France Télévision

Habemus Papam | Francija| Itālija
Žanrs
Budžets
11,000,000.00$
Habemus Papam ir tradicionāls paziņojums latīņu valodā, kas nozīmē: „Mums ir pāvests!” Garīdznieku konklāvs vairākas dienas ir pavadījis nošķirtībā no ārpasaules, apspriežot dažādas kandidatūras. Arī cilvēku pūlis Sv. Pētera laukumā ir pacietīgi gaidījis. Visa spriedze koncentrējas uz to momentu, kad jaunievēlētais pāvests parādīsies uz balkona un sveiks visus ticīgos. Tomēr šajā brīdī rodas kāda visnotaļ negaidīta problēma – jaunajam pāvestam sākas panikas lēkme. Palīgā tiek saukts slavens psihoanalītiķis, kurš turklāt vēl ir ateists. Lomās: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa Režisors: Nanni Moretti Filma oriģinālvalodā ar latviešu subtitriem.

L`Amour dure trois ans | Francija| Beļģija
Žanrs
„Mīlestība ilgst trīs gadus” ir provokatīvā franču rakstnieka Frederika Beigbedera, kulta romāna „99 franki” autora, debija kino režijā. Beigbeders ironijas piesātināto filmu par mīlestību un attiecībām uzņēmis pēc savas grāmatas motīviem. Vai zinājāt, ka mīlestība ilgst tikai trīs gadus? Rakstnieks Marks Maronjē par to ir pārliecināts: pirms trim gadiem viņš neprātīgi iemīlējās, drīz vien iestūrēja laulības ostā, bet pēc trīs gadu kopdzīves mīlestība jau bija izplēnējusi, tāpēc nācās šķirties. Marks izstrādā pārliecinošu teoriju un izdod grāmatu par to, ka mīla ilgst vien trīs gadus, bet laulība kā institūcija ir vien mārketinga rīks. Tomēr tad Marks sastop kādu sievieti... Lomās: Gaspard Proust, Louise Bourgoin, Joey Starr, Jonathan Lambert, Frederique Bel u.c. Režisors: Frédéric Beigbeder

Žanrs
IMDB
6.1 (38853 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Filma “Ceļā” ir Džeka Keruaka grāmatas ekranizācija. Keruaka varoņi Dīns Moriartijs (Garets Hedlunds) un Sals Paradaizs (Sems Railijs) ir tipiski bītu paaudzes pārstāvji. Pēc tēva nāves Sema Railija ("Kontrole", "13") varonis uzsāk drudžaini meklēt atbildi uz jautājumu "Kā dzīvot?". Viens no veidiem - rakstīt, taču, nespējot atrast iedvesmas mūzu, viņš lielāko tiesu laika pavada ar draugiem bāros, klausīdamies džezu. Drīz viņš iepazīstas ar Gareta Hedlunda ("Trons:Mantojums", "Troja") varoni Dīnu, īstu bohēmistu. Kopā viņi tiecas pēc visa, ņem ko var, un izmanto ikvienu iespēju. Viņu meklējumi ved ceļojumā apkārt ASV, kurā tie nebeidzamā uzdzīvē, cigarešu dūmu, alkohola un narkotiku ieskauti, izdzīvo dzīves jēgu, kā arī tās bezjēdzību. Bohēmisko ceļojumu papildina arī sievietes - Kristena Stjuarte ("Krēsla", "Sniegbaltīte un mednieks"), Kirstena Dunste ("Melanholija", "Zirnekļcilvēks"), Eimija Adamsa ("Noburtā", "Noķer mani, ja vari"), Elizabete Mosa ("Trakie vīrieši") un Alise Braga ("Es esmu leģenda", "Dieva pilsēta").

La ligne droite | Francija
Žanrs
Pavadot piecus gadus cietumā, Leila iznāk brīvībā. Viņa satiek jaunu atlētu Janiku, kurš, ciešot nelaimes gadījumā, pazaudēja redzi. Neskatoties uz savu invaliditāti, viņš turpina skriet, tikai tagad viņam vajadzīgs pavadonis. Leila pati kādreiz bija atlēte, tāpēc viņa izlemj palīdzēt Janikam.

La vie d'Adèle | Francija| Beļģija
Žanrs
Budžets
4,300,000.00$
Izaicinoša un atklāta franču filma par mīlestību starp divām jaunām sievietēm, kuras izdzīvo savstarpējas kaislības un jūtu izsīkšanas pieredzi. Filma šogad triumfēja Kannu kinofestivālā un ieguva Zelta palmas zaru. Galvenā varone ir 15 gadus vecā Adele, kura pamazām kļūst par jaunu sievieti un sapņo piedzīvot savu pirmo mīlestību. Meitenes izskatīgais klasesbiedrs Tomass ir neprātīgi viņā iemīlējies, taču mīlas stāsts tā arī nesākas, jo Adele nonāk kāda erotiska sapņa varā... Tajā viņa ierauga mistisko meiteni ar ziliem matiem, ko nesen redzējusi uz ielas. Sapnī zilmatainā meitene ienāk Adeles guļamistabā un ar neaprakstāmu baudu iegūst viņu. Nav ilgi jāgaida līdz noslēpumainā meitene, mākslas studente Emma arī reālajā dzīvē ierodas pie Adeles. Aizsākas kaislīgs un sarežģīts mīlas stāsts, kas ilgst vairākus gadus un piedzīvo jūtu izsīkšanu skatītāju acu priekšā. Šī gada 66. Starptautiskā Kannu kinofestivāla laureāte un Zelta palmas zara saņēmēja filma “ZILS IR VISSILTĀKĀ KRĀSA” ir pirmais kinodarbs Kannu vēsturē, par kuru piešķirts augstākais apbalvojums ne tikai režisoram, bet arī abām galveno lomu atveidotājām. Filma ir pazīstama ar diviem nosaukumiem: “ZILS IR VISSILTĀKĀ KRĀSA”, kā arī „Adele: 1. un 2. daļa”.

Blood Ties | Francija| ASV
Žanrs
IMDB
6.5 (18384 balsu)
Budžets
25,500,000.00$
Ņujorka, 1974. gads, Kriss iznāk no cietuma, kur izcietis sodu par smagu slepkavību. Brīvībā viņu gaida jaunākais brālis Frenks - policists ar spožu nākotni. Attiecības starp brāļiem nekad nav bijušas īpaši siltas, taču asinssaites uzliek atbildības sajūtu, un Frenks palīdz Krisam kā vien var: nodrošina ar māju, iekārto darbā, palīdz satuvināties ar bērnu un bijušo sievu... Taču viss velti – Krisa kriminālā pagātne pakāpeniski ņem virsroku. Kriminālā drāma „Asinssaites” – populārā franču aktiera un režisora Gijoma Kanēs debija Holivudā. Galvenās lomas atveido tādas zvaigznes kā Klaivs Ouens, Bilijs Kradaps, Mila Kunisa, Mariona Kotijāra, Džeimss Kāns un citi.

Potiche | Francija
Žanrs
Ir 1977.gads. Suzanna ir ideāla mājsaimniece un sieva savam vīram Robertam, kurš vada ģimenes uzņēmumu - lietussargu ražotni. Abu bērni jau pieauguši, un dzīve rit ierastu gaitu. Līdz brīdim, kad ražotnes strādnieki sarīko streiku. Stress darbā Robertu noved līdz infarktam un uzņēmuma vadības grožus pārņem sieva... Režisora Fransuā Ozona komēdijā galveno lomu atveido franču kino dīva Katrīna Denēva, kas filmējusies arī viņa lentē "Astoņas sievietes". Tāpat uz ekrāna redzamas franču kino zvaigznes Žerārs Depardjē, Žeremijs Renjē un citi. Lomās: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini, Karin Viard Režisors: François Ozon

1 2 3