million Dollar Baby | ASV
Žanrs
IMDB
8.1 (693361 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Frenkijs Danns, daudzu lielisku bokseru treneris un menedžeris, ilgās karjeras laikā saviem audzēkņiem vienmēr mācījis un arī pats dzīvē ievēro vienu galveno likumu - vienmēr aizstāvēt tieši sevi. Jau ilgu laiku Frenkijs ir atsvešinājies no savas meitas, tādēļ arī nevienu citu viņš savā dzīvē neielaiž. Viņa vienīgais draugs ir Skreps, izbijis bokseris, kurš vada Frenkija treniņu zāli un zina, ka aiz trenera skarbās ārienes un uzvedības slēpjas cilvēks, kurš jau 23 gadus gandrīz katru dienu dodas uz baznīcu meklēt piedošanu, kuru joprojām tā arī nav atradis. Kādu dienu uz Frenkija treniņu ierodas Megija Ficdžeralda - jauna sieviete, kurai piemīt īpašība, kas sastopama ļoti reti - viņa skaidri zina, ko vēlas un ir gatava uz visu, lai mērķi sasniegtu... Dzīvē viņai nav gājis viegli, tādēļ Megijai piemīt milzīgs gribasspēks un lielisks boksera talants, kuru viņa vēlas pilnveidot. Tomēr vairāk par visu Megija vēlas, lai viņas mērķiem un viņai pašai kāds ticētu... Šāda audzēkne skarbajam un nomāktajam Frenkijam ir vajadzīga vismazāk. Par spīti Frenkija iebildumiem trenēt Megiju, aizbildinoties, ka sievietēm boksā nav vietas, pēc kāda laika viņš piekrīt Megiju uzņemt savā komandā, redzēdams viņas dzelžaino apņemšanos un nežēlīgo treniņu grafiku. Drīz vien Frenkijs un Megija viens otrā saskata kopīgas īpašības un rod drosmi stāties pretī pagātnes rūgtumam. Starp viņiem veidojas īpaša saikne, tomēr Frenkijs un Megija vēl nezina, ka drīz nāksies stāties pretī izaicinājumam, kas prasīs no viņiem neiedomājamu drosmi un drošsirdību... Leģendārā un neskaitāmām prestižām balvām godalgotā aktiera un režisora Klinta Īstvuda jaunākā drāma, kas nupat saņēmusi Zelta Globusu par labāko režiju un labāko aktrises darbu, kā arī vairākas citas godalgas. Frenkiju Dannu filmā tēlo tās režisors Klints Īstvuds, Megiju atveido Oskara balvas laureāte Hilarija Svanka, bet Skrepa lomā redzams godalgotais un Oskariem nominētais Morgans Frīmens.

Žanrs
IMDB
6.1 (30378 balsu)
Budžets
7,700,000.00$
Filmas sižets balstās uz leģendu par karavadoni Gneju Marciju Koriolānu, kurš dzīvoja Romā piektajā gadsimtā pirms mūsu ēras. Filmas darbība no Senās Romas pārnesta mūsdienās, tāpēc „Koriolāna” galvenie varoņi zobenu vietā tur rokās automātus. Lomās: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Brian Cox Režisors: Ralph Fiennes

Looper | ASV| Ķīna
Žanrs
IMDB
7.4 (494379 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Salīdzinoši tuvā nākotnē, kad ceļošana laikā būs kļuvusi ierasta lieta, kāda korporācija novāc nevēlamos cilvēkus, sūtot viņus uz pagātni plastikāta maisos. Sūtījumu saņemošās puses uzdevums - ielaist lodi upurim galvā, tādējādi izdzēšot nelaimīgo no vēstures. Viss iet gludi līdz brīdim, kamēr galvenais varonis, izsaiņojot kārtējo maisu, atrod tur ieliktu... sevi pašu, atsūtītu no nākotnes.

Nymphomaniac: Volume II | Francija| Vācija| Lielbritānija| Beļģija| Dānija| Zviedrija
Žanrs
Aukstā ziemas vakarā kāds vientuļš kungs atrod uz ielas smagi piekautu sievieti un aizved viņu uz savām mājām. Vīrietis apkopj sievietes brūces, bet viņa tikmēr vaļsirdīgi un atklāti stāsta viņam par savu erotikas piesātināto dzīvi... Dānijas spilgtākais un skandalozākais režisors Larss fon Trīrs, kurš ir arī filmas scenārija autors, „Nimfomānes" stāstu ietvēris divās daļās un astoņās nodaļās. Divdaļīgā drāma „Nimfomāne" ir noslēdzošais posms Trīra tā dēvētajā „Depresijas triloģijā" līdzās drāmām „Antikrists" un „Melanholija", kas veido sižetiski nesaistītu, taču noskaņas ziņā vienotu ciklu. Visās trijās filmās galvenās lomas tēlotāja ir Šarlote Geinsbūra. Drāmā „Nimfomāne", kurā netrūkst arī atklātu seksuālu ainu, Geinsbūras ekrāna partneri ir tādas zvaigznes kā Stelans Skarsgards, Šaija Labafs, Džeimijs Bells, Steisija Mārtina, Kristians Sleiters, Uma Tūrmane, Vilems Defo un citi.

The Gallows | ASV
Žanrs
Budžets
100,000.00$
Mistikas trilleru "Paranormālās parādības" un "Astrāls" veidotāji piedāvā piedzīvot šīs vasaras spocīgākās un baisākās izjūtas šausmu filmā "Karātavas"! Pieminot 20. gadadienu, kopš negadījumā gāja bojā kādas mazpilsētas skolas teātra vadošais aktieris, tās pašas skoliņas jaunieši nolēmuši iestudēt lugu, kura toreiz izvērtās traģēdijā. Diemžēl ne viss norit kā iecerēts, un drīz vien jaunieši apjauš, ka dažas lietas labāk būtu bijis necilāt.

Southpaw | ASV
Žanrs
Budžets
30,000,000.00$
Billija Houpa dzīvē viss bija nevainojami – čempiona tituls, skaista sieva un mīļotā meitiņa. Taču vienā brīdī viss apgriežas ar kājām gaisā – traģiskos apstākļos iet bojā viņa sieva, diskvalifikācija ringā, pēc kuras viņu pamet menedžeris, nekādu ienākumu un viņam tiek atņemtas vecāka tiesības. Lai atgūtu visu, kas Billijam ir bijis dārgs, viņam ir jaatrod spēki uzvarēt sava mūža grūtākajā cīņā.

Snowtime! | Kanāda
Žanrs
Budžets
12,500,000.00$
"Sniega kaujas" – jaunā animācijas filma ziemīgās noskaņās visai ģimenei. Ziema, sals, ledus pilis un iemīļotā bērnu izklaide – pikošanās! Īsinādami laiku ziemas brīvdienās, mazā, sniega ieputinātā ciematiņa bērni nolemj sarīkot vērienīgas sniega kaujas. Kā noslēgsies šī aizraujošā un dažbrīd pat bīstamā rotaļa? Kurš gūs uzvaru? Vai uzvara šādās kaujās maz gūstama?

Aftermath | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
5.7 (20136 balsu)
Budžets
10,500,000.00$
Stāsta centrā divi svešinieki – būvuzraugs Romans (Arnold Schwarzenegger) un gaisa satiksmes vadības dispečers Džeiks (Scoot McNairy), kuru dzīves ceļi, pēc kāda traģiska notikuma, paliks saistīti uz mūžiem. 478 dienas pēc nelaimīgās dienas viņi beidzot satiksies aci pret aci, un šīs tikšanās sekas būs neprognozējamas.

Only the Brave | ASV
Žanrs
Budžets
10,000,000.00$
Mēs visi esam cilvēki… bet daži kļūst par ugunsdzēsējiem. "Tikai drosmīgie" ir patiesos notikumos balstīts stāsts par kādu ugunsdzēsēju vienību, kas ar savu varonību, apņēmību un spēju upurēties kļūst par vienu labākajām ugunsdzēsēju vienībām ASV. Kamēr vairums ļaužu izvairās no briesmām, viņi dodas tām pretī, sargājot citu cilvēku dzīvību, mājas un visu kas tiem dārgs. Viņi kļūst kā brāļi, un tam ir īpaša nozīme, kad nākas stāties pretī kādam liktenīgam ugunsgrēkam.

Spēle | Latvija| PSRS
Žanrs
IMDB
7 (22 balsu)
Filma pēc Zigmunda Skujiņa romāna Kailums. Kādā Latvijas pilsētā demogrāfisko līdzsvaru sašķobījusi fabrika, kurā strādā pārsvarā jaunas meitenes, tāpēc katrs brīvs puisis ir zelta vērtē. Šajā sakaitētajā atmosfērā ierodas Kaspars, kurš tikko demobilizējies no armijas. Pēc fotogrāfijas viņš atpazīst meiteni, ar kuru sarakstījies dienesta laikā, taču Marika par tādām vēstulēm neko nezina. Situāciju sarežģī fakts, ka arī Kaspars uzdevies par citu...

1 2