mērkaķis

Aladdin | ASV
Žanrs
IMDB
7.1 (160,305 balsu)
Budžets
183,000,000.00$
Lai apprecētu princesi Jasmīni, jaunais zaglēns Aladins sapņo kļūt par princi. Tajā pašā laikā vezīrs Džafars plāno sagrābt varu un sava plāna izpildei viņam ir nepieciešama burvju lampa, kura glabājas Brīnumu alā. Kā izrādās, alā var nokļūt tikai cilvēks, kurš ir apveltīts ar tam nepieciešamajām spējām un, kā izrādās, tādas spējas piemīt tieši Aladinam.

Aladdin | ASV
Žanrs
IMDB
7.0 (197,562 balsu)
Budžets
183,000,000.00$
Lai apprecētu princesi Jasmīni, jaunais zaglēns Aladins sapņo kļūt par princi. Tajā pašā laikā vezīrs Džafars plāno sagrābt varu un sava plāna izpildei viņam ir nepieciešama burvju lampa, kura glabājas Brīnumu alā. Kā izrādās, alā var nokļūt tikai cilvēks, kurš ir apveltīts ar tam nepieciešamajām spējām un, kā izrādās, tādas spējas piemīt tieši Aladinam.

Rise of the Planet of the Apes | ASV
Žanrs
Budžets
93,000,000.00$
Vils Rodmens strādā pie zālēm pret Alcheimera slimību, veicot zāļu iedarbības izpēti uz pērtiķiem un viņa pirmais eksperimentu objekts ir pērtiķis Cēzars. Zāles ģenētiski izmaina viņa intelektu, radot jaunu dzīvnieku sugu, kuru prāta spējas līdzinās cilvēka intelektam. Dienā, kad viņš atbrīvo no sprostiem citus pērtiķus un piegādām viņiem šīs zāles, miljoniem pērtiķu sāk plānot revolūciju pret cilvēci. Lomās: James Franco, Brian Cox, Andy Serkis, John Lithgow, Freida Pinto Režisors: Rupert Wyatt

Zookeeper | ASV
Žanrs
Budžets
80,000,000.00$
Lādzīgais zoodārza darbinieks Grifins daudz labāk jūtas kopā ar lauvām nekā ar sievietēm. Saņēmis atraidījumu no savas draudzenes, Grifins secina, ka meitenēm viņa darbs nešķiet nekas sevišķs un izlemj pamest zoodārzu, lai atrastu prestižāku darbu. To uzzinājuši, dzīvnieki krīt panikā un izlemj pārkāpt zvēru galveno likumu, kas aizliedz runāt cilvēku valodā. Lai nepieļautu Grifina aiziešanu, gorilla, lācis un pārējie zoodārza iemītnieki apņemas viņam iemācīt kā lietas risina dzīvnieku gaumē. Lomās: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb, Ken Jeong, Adam Sandler, Cher, Sylvester Stallone, Judd Apatow, Donnie Wahlberg Režisors: Frank Coraci Scenārijs: Jay Scherick, David Ronn

Kung Fu Panda | ASV
Žanrs
IMDB
7.5 (402974 balsu)
Budžets
130,000,000.00$
Filmas galvenais varonis – panda vārdā Po strādā nūdeļu restorānā. Viņš sapņo kļūt par slavenu kunfu meistaru, jo ir kaislīgs kunfu fans, taču Po ķermeņa apmēri īsti neatbilst viņa aizraušanās stilam. Patiesībā – pandas ir slinkākie dzīvnieki visā senajā Ķīnā. Kad pilsētai tuvojas ienaidnieks, visu cerības balstās senā pareģojumā par kādu Po, kurš izrādīsies „izredzētais” un glābs visus. Austrumu cīņu meistariem nāksies bruņoties ar milzu pacietību, lai slinkuma maisu Po padarītu par kunfu cīkstoni. Režisors: John Stevenson, Mark Osborne Scenārijs: Jonathan Aibel, Glenn Berger Producents: Melissa Cobb

Libertine, The | Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.4 (33,018 balsu)
Skandaloza uzdzīvotāja slavu ieguvušais 17.gadsimta angļu dzejnieks Džons Vilmots (Džonijs Deps), otrais grāfs Ročesters ļaujas kaislīgai dēkai ar jauno aktrisi Elizabeti Beriju (Samanta Mortone). Viņš ir draugos ar Čārlzu II (Džons Malkovičs), bet saraksta piedauzīgu lugu, kas asi un neķītri apsmej monarhu. Trakulīgais dzīvesveids Vilmotam dāvāja pāragru nāvi 33 gadu vecumā, bet sarakstītie darbi pēcnāves atzinību. Lomās: Johnny Depp, Samantha Morton, John Malkovich, Louisa Bawden, Tom Burke, Richard Coyle, Susie Gossling Valerio Režisors: Laurence Dunmore

Zero Dark Thirty | ASV| Apvienotie Arābu Emirāti
Žanrs
IMDB
7.4 (261999 balsu)
Budžets
40,000,000.00$
Desmit gadus labākie armijas un izlūkdienestu speciālisti visā pasaulē slepus strādāja, nodevušies vienam mērķim: notvert pasaules bīstamāko noziedznieku - starptautiskās teroristu organizācijas „Al Qaeda” līderi Osamu bin Ladenu. Pirmo reizi uz lielā ekrāna tik atklāti un detaļās tiek stāstīts par slepenās operācijas gaitu. Filma SLEPENĀ OPERĀCIJA „30 PĒC PUSNAKTS”, ko veidojusi godalgotā režisore Ketrīna Bigelova („Sapieris”), nominēta ASV kinoakadēmijas balvai „Oscar” labākās filmas kategorijā. Labākās aktrises „Oscar” balvai nominēta arī Džesika Časteina, kas par šo lomu jau saņēmusi „Zelta globusu”.

The Dawn of the Planet of the Apes | ASV
Žanrs
Budžets
170,000,000.00$
Cēzara vadīto ģenētiski modificēto pērtiķu skaits turpina pieaugt, taču tos apdraud cilvēki, kuri spējuši izdzīvot pēc epidēmijas desmit gadus atpakaļ. Starp sāncenšiem nodibinās trausls un pavisam neilgs pamiers. Pērtiķi un cilvēki ir nonākuši kara priekšvakarā - tā rezultātam ir jāizšķir, kura no sugām kļūs par dominējošo uz planētas.

The Jungle Book | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
7.4 (250866 balsu)
Budžets
175,000,000.00$
Filmas pamatā ir Redjarda Kiplinga slavenā grāmatu sērija par Maugli. Uzaudzis džungļos vilku barā, viņš sastopas ar savu ienaidnieku - tīģeri Širhanu, kurš ir gatavs iznīcināt visu, kas Mauglim ir kļuvis tuvs. Lai tiktu skaidrībā pats ar sevi un gūtu rūdījumu pārbaudījumos, Mauglis dodas episkā ceļojumā kopā ar saviem pavadoņiem - lāci Balū un panteru Bagiru.

Spark: A Space Tail | Kanāda| Koreja
Žanrs
Kad ļaunais imperators Zongs uzbrūk planētai Bana, pērtiķēns Spārks kopā ar saviem draugiem ir vienīgie, kuri gatavi kļūt par varoņiem, lai atgūtu savas mājas un uzveiktu iebrucējus.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge | ASV
Žanrs
IMDB
6.6 (246012 balsu)
Budžets
230,000,000.00$
Kapteinis Džeks Sperovs ir izsmēlis savu veiksmi un atrodas neapskaužamā situācijā - viņam pa pēdām dodas senais ienaidnieks kapteinis Salazars, kurš kopā ar savu spocīgo komandu alkst iznīcināt visus pirātus uz pasaules. Palīdzēt izglābties var tikai varenais artefakts - Poseidona trejžuburis, kurš savam īpašniekam dāvā pilnīgu kontroli pār jūrām.

1 2