kristietība

The Passion of the Christ | ASV
Žanrs
IMDB
7.1 (205739 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Jēzus no Nācaretes dzīves divpadsmit stundu grafisks attēlojums.

End of Days | ASV
Žanrs
IMDB
5.8 (102770 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
1999. gada 28. decembrī Ņujorkas iedzīvotāji gatavojas tūkstošgades mijai. Tomēr velns nolemj sagraut ballīti, ierodoties pilsētā, apdzīvojot vīrieša ķermeni un meklējot viņa izvēlēto līgavu - 20 gadus vecu sievieti, vārdā Kristīne Jorka. Pasaule beigsies, un vienīgā cerība slēpjas ateistā, vārdā Jericho Cane.

Bruce Almighty | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (340,974 balsu)
Budžets
80,000,000.00$
Brūss Nolans ir TV reportieris. Viņš ir neapmierināts par gandrīz visu viņa dzīvē, par spīti savai popularitātei un draudzenes Greisas mīlestībai. Visneveiksmīgākās dienas beigās, kad visi viņa spēki ir izsmelti un pacietības mērs ir pilns, Brūss sadusmojas uz Dievu un izsaka dzēlības... un Dievs atbild! Dievs parādās Brūsam cilvēka veidolā un piedāvā viņam savu vietu, savu darbu un spējas, lai redzētu, kā cilvēks tiks galā ar milzīgo atbildību. Brūss par to neskumst. Gluži otrādi - dievišķās spējas viņam sagādā prieku, viņš dara to, par ko ir sapņojis, protams, jokojot un darot dažādas muļķības uz nebēdu. Brūss kāpj pa karjeras kāpnēm, brauc ekskluzīvā auto, bet no problēmām viņam neizbēgt... Viņam taču ir jāuzklausa visas pasaules iedzīvotāju lūgšanas, kuras viņš saņem elektroniskajā pastā. Te rodas īstās nepatikšanas, jo Būss mēģina visas cilvēku lūgšanas uzklausīt un realizēt. Gada komēdija un kases grāvējs ar Džimu Keriju galvenajā lomā, kurš atgriežas savā ampluā pēc vairākiem gadiem. Viņa mīļoto sievieti tēlo Dženifera Anistone, bet Dievu - Morgans Frīmens.

Žanrs
IMDB
7.2 (94371 balsu)
Budžets
46,000,000.00$
17. gadsimts. Kristietība Japānā ir aizliegta un ticīgie tiek nežēlīgi vajāti. Apzinoties, ka riskē ar savu dzīvību, divi jezuītu misionāri dodas turp, lai uzmeklētu savu skolotāju, kurš esot noliedzis ticību pēc tam, kad ticis spīdzināts. Režisora Martina Skorsēzes vairāk nekā 20 gadus lolotajā kinodarbā galvenās lomas atveido Endrū Gārfīlds, Adams Draivers un Liams Nīsons.

Žanrs
Budžets
5,741,614.00$
Joahims Trīrs atgriežas! Pēc režisora spožā ASV projekta SKAĻĀK PAR SPRĀDZIENIEM – filmas, kura 2015. gadā tika iekļauta RIGA IFF programmā NORDIC HIGHLIGHTS – nu seko intriģējošs trilleris – mīlasstāsts, kurā Trīrs atradis vietu arī mistikai. Eili Harbo filmā atveido norvēģu studenti, kura nule pārcēlusies uz dzīvi galvaspilsētā – Oslo. Meitene iemīlas, un sevī atklāj neizskaidrojamas, pārdabiskas spējas. Vienu no lomām filmā atveido arī Ņujorkā dzīvojošā norvēģu mūziķe un modele Kaija Vilkinsa. Filma norvēģu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

1 2