ceļu filma

Blakus | Latvija
Žanrs
IMDB
8.7 (23 balsu)
Luīze un Kaspars nejauši satiekas braucienā uz Jāņiem. Viņa bēg no kaitinošiem kaimiņiem un vispārējas bezjēdzības sajūtas, viņš — no brūkošas laulības. Abi ir jauni, talantīgi un apjukuši, abi sapņo kļūt par māksliniekiem, un abi nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Varbūt tāpēc viņu kopīgais izbrauciens pārvēršas par savādu, brīžiem komisku un brīžiem sarežģītu ceļojumu cauri attiecībām trīs gadu garumā.

Dumb and Dumber To | ASV
Žanrs
Budžets
40,000,000.00$
Risks parubīties!
Divdesmit gadu pēc leģendārās komēdijas "Stulbs un vēl stulbāks" tās varoņi atgriežas! Sen nevienā filmā neredzētais Džims Kerijs un viņa kolēģis Džefs Denjelss atkal tēlo ne pārāk gudros, ne pārāk smalkos un pavisam neintelektuālos tipus Loidu un Hariju. Filmas "Stulbs un vēl stulbāks 2" ("Dumb and dumber to") darbība risinās mūsdienās. Divdesmit gadu laikā Loida un Harija dzīvē notikušas pārmaiņas. Loids gadiem izlicies par psihiski slimu, cietpauris Harijs bijis sajūsmā par drauga āzēšanos, un viņi ar divkāršu sparu metušies jaunās aušībās. Draugi dodas Harija meitas meklējumos. Nolaidīgais tētis tikai tagad uzzina, ka viņam ir meita. Harijam un Loidam ir pamatots iemesls uzmeklēt pazudušo mantinieci (nē, Harijā nav modušās tēva jūtas). Ieraudzījis meitenes fotogrāfiju, Loids tūlīt iemīlas, turklāt viņiem steidzami vajadzīga niere pārstādīšanai. Tas ir vērā ņemams pamats vēl vienam neprātīgam ceļojumam. Brāļi Farelli, kas ir arī pirmās komēdijas režisori, filmā "Stulbs un vēl stulbāks 2", odā muļķībai, iekļāvuši atmiņas par Loida un Harija dižajiem pagātnes piedzīvojumiem. Atceraties aklo zēnu? Viņš spēja līdz asarām aizkustināt kuru katru, tikai ne Loidu, kas pārdeva viņam beigtu papagaili. Atceraties automobili suni, stulbās frizūras, oranžo un zilo kostīmu un precīzo Loida rokas kustību, kad viņš iesmidzināja mutē atsvaidzinātāju pirms flirta ar sievietēm? Atkal būs redzami divu kulta pamuļķu ikdienas sīkumi, taču tikai tādēļ, lai modinātu jaukas atmiņas. Pēc 20 gadiem Loids un Harijs kļuvuši par nobriedušiem mūsdienu vīriešiem, bet no dabas dotās muļķības tā arī nav tikuši vaļā. Nepavisam.

Cars (RU) | ASV
Žanrs
IMDB
7.1 (310,926 balsu)
Budžets
120,000,000.00$
Iepazīstieties - lūk, Zibens Makvīns, slavenais sacīkšu vāģis! Makvīna dzīvei ir tikai viens mērķis - uzvarēt. Viņš uzskata, ka visu spēj paveikt viens pats un arī slava un atzinība pienākas tikai un vienīgi viņam. Taču viss mainās, kad Zibens Makvīns nejauši nokļūst Radiatormiestā - nomaļā pilsētiņā, kur, liekas, nenotiek nekas ievērības cienīgs. Tieši tur, viņš sastop īstus draugus un saprot, ka dzīvē ir kaut kas vairāk par sacīkšu trasi. Filmas autori ir slavenā datoranimācijas studija Pixar, kuras paspārnē tapušas filmas "Lieliskie", "Meklējot Nemo", "Rotaļlietu stāsts" u.c. Režisori: John Lasseter, Joe Ranft Filma ir dublēta krievu valodā

Little miss Sunshine | ASV
Žanrs
IMDB
7.8 (398,643 balsu)
Budžets
8,000,000.00$
Uz ekrāniem filma par vienu visdīvainākajām ģimenēm kino vēsturē - Hūveriem. Lai piepildītu jaunākās meitas Olivas sapni piedalīties skaistuma un talantu konkursā, viņi dodas ceļā uz Kaliforniju. Olivas tēvs Ričards ir veiksminieku programmas sludinātājs, viņas krusttēvs Frenks ir suicidāli noskaņots gejs, brālis Dveins ir Nīčes sekotājs un devis klusēšanas zvērestu, savukārt vectēvs nav atteicies no paraduma lietot narkotikas un tieši viņš gatavo mazmeitu konkursam. Pa ceļam Hūveriem jātiek galā ar sagrautiem sapņiem, salūzušu VW hipiju busiņu un vectēva nāvi (kur likt viņa mirstīgās atliekas?), kas vainagojas ar pilnīgi neparedzētu mīļotās meitas izgājienu konkursā. Lomās: Greg Kinnear, Toni Collette, Steve Carell, Paul Dano Režija: Jonathan Dayton & Valerie Faris Angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā

Luo ye gui gen | Ķīna| Honkonga
Žanrs
IMDB
7.4 (1800 balsu)
Džao un Ļu bija darbabiedri un pudeles brāļi, līdz Ļu aizgāja viņsaulē. Turot draugam doto solījumu, Džao dodas tūkstoš jūdžu ceļojumā pa Ķīnas putekļainajiem lielceļiem, lai nogādātu Ļu mirstīgās atliekas viņa piederīgajiem. Ar līķi uz pleciem sirmais kungs iepazīstas ar visdažādākajiem ļaudīm, kas ir gatavi viņam palīdzēt. Lomās: Zhao Benshan, Hong Qiwen, Song Dandan Režisors: Yang Zhang Scenārists: Zhang Yang, Wang Yao Producents: Wouter Barendrecht Filma ķīniešu (mandarīnu) valodā ar subtitriem angļu un latviešu valodā.

Žanrs
IMDB
6.1 (38853 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Filma “Ceļā” ir Džeka Keruaka grāmatas ekranizācija. Keruaka varoņi Dīns Moriartijs (Garets Hedlunds) un Sals Paradaizs (Sems Railijs) ir tipiski bītu paaudzes pārstāvji. Pēc tēva nāves Sema Railija ("Kontrole", "13") varonis uzsāk drudžaini meklēt atbildi uz jautājumu "Kā dzīvot?". Viens no veidiem - rakstīt, taču, nespējot atrast iedvesmas mūzu, viņš lielāko tiesu laika pavada ar draugiem bāros, klausīdamies džezu. Drīz viņš iepazīstas ar Gareta Hedlunda ("Trons:Mantojums", "Troja") varoni Dīnu, īstu bohēmistu. Kopā viņi tiecas pēc visa, ņem ko var, un izmanto ikvienu iespēju. Viņu meklējumi ved ceļojumā apkārt ASV, kurā tie nebeidzamā uzdzīvē, cigarešu dūmu, alkohola un narkotiku ieskauti, izdzīvo dzīves jēgu, kā arī tās bezjēdzību. Bohēmisko ceļojumu papildina arī sievietes - Kristena Stjuarte ("Krēsla", "Sniegbaltīte un mednieks"), Kirstena Dunste ("Melanholija", "Zirnekļcilvēks"), Eimija Adamsa ("Noburtā", "Noķer mani, ja vari"), Elizabete Mosa ("Trakie vīrieši") un Alise Braga ("Es esmu leģenda", "Dieva pilsēta").

We're the Millers | ASV
Žanrs
IMDB
7.0 (399364 balsu)
Budžets
37,000,000.00$
Deivids Bērks ir zālītes sīktirgotājs. Viņa klienti ir šefpavāri un mājsaimnieces, bet ne mazgadīgie - viņam ir savi principi. Kas gan varētu noiet greizi? Tomēr kādudien dzīve viņam sniedz skarbu mācību - neviens labs darbs nepaliek nesodīts. Viņš vēlas izpalīdzēt vietējiem pusaudžiem, taču tiek aplaupīts. Palicis bez naudas un preces, viņš nespēj atdot parādu piegādātājam Bredam. Lai atmaksātu zaudējumus, Deividam jāatved narkotiku kontrabanda no Meksikas. Deivida galvā dzimst ģeniāls plāns - viņš pierunā savu kaimiņieni striptīza dejotāju Rozu uz brauciena laiku kļūt par viņa „sievu", bet divus neceļos noklīdušus jauniešus - notēlot viņa bērnus. „Milleri" dodas uz dienvidiem 4. jūlija brīvdienās, taču ģimeniskas atpūtas vietā viņus gaida nervus kutinoši piedzīvojumi. Galvenās lomas komēdijā atveido Dženifera Enistone, Džeisons Sudeikis, Emma Robertsa, Vils Pulters, kā arī Eds Helms.

Eyjafjallajökull | Francija| Beļģija
Žanrs
Kur Jūs vēlētos satikt savu bijušo? Tikai ne blakus krēslā lidmašīnā, lai izbaudītu ilgu lidojumu. Un, protams, ne jau vienā automašīnā, lai par spīti Īslandes vulkānam ar neizrunājamu nosaukumu šķērsot visu Eiropu. Kad jūs kaislīgi ienīstat viens otru, var notikt kaut kas pilnīgi negaidīts. Gan lidmašīnas nolaupīšana, gan avārija, gan bēgšana no policijas iecirkņa ... un pat sen zudušo romantisko sajūtu atgriešanās.

All Roads Lead to Rome | ASV| Itālija
Žanrs
Megija ir ieplānojusi ideālu atvaļinājumu - Romas saule un Toskānas jūra. Taču viņas 16-gadīgā meita visu laiku sapņo atgriezties Amerikā pie sava drauga, bet Megija nejauši satiek savu pirmo mīlestību - siržu lauzēju Luku un viņa trako māmuķīti, kurai prātā ir tikai viņas slepenais mīļotais. Relaksējošā atpūta iegūst pavisam negaidītu pavērsienu, kurš sola ne tikai trakulīgus piedzīvojumus, bet arī apliecinajumu vecajai parunai par to, ka veca mīlestība nerūs.

American Honey | ASV| Lielbritānija
Žanrs
Jauna meitene, kurai dzīvē nav vairs ko zaudēt, pievienojas jauniešu grupai, kuri busiņā ceļo pa Ameriku, uzdodoties par žurnālu abonementu pārdevējiem. Pirmajā acu uzmetienā šķietami bezrūpīgais dzīvesveids ievelk viņu aizvien dziļāk - gluži kā Alisi truša alā... Filma saņēmusi Kannu kinofestivāla žūrijas balvu.

Wild Hogs | ASV
Žanrs
IMDB
5.8 (120256 balsu)
Ja tev ir apnikusi tava dzīve un tu vēlies to izmainīt - dodies ceļojumā! Tā nolēmuši izdarīt arī četri, ikdienas rutīnas mākti pusmūža vīri, kuri piedzīvojumu meklējumos apseglo savus motociklus. Ģimene un monotons darbs - vislabākās zāles pret to ir brīvība, kuru sajūti uz šosejas un labs ceļavējš. Cīnoties ar dažādām likstām, bezrūpīgo braucēju ceļojumu izbojā baikeru banda, pateicoties kurai, piedzīvojumi kļūst daudz bīstamāki, taču līdz ar to - neaizmirstamāki. Lomās: Tim Allen, John Travolta, Martin Lawrence, William H. Macy, Marisa Tomei, Jill Hennessy, and Ray Liotta Režisors: Walt Becker

1 2 3