pamatojoties uz grafisko romānu

Scott Pilgrim Vs. The World | ASV| Kanāda| Lielbritānija| Japāna
Žanrs
IMDB
7.5 (357027 balsu)
Budžets
60,000,000.00$
Iepazīsties ar jauko bezdarbnieku Skotu Pilgrimu. 22-gadīgais iesācēju ansamblīša basģitārists tik tikko ir saticis savu sapņu meiteni. Šķēršļi uz viņa mīļotās Ramonas sirdi? Septiņi viņas bijušie draugi, kuri drīz viens pēc otra būs klāt, lai Skotu nogalinātu! Galvenajās lomās: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin, Chris Evans, Anna Kendrick Režiors: Edgar Wright Scenārija autori: Michael Bacall, Edgar Wright, Bryan Lee O'Malley

Sin City | ASV
Žanrs
IMDB
8.0 (728107 balsu)
Budžets
40,000,000.00$
Grēku pilsēta ir cietsirdīga un nežēlīga vieta. Tā ir pilsēta, kurā valda noziedznieki un gangsteri, tā ir vieta, kur policija ir pērkama, bet policisti - īstākie blēži. Filma sastāv no trīs dažādiem stāstiem, kuru notikumi brīžiem sajaucas. Centrālais no tiem ir stāsts par Grēku Pilsētas galveno "varoni" vārdā Mārvs - nenotveramu, brutālu un viltīgu kriminālo aprindu vadoni. Viņa galvenā misija ir atrast slepkavu, kurš nogalinājis kādu apburošu meiteni vārdā Goldija - Mārva mīļoto meiteni, kura tika noslepkavota, guļot viņam blakus. Stāsts par policistu Hartiganu ir par to, kā viņš, aizsargādams striptīza dejotāju Nensiju, tiek ierauts neparedzamu notikumu virpulī, līdz tiek apsudzēts noziegumā, kuru nav pastrādājis. Trešais stāsts ir par kādu fotogrāfu vārdā Dvaits. Viņš nejauši nogalinājis kādu policistu, un tagad šis notikums viņam ir jāslēpj, tajā pašā laikā cīnoties pret kādu vairāk nekā korumpētu un nežēlīgu policistu Džekiju. Visi šie stāstu varoņi ietekmē viens otra likteņus un notikumu gaitu, kas izvēršas neaizmirstamā un spraigā piedzīvojumā. Šādi notikumi ir iespējami tikai vienā vietā - Grēku Pilsētā! Filma ir tāda paša nosaukuma kulta komiksa ekranizējums, kura režisors pats ir kulta persona - Roberts Rodrigezs ("Desperado", "No krēslas līdz rītausmai", "Četras istabas" u.c.). Gan galvenajās, gan sīkākās lomās redzamas tādas zvaigznes kā Brūss Villis, Mikijs Rurks, Benicio Del Toro, Elija Vuds, Britānija Mērfija, Rozario Dousone, Klaivs Ouvens un citi.

30 Days Of Night | ASV| Jaunzēlande
Žanrs
IMDB
6.6 (6.6 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Filmas "Niknuma varā" producenti piedāvā... Stindzinošs stāsts par attālu Aļaskas pilsētiņu, kas, saulei nolaižoties aiz horizonta, katru gadu veselu mēnesi iegrimst tumsā. Šoreiz, pēdējiem saulstariem pazūdot, pilsētiņai uzbrūk asinskāra vampīru banda, kura nododas nemitīgai izpostīšanas orģijai. Vienīgi pilsētas šerifs un viņa sieva iestājas par izdzīvojušo pilsētnieku aizsardzību... Galvenajā lomā - Holivudas zvaigzne Džošs Hartnets. Lomās: Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston, Ben Foster, Mark Boone Junior, Mark Rendall Režisors: David Slade

La vie d'Adèle | Francija| Beļģija
Žanrs
Budžets
4,300,000.00$
Izaicinoša un atklāta franču filma par mīlestību starp divām jaunām sievietēm, kuras izdzīvo savstarpējas kaislības un jūtu izsīkšanas pieredzi. Filma šogad triumfēja Kannu kinofestivālā un ieguva Zelta palmas zaru. Galvenā varone ir 15 gadus vecā Adele, kura pamazām kļūst par jaunu sievieti un sapņo piedzīvot savu pirmo mīlestību. Meitenes izskatīgais klasesbiedrs Tomass ir neprātīgi viņā iemīlējies, taču mīlas stāsts tā arī nesākas, jo Adele nonāk kāda erotiska sapņa varā... Tajā viņa ierauga mistisko meiteni ar ziliem matiem, ko nesen redzējusi uz ielas. Sapnī zilmatainā meitene ienāk Adeles guļamistabā un ar neaprakstāmu baudu iegūst viņu. Nav ilgi jāgaida līdz noslēpumainā meitene, mākslas studente Emma arī reālajā dzīvē ierodas pie Adeles. Aizsākas kaislīgs un sarežģīts mīlas stāsts, kas ilgst vairākus gadus un piedzīvo jūtu izsīkšanu skatītāju acu priekšā. Šī gada 66. Starptautiskā Kannu kinofestivāla laureāte un Zelta palmas zara saņēmēja filma “ZILS IR VISSILTĀKĀ KRĀSA” ir pirmais kinodarbs Kannu vēsturē, par kuru piešķirts augstākais apbalvojums ne tikai režisoram, bet arī abām galveno lomu atveidotājām. Filma ir pazīstama ar diviem nosaukumiem: “ZILS IR VISSILTĀKĀ KRĀSA”, kā arī „Adele: 1. un 2. daļa”.

Snowpiercer | Francija| ASV| Čehija| Koreja
Žanrs
Budžets
39,200,000.00$
Zeme. Netāla nākotne. 17 gadus pēc tam, kad uz planētas notikusi tehnoloģiska katastrofa, agrākos mežus un dārzus klāj sniegi un ledāji. Dzīvība ir saglabājusies tikai lielajā vilcienā, kas bez apstājas traucas pa transeirāzijas maģistrāli. Vilciena priekšgalā dzīvo valdošā elite, bet pēdējos vagonos – vienkāršie ļaudis, kuru sadzīve līdzinās koncentrācijas nometnei: slimības, nabadzība, sargu patvaļa... Taču tieši šeit - starp pazemotajiem un aizvainotajiem, atradīsies Mesija, kurš būs spējīgs mest izaicinājumu elitei un atjaunot taisnīgumu. „Caur sniegiem” – dienvidkorejiešu kulta režisora Cžun-ho Bona (The Host) post-apokaliptiskais fantastikas trilleris pēc franču grafiskās noveles „LeTransperceneige” motīviem. Galvenās lomas atveido lielisks aktieru ansamblis – Kriss Evanss, Tilda Svintone, Eds Harriss, Džons Herts, Džeimijs Bells un citi.

300: Rise of an Empire | ASV
Žanrs
IMDB
6.2 (278544 balsu)
Budžets
110,000,000.00$
Nežēlīgā persiešu armija pēc valdnieka Kserksa pavēles dodas iekarot grieķu pilsētvalstis. Kā pirmā tās ceļā ir demokrātiskā pilsētvalsts Atēnas, kuras galvenais ierocis ir grieķu ģenerāļa Temistokla vadītā flote. Ar to nepietiek, tādēļ Temistokls spiests apvienot spēkus ar līdzšinējiem sāncenšiem spartiešiem, kuriem ir spēcīgi kājnieku pulki. Taču Kserksam joprojām ir ievērojams skaitlisks pārspēks kā jūrā, tā uz zemes. „300: Impērijas dzimšana" ir vizuāli krāšņa piedzīvojumu drāma ar izciliem 3D efektiem. Tā ir turpinājums 2007. gadā tapušajai un skatītāju augsti novērtētajai antīkās vēstures sāgai „300: Termopilu kauja", kas saņēmusi arī daudzas balvas par vizuālajiem risinājumiem. Filma uzņemta pēc Frenka Millera jaunākās grafiskās noveles „Kserkss" motīviem, tās režisors ir Noams Murro, bet scenārija autors un producents - Zeks Snaiders („300: Termopilu kauja", „Tērauda vīrs"). Galvenajās lomās - Salivans Stepltons, Rodrigo Santoro un Eva Grīna.

Sin City: A Dame to Kill For | ASV
Žanrs
IMDB
6.5 (151240 balsu)
Budžets
65,000,000.00$
Roberts Rodrigezs un Frenks Millers atkal ir apvienojušies, lai uz lielajiem ekrāniem atdzīvinātu grafisko noveli “Grēku pilsēta”. Vēl vairāk spriedzes, vēl vairāk kaisles, vēl vairāk asiņu “Grēku pilsētas” otrajā daļā. Kur pilsētas bīstamākie noziedznieki sastopas ar vissīvākajiem pilsētas iedzīvotājiem. “Grēku pilsēta 2” galvenās lomas spēlē Džesika Alba (“Mačete nogalina”, “Mačete” un “Valentīndiena”), Rosario Davsone (“Pērsijs Džeksons un Olimpieši: Zibens nolaupītājs” un “Septiņas dzīves”), Mikijs Rurks (“Neiznīcināmie”, “Dzelzs vīrs 2” un “Cīkstonis”), Brūss Viliss (“RED 2”, “RED” un “Laika cilpa”), Eva Grīna (“300: Impērijas dzimšana” un “Kazino “Royale””), Džošs Brolins (“Vecais zēns”, “Gangsteru mednieki” un “Vīri melnā 3”), Džozefs Gordons-Levits (“Dons Žuans”, “Laika cilpa” un “Tumšais bruņinieks atgriežas”) un Lady Gaga.

Largo Winch | Francija| Beļģija
Žanrs
Budžets
25,412,760.00$
Ietekmīgās kompānijas „W Group” dibinātājs un galvenais akcionārs miljardieris Nerio Vinčs tiek atrasts noslepkavots. Kurš mantos viņa finanšu impēriju? Oficiāli viņam nav ģimenes, taču viņš visu mūžu glabājis noslēpumu par dēlu Largo, ko viņš pirms gandrīz trīsdesmit gadiem adoptējis no Bosnijas bērnunama. Taču jaunais mantinieks atrodas kādā Amazones cietumā. Largo tiek apsūdzēts narkotiku kontrabandā, lai gan apgalvo, ka nav vainīgs. Nerio – noslepkavots. Largo – apcietināts. Šiem notikumiem acīmredzami ir saistība ar plānu iegūt varu pār Vinča impēriju... Lomās: Tomer Sisley, Kristin Scott Thomas, Karel Roden Režisors Jérôme Salle Scenārijs: Philippe Francq, Julien Rappeneau

1 2