19. gs

Abraham Lincoln: Vampire Hunter | ASV
Žanrs
IMDB
5.9 (157265 balsu)
Budžets
69,000,000.00$
Izmeklējot Linkolna mātes nāves mīklainos apstākļus, tiek noskaidrots, ka slepkavību ir paveikuši vampīri. No šī brīža, Abrahams Linkolns piesaka karu asinssūcējiem un padara cīņu pret tiem par vienu no saviem galvenajiem uzdevumiem arī savas prezidentūras laikā.

Django Unchained | ASV
Žanrs
IMDB
8.4 (1282597 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
Sensenos laikos, vēl pirms Amerikas Pilsoņu kara, Dienvidos dzīvoja vergs Džango, kurš ne īpaši labi sapratās ar saviem saimniekiem. Liktenis viņu saveda kopā ar pasūtījuma slepkavu vācieti doktoru Šulcu. Šulcam jānovāc vairāki slepkavnieki, taču viņam vajadzīgs kāds, kas palīdz tos uziet. Tādēļ Šulcs nolīgst Džango, kā balvu apsolot tam brīvību. Taču kad abi savus solījumus izpildījuši un Džango beidzot ir brīvs cilvēks, viņi tomēr izlemj palikt kopā – plecu pie pleca viņi medī Dienvidu meklētākos noziedzniekus. Tikmēr Džango joprojām mēģina atrast savu sievu Brumhildi, ko no viņa šķīris vergu tirgus. Lieta kļūst arvien interesantāka, kad meklējumi noved viņus Kelvina Kendija plantācijā, kur par prieku saimniekam, tiek organizētas vergu cīņas. Vīru ierašanās šķiet ļoti aizdomīga Kendija kunga kalpam, un drīz vien kļūst skaidrs, ka, pirms pamest fermu kopā ar Brumhildi, būs jāizcīna cīņa uz dzīvību un nāvi.

Dracula | ASV
Žanrs
IMDB
7.4 (183724 balsu)
Budžets
40,000,000.00$
Vampīru mitoloģija apvienojumā ar prinča Vlada patieso vēsturi stāsta par Drakulas izcelsmi.

12 Years A Slave | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
8.1 (608547 balsu)
Budžets
20,000,000.00$
Patiess stāsts par paverdzināta cilvēka cīņu par izdzīvošanu un brīvību. Filmas notikumi risinās Amerikas Savienotajās Valstīs laikā pirms pilsoņu kara. Ņujorkietis Solomons Nortaps (Čūitels Edžiofors) ir brīvs melnādains vīrietis, kurš ieguvis labu izglītību, viņam ir sieva un bērni. Kādudien vīrietis tiek nolaupīts un pārdots verdzībā. Nebrīvē viņš pārcieš gan nežēlīgus pāridarījumus no vergtura Edvīna Epsa (Maikls Fasbenders) puses, gan arī saskaras ar negaidītu līdzcilvēku sirsnību. Solomonam nākas cīnīties ne tikai par izdzīvošanu, bet arī par savu cieņu un godu. Nebrīves divpadsmitajā gadā Slomonam laimējas sastapt verdzības pretinieku Basu (Breds Pits), kurš uz visiem laikiem maina viņa dzīvi. Filma „12 gadi verdzībā" nominēta gan „Zelta globusa" gan ASV kinoaktieru ģildes balvām dažādās kategorijās, tostarp „Labākā drāma", „Labākais aktieris" (Čūitels Edžiofors), „Labākais otrā plāna aktieris" (Maikls Fasbenders), „Labākā otrā plāna aktrise" (Lupita Njongo). „12 gadi verdzībā" tapusi pēc Solomona Nortona 1853. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma autobiogrāfijas. Filmas režisors ir Stīvs Makvīns, scenārija autors Džons Ridlijs. Lomās: Čūitels Edžiofors, Breds Pits, Maikls Fasbenders, Benedikts Kamberbačs, Pols Džamati, Pols Deno, Lupita Njongo un citi.

Žanrs
IMDB
7.7 (34535 balsu)
Budžets
16,000,000.00$
Būdams vēl bērns, Ali Neumens izglābās no militārās partijas "Inkatha" rīkotajām slepkavošanām; šis politiskais grupējums tolaik karoja ar Nelsona Mandelas vadīto Āfrikas Nacionālo kongresu. Izglābties izdevās tikai viņam un viņa mātei. Taču, tāpat kā daudzi izdzīvojušie, viņš joprojām izjūt pārciestās šausmas. Šobrīd Ali ir DĀR policijas slepkavību nodaļas vadītājs Keiptaunā. Viņa pakļautībā strādā Braiens Epkīns, baltādains ierēdnis, kura ģimene kādreiz bijusi iesaistīta aparteīdā. Abi kopā viņi cīnās pret noziedzību tuvākos un tālākos Āfrikas nostūros. Viņu darbs kļūst vēl jo grūtāks, kad tiek atrastas divu jaunu sieviešu mirstīgās atliekas. Pilsētā ienākušas jaunas narkotikas, ar kurām saistība bijusi arī abām mirušajām. Šajā nemierīgajā vidē, kur saduras skarbi dzīves apstākļi un modernā pasaule, sabiedrībā vēl joprojām sajūtama aparteīda ietekme.

Stonehearst Asylum | ASV
Žanrs
IMDB
6.8 (48660 balsu)
Mistiskā trillera "Stounhērstas trakonams" veidotāji aicina ielūkoties visbaisākajos XIX gadsimta dzīves nostūros. Filma uzņemta pēc tumšu un šaušalīgu stāstu meistara Edgara Alana Po darba motīviem. Psihiatriskajā slimnīcā drūmu un aukstu kalnu ielokā ierodas Hārvarda medicīnas skolas abiturients Edvards Ņūgeits (Džims Stērdžess, kas pazīstams pēc filmām "Mākoņu atlants", "21", "Viena diena"). Jauneklis ir gatavs likt lietā iegūtās zināšanas. Viņu sagaida iestādes vadītājs – profesors Sailass Lems (Bens Kingslijs). Apskatot slimnīcu, jaunais cilvēks iepazīstas ar vienu no pacientēm – Elīzu Greivsu (Keita Bekinseila). Skaistā meitene ar vārīgo dvēseli ieinteresē topošo ārstu, taču izvairās no saskares ar viņu. Ar laiku kļūst skaidrs, ka ne tikai trakonama pacienti ir mīklaini. Kādudien Edvards apmaldās milzīgajā namā un nokļūst pagrabā, par kura esamību viņam iepriekš nebija ne jausmas. Tas, kas tur apslēpts, uz visiem laikiem mainīs gan jaunā ārsta, gan pārējo psihiatriskās slimnīcas iemītnieku likteni. Režisors Breds Andersons ("Mašīnists", "Transsibīrijas ekspresis") radījis vairākas filmas par izmaiņām cilvēka saprātā. Viņš lieliski prot atainot slimas psihes murgu pasauli. Šoreiz režisors pēta garīgi slimos. Ar lielisku aktieru palīdzību tas izdodas ļoti ticami. Filmā tēlo balvas "Oskars" laureāti Bens Kingslijs un Maikls Keins. Viena no galvenajām lomām nav biedējusi Keitu Bekinseilu – britu aktrisi ar neaizmirstamu smaidu, ko pazīstam pēc filmām "Aviators" un "Pērlhārbora".

In the Heart of the Sea | Spānija| ASV| Austrālija
Žanrs
IMDB
6.9 (114751 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
Piedzīvojumu filma "Jūras sirdī" vēsta par patiesiem notikumiem, kas 1820. gada ziemā norisinājās Klusajā okeānā. Jaunanglijas vaļu zvejas kuģi "Eseksa" kārtējo medību laikā sadragā milzīgs valis, atstājot apkalpi glābšanas laivās dreifējam tūkstošiem jūdžu attālumā no mājām. Pārvarot vētras, badu, paniku un izmisumu, izdzīvojušie vīri pārvērtē savus uzskatus par ētiku, dzīvības vērtību un savu arodu, kamēr kapteinis meklē ceļu atklātajā jūrā, bet viņa palīgs turpina lolot cerību nogalināt milzīgo vali. Biogrāfisko drāmu meistara režisora Rona Hovarda ("Brīnišķīgais prāts" ("Oskars")) jaunākā filma "Jūras sirdī" uzņemta pēc amerikāņu rakstnieka Nataniela Filbrika 2000. gadā publicētā romāna motīviem. Šie paši notikumi kalpojuši par iedvesmu arī Hermana Melvila pasaulslavenajam daiļdarbam "Mobijs Diks", kas pieskaitāms amerikāņu literatūras stūrakmeņiem. Galvenajās lomās: Kriss Hemsvorts ("Atriebēji", "Sacīkste"), Bendžamins Volkers ("Abrahams Linkolns: vampīru mednieks"), Kilians Mērfijs ("Tumšais bruņinieks atgriežas") un Bens Višovs ("Operācija "Skyfall"", "Parfīms: Stāsts par kādu slepkavu").

Far from the Madding Crowd | ASV
Žanrs
Viktorijas laikmeta Anglijā neatkarīgā un stūrgalvīgā Batšeba Everdena ir lepna un skaista sieviete, kura piesaista triju dažādiem sabiedrības slāņiem piederošu vīriešu uzmanību. Pēc Batšebas tikšanās ar aitu fermas īpašnieku Gabriēlu Ouku pārgalvīgo seržantu Frensisu Troju un turīgo vecpuisi Viljamu Boldvudu, viņu dzīves vairs nekad nebūs tādas, kā iepriekš. Filmas pamatā ir Tomasa Hārdija klasiskais mīlas romāns.

The Revenant | ASV| Kanāda| Honkonga| Taivāna
Žanrs
IMDB
8.0 (662060 balsu)
Budžets
135,000,000.00$
Pamests smagi ievainots pēc lāča uzbrukuma un nolemts nāvei, mednieks Hjū Glāss ir spējis izdzīvot un tagad viņam ir tikai viens mērķis - mest izaicinājumu pirmatnējai dabai, bargajai ziemai un mežonīgajām ciltīm, lai atriebtos saviem pārdarītājiem.

Victoria and Abdul | ASV| Lielbritānija
Žanrs
Queen Victoria strikes up an an unlikely friendship with a young Indian clerk named Abdul Karim.

The Beguiled | ASV
Žanrs
Budžets
10,500,000.00$
Oscar® balvas ieguvējas režisores Sofijas Kopolas kinolentē kaislības uzvirmo meiteņu pansijā ASV dienvidos. Šī klusā, noslēgtā nama rāmo ikdienu satricina Pilsoņu karā ievainota kareivja ierašanās. Viņš tiek izmitināts aiz slēgtām durvīm, līdz viņa ievainojums būs sadzijis. Jaunekļa klātbūtne namā jaunkundzēs uzjunda vēl neiepazītu vilinājumu un greizsirdību. Aizliegtais auglis, kā mēdz teikt, ir ļoti salds… Par filmu "Pieviltie" Sofija Kopola šī gada Kannu kinofestivālā saņēmusi balvu kā labākā režisore.

Hostiles | ASV
Žanrs
Budžets
55,000,000.00$
Vesterna "Naidnieki" darbība risinās Amerikā 1892. gadā. Kapteinis Džozefs Blokers ir spiests konvojēt kādu cietumnieku – savu bijušo pretinieku, mirstošu šaienas indiāņu virsaiti Dzelteno Vanagu un viņa ģimeni. Drīz pēc došanās ceļā viņi prērijā sastop atraitni Rozāliju Kveidu, kuras ģimene ir noslepkavota, un piedāvā viņai palīdzību. Mērojot garo ceļo no Ņūmeksikas līdz Montānas līdzenumiem, kapteiņa un virsaiša attiecības no naida pāraug iejūtībā, apliecinot cilvēka spēju mainīties.

1 .. 3 4 5 6 7 8