gejs

Total Eclipse | Francija| Lielbritānija| Beļģija
Žanrs
IMDB
6.6 (12733 balsu)
Jaunais, mežonīgais dzejnieks Artūrs Rimbaud un viņa mentors Pols Verlaine iesaistās niknā, aizliegtā romantikā, izjūtot naidīgā mākslinieciskā dzīvesveida sekas.

Before Night Falls | ASV| Meksika
Žanrs
IMDB
7.2 (23261 balsu)
Šī spēcīgā biogrāfija, kas aptver vairākas desmitgades, piedāvā ieskatu slavenā kubiešu dzejnieka un romāna autora Reinaldo Arenas, mākslinieka, kurš tika apmaldīts par savu homoseksualitāti Fidela Kastro Kubā, dzīvē.

Battle of the Sexes | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.7 (46590 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Tenisa mačs 1973. gadā starp Billiju Džīnu Kingu un Bobiju Rigsu kļuva par televīzijas vēsturē skatītājo sporta notikumu. Ierauti mediju uzmanības virpulī, Kinga un Rigss ārpus korta cīnījās ar daudzkārt svarīgākām lietām.

Matthias et Maxime | Kanāda
Žanrs
IMDB
6.8 (2013 balsu)
Matiass un Maksims ir bijuši labākie draugi jau kopš bērnības. Piedaloties īsfilmas uzņemšanā, filmas scenārijā ir aina, kurā abiem paredzēts skūpsts. Pēc tā abiem nākas nodoties savas seksuālās identitātes izvērtēšanai un saprast, kāda ir viņu ilgās draudzības īstā būtība.

და ჩვენ ვიცეკვეთ | Francija| Zviedrija| Gruzijā
Žanrs
IMDB
8.0 (4599 balsu)
Merabs kopš mazotnes trenējas Nacionālajā gruzīnu ansamblī kopā ar savu deju partneri Mariju. Viņa pasaule pēkšņi tiek apgriezta otrādi, kad ierodas harizmātiskais un bezrūpīgais Irakli un kļūst gan par viņa spēcīgāko sāncensi, gan vēlmi. Šajā konservatīvajā vidē Merabs pamanās atbrīvoties un riskēt ar visu.

Just Friends | Nīderlande
Žanrs
IMDB
7.4 (673 balsu)
Krisam Brenderam (Ryan Reynolds) ir viss - viņš ir bagāts, izskatīgs mūzikas producents Losandželosā. Taču tik spoži nav gājis vienmēr... Vidusskolā Kriss bija kautrīgs un resns. Viņa dzīvi gaišāku darīja draudzība ar skolas foršāko meiteni Džeimiju Palamino (Amy Smart). Kā draugi viņi bija nešķirami, bet Kriss slēpa, ka ir meitenē neglābjami iemīlējies. Izlaiduma naktī Kriss beidzot saņēma drosmi, lai atklātu savas jūtas. Pārsteigtā Džeimija atbildēja, ka arī Krisu mīlot... kā brāli. Pēc 10 gadiem Kriss ir pārvērties - veiksmīgi darbojoties šovbiznesā, kļuvis par īstu siržu lauzēju. Apstākļi viņu noved atpakaļ dzimtajā pilsētā, kur liktenis atkal saved viņu kopā ar "tikai draugi" sapņu meiteni. Pēkšņi Krisam ir iespēja izmainīt pagātni, taču dīvainā kārtā tagad ir grūtāk uzsākt attiecības ar Džeimiju nekā pirms 10 gadiem. Krisam nākas krietni nopūlēties, lai pārkāptu "tikai draugi" robežu un kļūtu par ko vairāk nekā tikai draugu. Lomās: Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein, Christopher Marquette, Julie Hagerty, Stephen Root, Maria Arce, James Bitonti Režisors: Roger Kumble

Brüno | ASV
Žanrs
IMDB
5.8 (142581 balsu)
Budžets
42,000,000.00$
Britu komiķis Saša Barons Koens, kurš 2006. gadā šokēja skatītājus ar filmu "Borats", atgriežas uz ekrāniem filmā "Bruno"! Bruno ir homoseksuāls Austrijas TV reportieris - modes žurnālists, kas ar saviem izgājieniem un izteikumiem kārtējo reizi provocē cilvēkus ASV. Filmā Koens jeb Bruno cenšas iekarot Holivudu, lai kļūtu par slavenāko austrieti kopš Ādolfa Hitlera. "Bruno" - tas ir brīnišķīgs ceļojums pa Ameriku ar mērķi likt heteroseksuāliem vīriešiem justies manāmi neērti līdzās ārzemniekam gejam sietiņa krekliņā. Lomās: Sacha Baron Cohen, Richard Bey, Ron Paul Režisors: Larry Charles Scenārijs: Sacha Baron Cohen, Dan Mazer, Anthony Hines Producents: Sacha Baron Cohen, Monica Levinson, Dan Mazer, Jay Roach

La mala educacion / Bad education | Spānija
Žanrs
IMDB
7.4 (61243 balsu)
Budžets
5,000,000.00$
Divi draugi - Huans (Gael Garcia Bernal) un Enrike (Fele Martinez) iepazīst viens otru, mācās un iemīl kino sešdesmito gadu spāņu katoļu skolā, Franko valdīšanas laikā. Priesteris, puišu literatūras skolotājs, ir liecinieks un arī dalībnieks pusaudžu nākotnes veidošanā. Desmit gadus pēc skolas beigšanas un vēlreiz astoņdesmitajos abi, nu jau pieaugušies draugi, satiekas, lai secinātu, ka kopā piedzīvotais ir neatgriezeniski ietekmējis viņu dzīves. Arī šīs abu draugu tikšanās ir liktenīgas... Režisors Pedro Almodovars popularitāti ieguvis ar vairāku ekstravagantu un kolorītu filmu uzņemšanu. Arī Latvijā skatītājiem ir bijusi iespēja redzēt viņa spilgtākās filmas, tādas kā "Viss par manu māti" un "Runā ar viņu", par kuras orģinālscenāriju ieguvis Oskara balvu. Galveno lomu atveidotāji arī ir pazīstami skatītājam Latvijā. Meksikāņu aktieris Gael Garcia Bernal bija redzams uz ekrāna kinolentē "Un tavu māti arī..", un spāņu aktieri Fele Martinez un Javier Camara filmējušies Almodovara godalgotajā filmā "Runā ar viņu". Spāņu, latīņu ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Capote | ASV| Kanāda
Žanrs
IMDB
7.4 (113,853 balsu)
Budžets
7,000,000.00$
1959. gada novembrī Trūmans Kapote - filmas "Brokastis pie Tifānijas" scenārija autors, izlasa rakstu "New Jork Times" par nežēlīgu fermeru ģimenes slepkavību. Rakstnieks dodas uz Kanzasu - slepkavības vietu, kur izmeklēšanas laikā viņš nodibina ciešas attiecības ar vienu no slepkavām. Pamazām raksts pārtop grāmatā par divu Ameriku sadursmi - to, kuru pārstāj upuri un to, kuru pārstāv slepkavas, turklāt Kapotem šķiet, ka tā varētu būt viena no labākajām grāmatām, kas jebkad uzrakstīta… Filma saņēmusi Zelta Globusu kategorijā Labākais dramatiskais aktieris - Filips Seimūrs Hofmans. Lomās: PHILIP SEYMOUR HOFFMAN, CATHERINE KEENER, CLIFTON COLLINS Jr., BRUCE GREENWOOD Režisors: Bennett Miller

Tom à la ferme | Francija| Kanāda
Žanrs
Kino festivāla "Spektrs" rīkotāji sniedz ekskluzīvu iespēju tikai piecos seansos iepazīties ar savdabīgā režisora Ksavē Dolana filmu "Toms fermā"! Jauno kanādiešu režisoru Ksavjē Dolanu vienlīdz bieži dēvē gan par brīnumbērnu, gan par briesmu bērnu (enfant terrible) – lai kā arī nebūtu, apzīmējums "bērns" savā ziņā šeit iederas – Dolanam ir tikai 25 gadi, kas režisoram tāds nieks vien ir. Taču Dolana veikumus par bērnišķīgiem gan nenosauksi. Psiholoģiskais trilleris ar amerikāņu kino garšu "Tom at the Farm" sola gan intrigas, gan spriedzi, gan provokācijas. Jauns reklāmu veidotājs Toms dodas uz laukiem apmeklēt bēres. Ierodoties tur, viņš ir pārsteigts, ka neviens viņu nepazīst un nezina, kādas attiecības viņu saistīja ar aizgājušo. Drīz vien mirušā brālis Tomu iepin baisā spēlē, kurā Tomam ir jāuztur sērojošās ģimenes miers, lai nosargātu viņu labo vārdu un neaizskartu sērojošās mātes jūtas. Taču ģimenes tumšā pagātne draud sagādāt vēl lielākas nepatikšanas Tomam viņa braucienā uz laukiem.

The Imitation Game | ASV
Žanrs
Budžets
14,000,000.00$
Otrā pasaules kara sākumā, britu matemātiķim, loģiķim un kriptogrāfam Alanam Tjūringam tiek uzdots uzlauzt vācu labākās šifrēšanas mašīnas "Enigma" kodus, ar kuru palīdzību tika pārraidītas vācu kara aviācijas šifrētās radioziņas. Britu izlūkdienesta uzdevumā, tiek nokomplektēta talantīgu zinātnieku komanda ar Alanu priekšgalā, par kuras galveno problēmu kļūst ne tikai sarežģītais kods, bet arī savstarpējās nesaskaņas.

The Girl King | Francija| Vācija| Kanāda| Zviedrija| Somija
Žanrs
Somu kino klasiķa Mikas Kaurismeki jaunākā filma. 16 gadu vecumā kļuvusi par Zviedrijas karalieni, Kristīne tika iemesta varas un intrigu labirintā, kurā noteicēji ir vīrieši-fanātiski luterāņi, kuri spiež viņu precēties un dzemdēt bērnus. Taču uzaugusi, apgūstot gan senas tradīcijas, gan modernu izglītību, viņa nav ar mieru pakļauties konservatīvajiem padomdevējiem un izvēlas iet savu ceļu skaistās galmadāmas Emas Sparres sabiedrībā. Tas izraisa nenovēršamu traģēdiju.

1 2 3 4