karavīrs

Great Raid, The | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (19,809 balsu)
Budžets
80,000,000.00$
Filma "Pārdrošais reids", kuras darbība noris 1945.gadā Filipīnās, stāsta patiesu notikumu par leitnanta Konolela Henrija Muči (Bendžamins Brets) vadīto 6. kājnieku bataljonu, kas dodas pārgalvīgā glābšanas misijā, neskatoties uz milzu pārspēku. Atrodoties 30 jūdzes aiz ienaidnieka līnijām, 6. kājnieku bataljons dodas atbrīvot vairāk nekā 500 amerikāņu karagūstekņu no drūmu slavu ieguvušās japāņu nometnes Kabanatuanā, veicot visu laiku pārdrošāko glābšanu. Režisora Džona Dāla filmā spēlē arī tādi aktieri kā Džeimss Franko ("Zirnekļcilvēks"), Džozefs Fainss ("Iemīlējies Šekspīrs") un Konija Nīlsena ("Gladiators"). Lomās: Benjamin Bratt, James Franco, Connie Nielsen, Joseph Fiennes, Mark Consuelos

Edge of Tomorrow | ASV| Kanāda| Austrālija
Žanrs
IMDB
7.9 (573317 balsu)
Budžets
178,000,000.00$
Filmas “Rītdienas robeža” darbība norisinās tuvā nākotnē, kurā citplanētieši ir uzsākuši iznīcinošu uzbrukumu Zemei. Cietuši sakāvi visās līdzšinējās kaujās, pasaules valstu armijas apvienojas izšķirošajam uzbrukumam. Virsnieks Viljams Keidžs ir armijas zinātnieks, kurš nav piedalījies nevienā kaujā līdz brīdim, kad tiek pazemināts rangā un nosūtīts doties uzbrukumā. Viņš tiek nogalināts dažu minūšu laikā pēc uzbrukuma sākuma, bet pēkšņi atmostas dienu pirms savas nāves. Keidžs nokļūst neizskaidrojamā laika atkārtošanās ciklā, piespiežot viņu atkal no jauna doties zaudētajā kaujā un mirt. Asa sižeta filmā galveno lomu spēlē Toms Krūzs ("Neiespējamā misija”) un Emīlija Blanta (“Laika cilpa”), tās režisors ir asa sižeta filmu “Borna identitāte” un “Smita kungs un kundze” autors Dags Līmans. Filma 3D formātā.

Žanrs
Budžets
11,000,000.00$
1971. gada konflikts Ziemeļīrijā draud pārvērsties pilsoņu karā. Belfāsta ir sadalījusies uzticamajos protestantos un naidīgajos katoļos, situācijas noregulēšanā tiek iesaistīta armija. Drīz pēc ierašanās Belfāstā, jauniesauktā Gerija vads tiek iesaistīts it kā ikdienišķā patruļā, kas drīz vien pāraug šausminošā ielu cīņā. Vispārējā haosa rezultātā viņš atpaliek no pārējiem un attopas viens pats naidīgā pretinieku teritorijā. Gerija ceļš atpakaļ uz bāzi ir baiļu, neskaidrības un izmisuma pilna odiseja. Uz vēsturiskiem notikumiem balstītā filma ieurbjas iekšējā, emocionālā cīņā, kas nereti ir daudz dramatiskāka par cīņām, kas tiek veiktas par vienas vai citas valsts brīvību. Filmas režisors ir Jans Demānžs (Yann Demange) un šī ir viņa pirmā spēlfilma. Tā uzņemta Lielbritānijā, piedaloties lielākoties britu un īru aktieriem. Galvenajā lomā filmā redzams jaunais un daudzsološais britu aktieris Džeks O’Konels ("Starred Up", "300: Rise of an Empire"), kuram loma tieši šajā filmā pavēra ceļu uz lielo Holivudu - viņu pamanīja pati Andželīna Džolija, un jau Janvārī viņš būs redzams aktrises otrajā režijas darbā, vēsturiskajā drāmā "Nesalauztais" ("Unbroken"), galvenajā lomā. Kino eksperti paredz Džekam O’Konelam spožu kino karjeru, un filma "71: Pēdējais kareivis" ir lieliska izdevība sekot tai līdzi jau no paša sākuma. Filmu jau atzinīgi novērtēja Berlīnes, Ņujorkas, Toronto un Karlovi Vari kinofestivālu publika un žūrija - tagad ir jūsu kārta.

Žanrs
IMDB
7.9 (510236 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
Otrā pasaules kara laikā Lamanša krastā nelielā teritorijā ap Denkerkas ostu simtiem tūkstošu britu un sabiedroto karavīru ir ienaidnieku aplenkti. Bezizejas situācijā nonākušajiem kareivjiem aiz muguras ir tikai jūra, bet ienaidnieks jau tuvojas… Episkajā kara trillerī "Denkerka", ko veidojis režisors Kristofers Nolans ("Starp zvaigznēm", "Pirmsākums", triloģija "Tumšais bruņinieks"), piedalās spožs aktieru ansamblis – Toms Hārdijs, Marks Railenss, Kenets Branags, Kilians Mērfijs un citi.

Rīgas sargi | Latvija
Žanrs
IMDB
6.8 (1832 balsu)
Budžets
3,550,000.00$
Ir 1919. gads. Pirmais pasaules karš ir beidzies. Mārtiņš pēc daudziem gadiem, kas pavadīti karojot svešumā, atgriežas Latvijā pie savas līgavas Elzas. Viņš nenojauš, ka izšķīrīgā cīņa - gan par Elzas sirdi, gan par jaundibināto Latvijas valsti  - vēl tikai priekšā. Vācu karaspēks krievu virsnieka Pāvela Bermonta vadībā grasās ieņemt Rīgu. Šķiet, ka vienīgā Latvijas cerība iepretī vācu karaspēkam ir sabiedroto valstu atbalsts. Taču Mārtiņš ar saujiņu drošsirdīgo ir gatavs cīnīties. Rīgas sargu varonība nostiprina ticību Latvijas valstij gan pašu zemē, gan ārvalstīs.

1 2 3 4