1940. gadi

Flags of our Fathers | ASV
Žanrs
IMDB
7.1 (109,479 balsu)
Budžets
90,000,000.00$
2 nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai Oscar®! Labākā skaņa Labākā skaņas montāža Kauja pie Ivodzimas notika 1945.gada ziemā. Šī kauja Otrā Pasaules kara vēsturē ir atstājusi vienu no slavenākajām fotogrāfijām - tajā redzami seši kareivji, kuri paceļ karogu Suribači kalnā, Ivodzimas salā. "Mūsu tēvu karogi" ir drāma par draudzību, mīlestību un ziedošanos. Oscar® balvas ieguvējs režisors Klints Īstvuds filmā atklāj to, kā šī fotogrāfija kļuva par slavenību pielūgšanas kulta sākumu un uzdod jautājumu - vai varoņi ir vajadzīgi un kāda ir cena, kas dažreiz jāmaksā par slavu. Lomās: Ryan Phillippe, Jesse Bradford, Adam Beach, Paul Walker, Jamie Bell, Barry Pepper, John Benjamin Hickey Režisors: Clint Eastwood

Letters from Iwo Jima | ASV| Japāna
Žanrs
IMDB
7.9 (143,242 balsu)
Budžets
19,000,000.00$
4 nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai Oscar®! Labākā filma Labākais režisors - Clint Eastwood Labākā skaņas montāža Labākais oriģinālscenārijs 1945.gada februārī Ivodzimas salā satikās ASV un Japānas karaspēki. Vairākus gadu desmitus pēc kaujām, simtiem vēstuļu tika atrastas sastingušajā salas zemē. Šīs vēstules stāsta par tiem kareivjiem, kuri cīnījās uz salas, kā arī par ģenerāli Tadamichi Kuribayashi (Ken Watanabe). Lomās: Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara, Ryo Kase, Shido Nakamura, Yuki Matsuzaki, Hiroshi Watanabe, Takumi Bando, Nobumasa Sakagami, Takashi Yamaguchi, Nae Yuuki Režisors: Clint Eastwood Filma japāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Water Horse | ASV| Lielbritānija| Austrālija
Žanrs
IMDB
6.4 (41778 balsu)
Budžets
40,000,000.00$
Skotijas leģenda vēsta par radījumu, kas dzīvo ezera dzelmē. Īsi pirms nāves tas izdēj olu, no kuras izšķilsies viņa pēctecis. Par šīm radībām klīst dažādas baumas, taču neviens to nav skatījis vaigā. Līdz brīdim kad mazs zēns ezera krastā atrod neparastu olu un aiznes to mājās, lai piedzīvotu vēl neredzētas radības izšķilšanos, kura uz visiem laikiem izmaina viņa dzīvi Puisēns to kopj un slēpj no citu acīm, taču jauniegūtais draugs aug pārāk strauji un drīz ar rūpīgi glabāto "noslēpumu"iepazīstas ne tikai viņa ģimene. Lomās: Emily Watson, Alex Etel, Ben Chaplin, David Morrissey, Brian Cox Režisors: Jay Russel

Žanrs
IMDB
7.6 (418274 balsu)
Budžets
68,000,000.00$
1945. gada aprīlis. Otrais pasaules karš tuvojas nobeigumam. Sabiedrotie gatavi dot izšķirošo triecienu nacistiskajai Vācijai Eiropā. Kaujās rūdītais seržants Vordedijs (Breds Pits), tanka "Šermans" komandieris, vada savu kaujas mašīnu pretinieka aizmugurē, lai paveiktu specuzdevumu. Tankā atrodas tikai pieci karavīri, taču, neskatoties uz pretinieka pārspēku, brašie tankisti nav pieraduši atkāpties... Režisora Devida Eijera ("Sabotage", "End Of Watch", "Street Kings") asa sižeta grāvējfilmā galvenās lomas atveido Breds Pits, Šaija Labafs, Logans Lermans un citi.

Trumbo | ASV
Žanrs
IMDB
7.4 (984 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
Daltons Trambo - viens no visu laiku veiksmīgākajiem Holivudas scenāristiem, kurš uz papīra ir radījis par kino klasiku jau kļuvušās filmas "Romas brīvdienas" un "Spartaks", pat nevarēja nojaust, ka savu politisko uzskatu dēļ nokļūs melnajā sarakstā "Holivuda 10" un tiks izmests no sapņu fabrikas elites rindām. Šis ir biogrāfisks stāsts, kurš aizskar neviennozīmīgu tēmu Holivudas vēsturē - pēckara raganu medībām, kurās tika ierauti arī tā laika izcilākie filmu industrijas pārstāvji.

Allied | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
7.1 (133109 balsu)
Budžets
85,000,000.00$
Breds Pits un Mariona Kotijāra filmu "Forests Gamps", "Pamestais" un "Lidojums" režisora Roberta Zemeka jaunajā kinolentē "Sabiedrotie"! 1942. gads. Amerikāņu aģents Makss tiek nosūtīts uz Ziemeļāfriku pretizlūkošanas uzdevumā. Viņš iemīlas francūzietē Marionā, un abu vidū uzvirmo kvēls mīlas romāns. Viņu attiecību lielākais pārbaudījums sākas brīdī, kad Makss saņem ziņu, ka viņa mīļotā sieviete, iespējams, spiego nacistu uzdevumā.

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children | ASV| Kanāda| Lielbritānija| Beļģija
Žanrs
IMDB
6.7 (153810 balsu)
Budžets
110,000,000.00$
Džeikoba bērnība pagāja klausoties vectēva stāstus par kādu bērnunamu, kurā dzīvo pavisam neparasti iemītnieki. To vidū ir meitene, kura spēj rokās noturēt uguni un meitene, kuras kājas neskar zemi. Bērnunamā esot sastopami arī neredzams zēns un dvīņi, kuri prot sazināties bez vārdu starpniecības. Kad vectēvs nomirst, Džeikobs saņem mīklainu vēstuli un dodas uz salu, kurā bija uzaudzis viņa vectēvs - tur Džeikobs sastop visu to, ko agrāk bija redzējis tikai fotogrāfijās.

Memoirs of a Geisha | Francija| ASV| Japāna
Žanrs
IMDB
7.3 (152960 balsu)
Budžets
85,000,000.00$
1929.gads, Japāna. Kāda deviņus gadus veca meitenīte Čijo tiek aizvesta no mājām un nodota geišas Hatsumoto gādībā. Pie Hatsumoto pavadītais laiks meitenei ir smags, jo pati nama saimniece pret viņu izturas skaudīgi un cietsirdīgi viņas skaistuma dēļ. Līdz Čijo tiek izglābta un aizvesta pie Hatsumoto sīvākās konkurentes Mamehas. Jaunajā mājvietā meitenei tiek mācītas visas īpašības un zināšanas, kas nepieciešamas, lai kļūtu par izcilu geišu. Viņa kļūst par geišu vārdā Sajuri. Viņas skaistums un spēks savaldzina neskaitāmu vīriešu sirdis, un drīz viņa tiek ierauta augstākās sabiedrības un politisko intrigu aprindās. Režisora Roba Maršala ("Čikāga") romantiskā drāma "Geišas atmiņas" uzņemta pēc tāda paša nosaukuma Artura Goldena bestsellera. Galvenajās lomās Dziji Džana ("Varonis", "Lidojošo dunču nams") un Kens Vatanabe ("Pēdējais samurajs"). Lomās: Ziyi Zhang, Ken Watanabe, Michelle Yeoh, Koji Yakusho, Kaori Momoi Režisors: Rob Marshall

Female Agents | Francija
Žanrs
IMDB
6.7 (7705 balsu)
"Slepenās aģentes" ir aizraujošs stāsts par 2.Pasaules kara beigu posmu, kas balstīts uz patiesiem notikumiem par piecām drosmīgām sievietēm. Ir 1944.gada maijs, tuvojas kara izšķirošās kaujas. Piecas sievietes, ar pašaizliedzīgo Luīzi priekšgalā, dodas bīstamā misijā uz vācu okupēto Franciju, lai pasargātu slepenus plānus, kas palīdzētu īstenot sabiedroto spēku izsēšanos Normandijā. Ik uz soļa aģentes sastopas ar briesmām, dažām misija kļūst liktenīga... Tomēr slepenās aģentes ir gatavas izpildīt misiju godam, pat ja nākas upurēt dzīvību. Filma ir cieņas apliecinājums varonīgajām 2.Pasaules kara slepenajām aģentēm, par kurām mūsdienās gandrīz nekas nav zināms. Galvenajās lomās tādas franču zvaigznes kā Sofija Marso ("Nenotveremais", "Drošsirdis" u.c.), Žilī Depardjē un citas. Režisors: Jean Paul Salome

Lust, Caution | ASV| Ķīna| Honkonga| Taivāna
Žanrs
IMDB
7.5 (43013 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
Šanhaja, Otrais pasaules karš. Ietekmīgs politiķis neprātīgi iemīlas savas jaunās sievas draudzenē. Lai gan parasti ir piesardzīgs, vīrietis šoreiz pat nenojauš, kas slēpjas aiz trauslās un maigās būtnes ārienes. Viņu dēka kļūst arvien kaislīgāka, apstāties vairs nav iespējams... Taivānā dzimušā un godalgām bagātā režisora Anga Lī ("Tīģeris un drakons", "Kuprainais kalns") spiegu trilleris "Iekāre, piesardzība" šoruden saņēma Venēcijas kinofestivāla galveno balvu "Zelta lauvu", turklāt izpelnījās pretrunīgu vērtējumu tās garo un atklāto seksa ainu dēļ. Lomās: Eileen Chang, James Schamus, Hui-Ling Wang Režisors: Ang Lee Filma ķīniešu un japāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

1 2 3 4