Parīze Francija

As Above, So Below | Francija| ASV
Žanrs
Budžets
5,000,000.00$
Zem Parīzes ielām slēpjas katakombas - mūžīgā mājvieta tūkstošiem un tūkstošiem dvēseļu. Kad pētnieku grupa dodas kauliem izklātajā pazemes labirintā, viņi atklāj šausminošu noslēpumu, kas mīt šajā mirušo dvēseļu pasaulē. Jauniešu centieni izkļūt brīvībā pārvēršas šausmīgā murgā, un kāds tumšs spēks tiecas atbrīvot viņos mītošos dēmonus...

Mr Morgan's Last Love | Francija| Vācija| ASV| Beļģija
Žanrs
Budžets
8,200,000.00$
"Parasti mēs nemīlam pašu dzīvi – mēs mīlam cilvēkus, vietas, dzīvniekus, atmiņas, literatūru, mūziku. Pēc tam mēs sastopam cilvēku, kam atdāvājam visu savu mīlestību, visu, kas mums ir. Un tad, kad šo cilvēku zaudējam, it viss mums beidz pastāvēt. Bet pasaulē jau nekas nemainās." Vientuļi un noslēgti Parīzē dzīvo pensionēts amerikāņu profesors. Ieslīdzis dziļā aizmirstībā, bijušais filozofijas pasniedzējs ir zaudējis to, kā meklējumos sities visu mūžu, – jēgu. Ieskaujošās atmiņas draud pārvērsties halucinācijās, tāpēc viņš neatturami virzās pretī bezdibenim: cīkstēties ar absurdu ir jo īpaši grūti tad, kad esi tik absolūti vientuļš. Šķiet, ka viss visapkārt ir vien dekorācijas: tik lielā mērā viņu pārstājusi interesēt pasaule. Šķiet, ka viss svarīgais viņa dzīvē palicis pagātnē. Un tā arī ir, līdz kādudien autobusā notiek sastapšanās, kas visu maina. Spožais aktieris sers Maikls Keins radījis nelielu burvīgu ekrāna šedevru, ko gribas noskatīties atkārtoti jau uzreiz pēc iziešanas no kino zāles. "Morgana kunga pēdējā mīla" ir savdabīga atbilde drūmajai Mihaela Hanekes "Mīlestībai". Aizkustinošo, dziļi izjusto, skaisto stāstu, ko pasteļtoņos caurstrāvo vieglas skumjas, varēja uzņemt vienīgi sieviete. Filma nav par to, kā jādzīvo, bet gan par to, ka ir jādzīvo. Un jādzīvo spilgtu un piesātinātu dzīvi, novērtējot ikkatru tās mirkli. Smalkās, elegantās pārdomas par vientulību, piedošanu un mīlestību sniedz skatītājam cerību.

Žanrs
IMDB
6.3 (25801 balsu)
Budžets
28,000,000.00$
"Trešā persona" ir filma par trim mīlas stāstiem, kas savā starpā saistīti savādā veidā. Katram mīlestība nozīmē kaut ko citu. Vienam tā šķiet viegla un romantiska, otram pienāk vēlu un apzināti, bet citam visu dzīvi tā arī neizdodas piedzīvot īstu mīlestību, kad ne uz mirkli negribas būt šķirtam no paša dārgākā. Vārdu sakot, mīlestība gluži kā varavīksne pēc lietus var zaigot spilgtās krāsās, taču kāds to nemaz nespēj ieraudzīt. Šo pāru mīlas stāsti uzplauks trīs dažādās un brīnišķīgās pilsētās. Roma ir visu romantiķu sapnis, Parīze - daile visās tās izpausmēs, savukārt Ņujorkā mīlestībai it nemaz neatliek laika. Par spīti tam, ka pilsētas ir dažādas un stāsti ir atšķirīgi, viņus visus vieno vienas un tās pašas jūtas – gaidītā, poētiskā un mūžīgā mīlestība. To visu var redzēt režisora Pola Hegisa filmā "Trešā persona". Hegiss sarakstījis scenārijus tādiem Holivudas projektiem kā "Mierinājuma kvants", "Kazino Royale", "Sarkanā tveice", seriāls "Taisni uz dienvidiem" un daudzus citus. Turklāt bez oriģinālā scenārija un spilgtām režisora iecerēm visus kinomānus gaida patīkama tikšanās ar pazīstamajiem aktieriem Olīviju Vaildu, to pašu Trīspadsmito no seriāla "Doktors Hauss" un "Tronu" zvaigzni, Liamu Nīsonu no filmām "Šindlera saraksts" un "Nolaupītā", Milu Kunisu, Kimu Beisingeri, kā arī titulēto skaistuli Džeimsu Franko no filmas "127 stundas". Viņi visi mīlēs, ticēs, pārdzīvos, piedzīvos zaudējumus un sniegs atbalstu saviem tuvajiem. Īsi sakot – dzīvos un mīlēs. Pa īstam!

Žanrs
IMDB
7.1 (154758 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
ASV Kinoakadēmijas balva Oscar® kategorijā Labākā otrā plāna aktrise - Alisija Vikandere. Viss aizsākās nejauši, kad dāņu mākslinieka Einara Vegnera sieva māksliniece Gerda palūdza vīru pozēt sieviešu drēbēs – sasirgušās modeles vietā. 1931. gadā pasauli pāršalca šokējoša vēsts – Einars kļuva par pirmo vīrieti, kam veikta dzimuma maiņas operācija. Filmas pamatā – patiesi notikumi. Dāņu mākslinieču – Lilijas Elbes un viņas sievas Gerdas dzīves stāsts ir smalks attiecību portrets, ko režisējis ASV Kinoakadēmijas balvas Oscar® ieguvējs, filmu "Karaļa runa" un "Nožēlojamie" režisors Toms Hūpers. Galvenajās lomās ASV Kinoakadēmijas balvas Oscar® ieguvējs Edijs Redmeins un Alisija Vikandere.

Paris Can Wait | ASV
Žanrs
Budžets
5,000,000.00$
Annas vīrs ir veiksmīgs filmu producents, taču viņš ir pastāvīgi aizņemts ar savu darbu un reti ir mājās - tas viss liek viņai justies vientuļai un nelaimīgai. Kad laulātais draugs aizbrauc kārtējā komandējumā, Anna dodas ceļojumā ar automašīnu no Kannām uz Parīzi. Par viņas ceļabiedru kļūst vīra biznesa partneris - nelabojams sieviešu aplidotājs, ar kuru aizraujošais ceļojums liek atcerēties Annai, ka dzīve tomēr ir brīnišķīga.

2 Days In Paris | Francija| Vācija
Žanrs
Amerikānis Džeks un viņa draudzene francūziete Mariona dzīvo Ņujorkā un pēc Venēcijā pavadītām brīvdienām nolemj divas dienas paviesoties pie Marionas vecākiem Parīzē. Tā kā Džeks ir amerikānis un turklāt ne vārda nerunā franču valodā, viņam nākas atklāt daudz jauna par franču paradumiem, par savu draudzeni un viņas bijušajiem mīļākajiem... Galvenajās lomās – Žilī Delpī („Pirms saulrieta”) un Adams Goldbergs („Glābjot ierindnieku Raienu”). Filmas režisore un scenārija autore – Zīlī Delpī. Lomās: Julie Delpy, Adam Goldberg, Daniel Brühl, Marie Pillet, Albert Delpy, Aleksia Landeau Režisors: Julie Delpy Scenārijs: Julie Delpy Producents: Christophe Mazodier, Julie Delpy, Ulf Israel, Werner Wirsing

Gabrielle | Francija| Vācija| Itālija
Žanrs
IMDB
6.2 (2074 balsu)
Parīze, 1912.gads. Žans un Gabriela ir šķietami laimīgs laulāto pāris no augstākās sabiedrības, kuru aristokrātiskajā namā bieži pulcējas draugi. Pēc 10 gadu kopdzīves abu laulāto attiecības nonāk strupceļā, Žana nesatricināmā dzīves rutīna, pašapmierinātība un augstprātība tiek negaidīti iedragāta, kad viņš pārnākot mājās atrod sievas Gabrielas atvadu vēstuli - viņa pametusi vīru kāda cita vīrieša dēļ. Žanā mostas iepriekš nepazītas ievainojuma, pamestības un vientulības jūtas. Tomēr Gabriela atgriežas... Kāpēc? Franču režisora Patrisa Šero ("Intīmi", "Karaliene Margo") jaunākā filma "Gabriela" ar Izabellu Ipēru un Paskālu Gregoriju galvenajās lomās šogad konkursa skatē tika izrādīta Venēcijas kinofestivālā, kur Izabella Ipēra tika godalgota par izcilu tēlojumu šajā filmā un visā karjerā. Lomās: Isabelle Huppert, Pascal Greggory, Claudia Coli, Thierry Hancisse, Chantal Neuwirth

Around the world in 80 days | Vācija| ASV| Lielbritānija| Īrija
Žanrs
IMDB
5.9 (77,377 balsu)
Budžets
110,000,000.00$
Pēc piedzīvotās sakāves Londonas akadēmiskajās aprindās, Fileass Fogs (Stīvs Kūgans) cenšas tomēr pierādīt savas zinātniskās perspektīvas zemeslodes izpētē, to apceļojot mazāk kā 80 dienās. Tas 19.gadsimtā vēl ir nebijis izaicinājums un neprātīgs lēmums, tomēr džentlmenis Fileass Fogs uzstājīgi turas pie sava apgalvojuma un nolemj apbraukt apkārt zemeslodei 80 dienās. Apstākļu sakritības rezultātā par viņa sulaini uzdodas kāds piedzīvojumu meklētājs Paspartū (Džekijs Čans), lai izbēgtu no varas iestāžu vajāšanas par Londonas bankas aplaupīšanu. Kā atrisinājumu savām nedienām Paspartū izlemj pieteikties Fogam par kompāniju pasaules apceļojumā un noklusēt savu grēcīgo pagātni. Ceļojumam no Turcijas uz Maroku, tad Savienotajām valstīm, Ķīnu, Indiju, pievienojas arī simpātiskā Monika (Sesila de Fransa) un vēlāk arī negaidītie viesi no Londonas, kas izseko trijotnes gaitām, sekojot, vai "ceļojums apkārt zemeslodei" gadījumā nav tikai iemesls, lai bēgtu par bankas aplaupīšanu. Ceļojuma gaitā Fileass atklāj ne tikai stāstu par bankas aplaupīšanu, kurā viņš nejauši ir iesaistīts, bet arī to, ka zinātniskie sasniegumi nav vienīgais, kas viņa dzīvi dara piepildītu... Asprātīga piedzīvojumu filma visai ģimenei pēc klasiskā Žila Verna romāna "80 dienās apkārt zemeslodei" ar Džekiju Čanu un Stīvu Kūganu galvenajās lomās. Epizodisku lomu vēl pirms gubernatora karjeras sākuma izpilda arī Arnolds Švarcenegers kā Turcijas valdnieks un Ovens un Lūks Vilsoni brāļu Raitu lomās.

1 .. 3 4 5 6 7 8