brutalitāte

Apocalypse Now | ASV
Žanrs
IMDB
8.4 (573613 balsu)
Budžets
31,500,000.00$
Vjetnamas kara kulminācijā kapteinis Bendžamins Villards tiek nosūtīts bīstamā misijā, kas oficiāli "neeksistē un arī nekad nepastāvēs". Viņa mērķis ir atrast un novērst noslēpumaino Zaļās beretes pulkvedi Valteru Kurtzu, kurš ir vadījis savu personīgo armiju nelegālajās partizānu misijās ienaidnieka teritorijā.

精武門 | Honkonga
Žanrs
IMDB
7.4 (24360 balsu)
Budžets
10,000,000.00$
Čens Džens atgriežas starptautiskajā Ķīnas salā tikai tāpēc, lai uzzinātu par sava mīļotā skolotāja nāvi. To pastiprina nepārtrauktā rasistiskā uzmākšanās, ko šajā reģionā veic Japānas iedzīvotāji. Atšķirībā no draugiem, viņš to saskaras ar savas kara mākslas apgūšanu, izmeklējot skolotāja slepkavību.

辛亥革命 | Ķīna| Honkonga
Žanrs
IMDB
5.8 (5660 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
20. gadsimta sākumā Ķīna ir nonākusi krīzes stāvoklī. Valsts ir sadalīta karojošās grupās, pilsoņi badojas, un nesenās politiskās reformas ir padarījušas situāciju sliktāku, nevis labāku. Valdošā Čingu dinastija, kuru vada septiņus gadus vecs imperators, un viņa nesaudzīgā māte, ķeizariene Dowager Longyu ir pilnīgi bez kontaktiem pēc 250 gadu ilgas neapšaubāmas varas. Huangs Sjings nesen atgriezās no Japānas, kur studējis mūsdienu kara mākslu. Kad viņš atrod savu valsti sabrukušu, viņš jūtas, ka viņam nav citas izvēles, kā paņemt zobenu.

Žanrs
IMDB
7.1 (32318 balsu)
Draudzīgajā Amerikas veco rietumu zemē Liza ir īsta izdzīvojušā persona, kuru atriebīgs sludinātājs medī par noziegumu, kuru viņa nav izdarījusi.

Kino Kults | The Lord of the Rings: The Return of the King | ASV| Jaunzēlande
Žanrs
IMDB
8.9 (1572042 balsu)
Budžets
94,000,000.00$
Gredzenu brālības ceļojums tuvojas beigām. Saurona spēki dodas uzbrukumā Gondoras galvaspilsētai Minastirītai, lai dotu izšķirošo triecienu. Kādreiz tik krāšņajai karaļvalstij vairāk kā nekad agrāk ir vajadzīgs karalis. Vai Arargonam pietiks spēka īstenot to, ko liktenis viņam lēmis? Gendalfs izmisīgi cenšas virzīt kaujas spēkus uz Gondoru, savukārt Teodens apvieno Rohānas kareivjus, lai iesaistītu tos cīņā. Tomēr neskatoties uz vīru neizmērojamo drosmi un kvēlo uzticību, viņu spēki nevar mēroties ar ienaidnieku pūļiem, kuri neizbēgami ielenc karalisti...

Book of Eli | ASV
Žanrs
Budžets
80,000,000.00$
Pa postapokaliptisko zemi, kas reiz bija Amerika, ceļo kāds vīrs. Caur tukšām pilsētām, izpostītām autostrādēm - pa zemi, kas pārvērtusies pelnos. Šeit nav civilizācijas un nekādu likumu. Ceļi pieder bandām, kad nogalinās cilvēku par pāri kurpju vai malku ūdens. Taču sacensties ar vientuļnieku nav pa spēkam nevienam - Īlaija pieveiks ikvienu, kas to izaicinās. Tomēr viņš necīnās par savu labklājību, viņam ir misija, ko viņš apņēmies veikt līdz galam. Lomās: Denzel Washington, Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson, Jennifer Beals, Evan Jones Režisors: Allen Hughes, Albert Hughes Scenārists: Gary Whitta, Anthony Peckham Producents:

Lord of the Rings. Return of the King, The | ASV| Jaunzēlande
Žanrs
IMDB
8.9 (1572042 balsu)
Budžets
94,000,000.00$
Gredzenu Pavēlnieks: Karaļa atgriešanās Gredzenu brālības ceļojums tuvojas beigām. Saurona spēki dodas uzbrukumā Gondoras galvaspilsētai Minastirītai, lai dotu izšķirošo triecienu. Kādreiz tik krāšņajai karaļvalstij vairāk kā nekad agrāk ir vajadzīgs karalis. Vai Arargonam pietiks spēka īstenot to, ko liktenis viņam lēmis? Gendalfs izmisīgi cenšas virzīt kaujas spēkus uz Gondoru, savukārt Teodens apvieno Rohānas kareivjus, lai iesaistītu tos cīņā. Tomēr neskatoties uz vīru neizmērojamo drosmi un kvēlo uzticību, viņu spēki nevar mēroties ar ienaidnieku pūļiem, kuri neizbēgami ielenc karalisti.Ikviena cīņa prasa upurus. Neskatoties uz lielajiem zaudējumiem, Gredzenu brālība turpina cīnīties, lai iznīcīnātu Saurona varu un dotu iespēju Frodo pabeigt viņam uzdoto. Dodoties cauri draudīgajai ienaidnieka zemei, vienīgie, kam Frodo var uzticēties ir Sems un Golums, kamēr Gredzens arvien biežāk pārbauda viņa lojalitāti un dziļāko būtību.

Million Dollar Baby | ASV
Žanrs
IMDB
8.1 (693361 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Frenkijs Danns, daudzu lielisku bokseru treneris un menedžeris, ilgās karjeras laikā saviem audzēkņiem vienmēr mācījis un arī pats dzīvē ievēro vienu galveno likumu - vienmēr aizstāvēt tieši sevi. Jau ilgu laiku Frenkijs ir atsvešinājies no savas meitas, tādēļ arī nevienu citu viņš savā dzīvē neielaiž. Viņa vienīgais draugs ir Skreps, izbijis bokseris, kurš vada Frenkija treniņu zāli un zina, ka aiz trenera skarbās ārienes un uzvedības slēpjas cilvēks, kurš jau 23 gadus gandrīz katru dienu dodas uz baznīcu meklēt piedošanu, kuru joprojām tā arī nav atradis. Kādu dienu uz Frenkija treniņu ierodas Megija Ficdžeralda - jauna sieviete, kurai piemīt īpašība, kas sastopama ļoti reti - viņa skaidri zina, ko vēlas un ir gatava uz visu, lai mērķi sasniegtu... Dzīvē viņai nav gājis viegli, tādēļ Megijai piemīt milzīgs gribasspēks un lielisks boksera talants, kuru viņa vēlas pilnveidot. Tomēr vairāk par visu Megija vēlas, lai viņas mērķiem un viņai pašai kāds ticētu... Šāda audzēkne skarbajam un nomāktajam Frenkijam ir vajadzīga vismazāk. Par spīti Frenkija iebildumiem trenēt Megiju, aizbildinoties, ka sievietēm boksā nav vietas, pēc kāda laika viņš piekrīt Megiju uzņemt savā komandā, redzēdams viņas dzelžaino apņemšanos un nežēlīgo treniņu grafiku. Drīz vien Frenkijs un Megija viens otrā saskata kopīgas īpašības un rod drosmi stāties pretī pagātnes rūgtumam. Starp viņiem veidojas īpaša saikne, tomēr Frenkijs un Megija vēl nezina, ka drīz nāksies stāties pretī izaicinājumam, kas prasīs no viņiem neiedomājamu drosmi un drošsirdību... Leģendārā un neskaitāmām prestižām balvām godalgotā aktiera un režisora Klinta Īstvuda jaunākā drāma, kas nupat saņēmusi Zelta Globusu par labāko režiju un labāko aktrises darbu, kā arī vairākas citas godalgas. Frenkiju Dannu filmā tēlo tās režisors Klints Īstvuds, Megiju atveido Oskara balvas laureāte Hilarija Svanka, bet Skrepa lomā redzams godalgotais un Oskariem nominētais Morgans Frīmens.

Assault on Precinct 13 | Francija| ASV| Kanāda
Žanrs
IMDB
6.3 (79921 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Ir vecgada vakars... Policijas virsnieks Džeiks Roiniks gatavojas slēgt savu iecirkni ar numuru 13 - vecāko policijas iecirkni Detroitā. Tomēr viņam nākas tajā palikt, jo īsi pirms došanās prom tiek atvesti vairāki noziedzīgās pasaules bosi un citi noziedznieki, kuru transportēšana uz cietumu tiek pārtraukta sniega vētras dēļ. Tas nozīmē, ka šīs kriminālo aprindu autoritātes, kuru starpā ir arī ietekmīgākais Detroitas bandu vadonis Marions Bišops, pavadīs nakti šajā nomaļajā policijas iecirknī. Pēkšņi iecirknim uzbrūk labi bruņota banda, kas ir gatava uz visu, lai atbrīvotu Bišopu un savas autoritātes, kamēr vēl ir izdevība. Spēcīgā sniega vētra, cilvēku resursu un ieroču trūkums virsniekam Roinikam liek apvienot spēkus ar īslaicīgi ieslodzītajiem noziedzniekiem un paļauties tikai uz savu un nelielās komandas drosmi, lai izdzīvotu un noturētu iecirkni savā kontrolē. Izzūdot robežai starp labo un ļauno, uzbrukums 13.iecirknim izvēršas neprognozējamā cīņā, kurā uzvarēs drosmīgākais un viltīgākais... Spriedzes filma, kas uzņemta oriģinālā un reālistiskā manierē pēc tāda paša nosaukuma 70 gadu kulta trillera. Galvenajās lomās - "Matrix" triļoģijas zvaigzne Laurence Fishburne, Oskara balvai nominētais Ethan Hawke ("Treniņa diena", "Lielās cerības" u.c.), kā arī John Leguizamo, repa zvaigzne Ja Rule un citi.

Sabotage | ASV
Žanrs
Budžets
35,000,000.00$
ASV narkotiku apkarošanas pārvaldes elites vienība darbojas nevainojami. Tajā dien labākie no labākajiem. Līderis Džons Vortons (A. Švarcenegers) nav guvis cieņu ar tukšu salmu kulšanu. Viņš uzticas savējiem, un viņi uzticas cits citam. Vienība savā ziņā kļuvusi par ģimeni. Tā arī turpinātos, ja kāda operācija nebūtu visu sabojājusi. Vienība sekmīgi dodas uzbrukumā narkotiku karteļa konspiratīvajam dzīvoklim, taču pati kļūst par vajātāju mērķi. Operācijas laikā pazūd 10 miljoni dolāru, un vienība ir starp aizdomās turamajiem. Spriedze sasniedz kulmināciju, kad kāds citu pēc cita nonāvē operācijas dalībniekus. Stāvokli sarežģī tas, ka nevienam nedrīkst uzticēties. Filmas scenārija pamatā ir Agatas Kristi stāsta brīva interpretācija, tāpēc gaidāms, ka intriga neatslābs līdz pašām beigām. „Sabotāža” ir skarba mūsdienu krimināldrāma ar Arnolda Švarcenegera karjeras sākuma posma grāvēju elementiem.

Drive | ASV
Žanrs
IMDB
7.8 (650199 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
Noslēpumains sacīkšu braucējs - dienas laikā viņš izpilda pārgalvīgus kaskadiera trikus Holivudas filmu uzņemšanas laukumos, bet naktīs riskē ar dzīvību vedot noziedzniekus prom no noziegumu vietām. Satikšanās ar noslēpumainu svešinieci pilnībā maina braucēja dzīvi - pār viņa galvu tiek izsludināta atlīdzība, un, lai paliktu dzīvam, viņam būs jāliek lietā visas savas braukšanas prasmes...

Criminal | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.3 (67255 balsu)
Budžets
31,500,000.00$
Izmisīgs mēģinājums apturēt noziedznieku plānu beidzas ar to, ka bojā gājušā CIP aģenta atmiņas, noslēpumi un iemaņas tiek nodotas uz nāvi notiesātajam, lai viņš pabeigtu aģenta misiju.

1 2 3