reliģija

Whatever Works | Francija| ASV
Žanrs
Budžets
15,000,000.00$
Filmas „Vikija Kristīna Barselona” veidotājs, režisors Vudijs Alens piedāvā. Ekscentriskais ņujorkietis Boriss iepazīstas ar daiļu, bet gaužām slikti audzinātu meiteni vārdā Melodija, kura atbraukusi no provinces, lai iekarotu Ņujorku. Viņai iepatīkas Borisa dzīvoklis un dzīvesstils, bet Borisam – pati Melodija. Starp abiem izveidojas neticamas, nereālas un kaislīgas romantiskas attiecības... Taču drīz uz Ņujorku atbrauc arī Melodijas radinieki no dienvidu štatiem, un Borisa līdz šim ļoti mierīgā un līdzsvarotā dzīve pārvēršas par neprognozējamu notikumu virkni. Lomās: Larry David, Evan Rachel Wood, Patricia Clarkson, Michael McKean, Conleth Hill, Michael McKean Režisors: Woody Allen Scenārijs: Woody Allen Producents: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum

I Heart Huckabees | Vācija| ASV
Žanrs
IMDB
6.6 (65205 balsu)
Budžets
22,000,000.00$
Bernadrs un Viviāna Džafi ir detektīvi, bet ne klasiskā izpratnē. Viņi abi nodarbojas ar cilvēku eksistenciālo problēmu risināšanu. Pie viņiem pēc palīdzības dodas Alberts Markovskis, Kosmosa izpētes koalīcijas direktors, kas pēdējā laikā ir piedzīvojis virkni dīvainu notikumu, kuru jēga ir ārpus viņa saprašanas. Ar abu detektīvu palīdzību viņš cenšas noskaidrot savas dzīves patieso jēgu, attiecības ar citiem cilvēkiem, kā arī izprast ieilgušo konfliktu ar Bredu Standu, veiksmīgu karjeristu "Hakabijos" - pircējiem iemīļotā lielveikalu ķēdē. Arī Breds nolīgst tos pašus izmeklētājus, kas uzreiz ķeras klāt pie veiksminieka it kā perfektās dzīves ķidāšanas, neatstājot malā arī viņa attiecības ar kādu modeli - Dovnu Kempbelu. Tomēr Alberts nolemj pats ķerties pie lietas, izmatojot detektīvu atklājumus un savu draugu - ugunsdzēsēja un francūzietes palīdzību... Zvaigžņots aktieru ansamblis- Dastins Hofmans, Džūda Lovs, Naomi Vats un citi režisora Deivida O`Rasela visnotaļ neparastajā taču lieliskajā komēdijā.

Banishment, The | Krievija
Žanrs
IMDB
7.5 (8441 balsu)
Vīrs, sieva un divi bērni (zēns un meitene) no industriālas pilsētas pārbrauc uz lauku apvidu, vīra dzimteni, vecā tēva mājā... Kā jebkura cita filma, šī tā vai citādi stāsta "par mums visiem": labi, skaisti cilvēki traģiskos nolemtības apstākļos. Lomās: Marija Bonevī, Konstantīns Lavroņenko, Aleksandrs Balujevs, Maksims Šibājevs, Katja Kuļkina, Dmitrijs Uļjanovs, Aleksejs Vertkovs Režisors: Andrejs Zvjagincevs

There Will Be Blood | ASV
Žanrs
IMDB
8.2 (594211 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Episks stāsts par alkatību, ticību, ģimeni un tiekšanos pēc "amerikāņu sapņa" sasniegšanas. Nogājis garu un grūtu ceļu no nabadzīga naftas ieguvēja, kurš vienatnē audzina dēlu, līdz varaskāra un kompromisu nezinoša naftas magnāta, Deniela rīcībā nonāk informācija par kādu pamestu štata nostūri, kurā atrodamas bagātīgas naftas rezerves. Kopā ar dēlu viņš dodas laimes meklējumos uz putekļainu mazpilsētu, kurā dzīvība ir sastopama ja nu vienīgi harizmātiskā sludinātaja Īlaja baznīcā. Deniels ar dēlu uziet naftas krājumus, taču kad viņiem uzspīd laime, viss mainās un tādas cilvēciskas vērtības, kā mīlestība, ticība un ģimenes attiecības nespēj konkurēt ar korupciju, viltību un naftas straumes plūdiem. Filma ir ieguvusi 8 "Oskara" balvas nominācijas - Labākais režisors, Labākā filma, Labākais operators, Labākā montāža, Labākā skaņas montāža, Labākais aktieris, Labākais adaptētais scenārijs, Labākais filmas mākslinieks Lomās: Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Ciar?n Hinds, Kevin J. O'Connor, Dillon Freasier. Režisors: Paul Thomas Anderson

Tyrannosaur | Lielbritānija
Žanrs
Tiranozaurs ir stāsts par diviem vientuļiem, dzīves nežēlotiem cilvēkiem, kurus kopā saved nejaušība. Džozefs ir šķirtenis, bezdarbnieks un dzērājs, kuru izkropļojis paša viegli aizkaitināmais raksturs un nevaldāmās dusmas. Hanna strādā kristiešu misijas humānās palīdzības veikalā – cienījama, ārēji vesela un laimīga sieviete. Kad nejaušība viņus saved kopā, Hanna intuitīvi rīkojas kā Džozefa iespējamā glābēja, kas varētu apslāpēt viņa niknumu un dāvāt siltumu, sirsnību un pieņemšanu. Viņu attiecībām progresējot, atklājas Hannas pašas noslēpumi – viņas laulība ar vīru Džeimsu ir vardarbības pilna... Lomās: Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan Režisors: Paddy Considine Scenārists: Paddy Considine Filma oriģinālvalodā ar latviešu subtitriem.

The place beyond the pines | ASV
Žanrs
IMDB
7.3 (234602 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
Filmas Blue Valentine režisora jaunais, drosmīgais kinodarbs ŅUJORKAS ĒNĀ ir aizraujoša un emocionāla drāma, kas pēta, kāda nesaraujama saite vieno tēvus un dēlus. Lūks (Raiens Goslings) ir bīstamu motocikla triku meistars, kas kopā ar ceļojošu šovu braukā no pilsētas uz pilsētu. Braukdams cauri Šenektedijai Ņujorkas štatā, viņš cenšas atjaunot attiecības ar bijušo mīļāko Rominu (Eva Mendesa) un uzzina, ka tai viņa prombūtnes laikā piedzimis abu dēls Džeisons. Lūks nolemj pamest klaidoņa dzīvi un gādāt par jauniegūto ģimeni. Viņš atrod automehāniķa darbu. Redzot, kādi ir Lūka mērķi un talanti, viņa darba devējs Robins (Bens Mendelsons) piedāvā iesaistīties fantastiskā banku aplaupīšanā. Tagad Lūks nonāk godkārīgā policista Everija Krosa (Bredlijs Kūpers) redzeslokā. Arī Everijs, kurš vada vietējo policijas iecirkni, bet kurā toni nosaka nekrietns un pērkams policists Deluka (Rejs Liota), cenšas sabalansēt darba pienākumus ar ģimenes dzīvi, pie kuras pieder viņa sieva Dženifera (Rouza Bērna) un dēlēns Eidžijs. Sekas, ko nesīs Everija satikšanās ar Lūku, radīs atskaņas nākamajā paaudzē un abu dēliem, Džeisonam (Deins Dehāns) un Eidžijam (Emorijs Koens) būs jāsaņem liktenīgais kopīgais mantojums.

Assassin's Creed | Francija| ASV| Lielbritānija| Honkonga| Taivāna| Malta
Žanrs
IMDB
5.7 (176462 balsu)
Budžets
125,000,000.00$
Pateicoties revolucionārajai tehnoloģijai, kura atbrīvo ģenētisko atmiņu, Kalums Linčs ir spējīgs izdzīvot sava 500 gadus senā priekšteča piedzīvojumus viduslaiku Spānijā. Ieguvis neticamas zināšanas un spējas, Kalums ir gatavs mest izaicinājumu slepenajam templiešu ordenim arī mūsdienās.

Krišana | Vācija| ASV| Latvija
Žanrs
IMDB
7.0 (73958 balsu)
Matīss Zelčs, Latvijas nacionālā arhīva darbinieks Rīgā, kādā naktī pamana uz tilta sievieti. Viņš neiejaucas tās mēģinājumā ielēkt no tilta ūdenī un noslīcināties, tas  izraisa Matīsā vainas sajūtu un izmaina viņa dzīvi.

1 2