art

Manifesto | Vācija| Austrālija
Žanrs
IMDB
6.6 (5255 balsu)
Budžets
10,000.00$
Izcils veltījums dažādiem deviņpadsmitā un divdesmitā gadsimta (mākslas) manifestiem, sākot no komunisma un beidzot ar Dogmu, saistībā ar trīspadsmit dažādiem personāžiem, ieskaitot bezpajumtnieku, rūpnīcas strādnieku un uzņēmuma izpilddirektoru, kurus visus spēlē Keita Blanšeta. Pārsteidzoša humoristiska audiovizuāla pieredze.

Tintoretto - Un ribelle a Venezia | Itālija
Žanrs
IMDB
7.9 (49 balsu)
Piecsimt gadus pēc viņa dzimšanas tiek izpētīta itāļu renesanses laika pēdējā izcilā gleznotāja dzīve un karjera.

飛龍猛將 | Honkonga
Žanrs
IMDB
7.3 (6721 balsu)
Džekijs Čans kļūst par karsti juristu, kuru nolīgusi Honkongas ķīmiskajā rūpnīcā, lai rīkotos pretēji viņu piesārņojošajiem veidiem. Bet, kad viņš metas meklēt skaistu sievieti, lai apturētu augu, Džekijs ir plosījies interešu konfliktā un lūdz saviem uzticamajiem draugiem Samo un Biao vismaz palīdzēt, līdz viņi atklāj auga patieso mērķi.

La Grande Bellezza | Francija| Itālija
Žanrs
IMDB
7.8 (75073 balsu)
Budžets
12,400,000.00$
Kannu festivāla konkursa programmā rādītā filma „Dižais skaistums”, kas izraisījusi lielu prieku kinematogrāfiem un vēlmi, lai tā nebeigtos, atgādina Federiko Fellīni (Federico Fellini) „Saldo dzīvi” (it. „La Dolce Vita”, 1960.g.), bet slavenākie pasaules kino kritiķi pat nevairās to dēvēt par atmiņā paliekošāko festivāla filmu. Džeps Gambardella (aktieris Toni Servillo) – apātisks un vīlies 65 gadus vecs rakstnieks un žurnālists, gandrīz vai pirms pusgadsimta izdota veiksmīga romāna autors, kurš mehāniski pieņem viņam veltītos komplimentus. Viņš – sirms bagātnieks – intelektuālis, ekscentriskas augstākās sabiedrības ballīšu „lauva” un Romas naksnīgās dzīves veterāns, kas spēj džentlmeniski asistēt sievietei un uzslavas cienīgi izteikt līdzjūtību bērēs. Ciniski? Varbūt. Taču sirdī Džeps ir nemirstīgs ideālists un sapņotājs, kas ievilkts lielajā dzīves skaistuma, bet ar bezjēdzību un tukšumu piepildītā virpulī. Viņa greznajā dzīvoklī, no kura paveras skats tieši uz Kolizeju, pulcējas bohēmas pārstāvji un Romas elite, bet, piedaloties nebeidzamajās ballītēs un mūsdienu mākslas performancēs, Džeps izvēlas ietekmīgu un tukšu personību parādes novērotāja pozīciju. Nerimstošās kņadas ielenkumā vīrietis mēģina saprast, kādēļ jau vairākus gadu desmitus nav uzrakstījis otro grāmatu, un cenšas atrisināt mokošo personīgās dzīves dilemmu. Reibinošajā, Mūžīgās pilsētas skaistumu slavinošajā filmā netrūkst Fellīniskās groteskas, augstāko slāņu tukšumam veltītās kritikas un gandrīz vai karikatūrai atbilstošu ballīšu kadru, kas savijas ar intelektuālām diskusijām. Neapšaubāmi skaistākā gada filma Latvijas kino ekrānos būs skatāma jau 15.novembrī. Lomās: Toni Servillo, Carlo Verden, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Iaia Forte, Pamela Villoresi, Galatea Ranzi Režisors: Paolo Sorrentino

The Goldfinch | ASV
Žanrs
IMDB
6.3 (3420 balsu)
Budžets
40,000,000.00$
Teodors Dekers bija 13 gadus vecs, kad Ņujorkas Metropoles muzeja apmeklējuma laikā piedzīvoja teroraktu, kurā gāja bojā viņa māte. Traģēdija izmaina Teo dzīves gaitu, kur mijas sēras, vainas apziņa, atbrīvošanās un jauns sākums, kā arī mīlestība. Visā dzīves ceļā viņš turas pie kādas taustāmas cerības, piemiņas lietas no briesmīgās dienas, - nelielas glezniņas, kurā attēlots putniņš - dadzītis.

Science of Sleep, The | Francija| Itālija
Žanrs
IMDB
7.3 (64,992 balsu)
Budžets
6,000,000.00$
Stefanam tiek piedāvāts lielisks darbs galvaspilsētā, tāpēc viņš atgriežas savās bērnības mājās. Pretēji cerētajam, ikdiena Parīzes kalendāru izdevniecībā ir vienmuļa un garlaicīga. Pārnākot mājās, kautrīgais puisis meklē glābiņu savā iedomu pasaulē un vakaros kartona kameru priekšā vada televīzijas raidījumus. Drīz viņš apjauš, ka bēgšana no realitātes var kļūt par nepārvaramu šķērsli attiecībās ar līdzcilvēkiem - arī ar pievilcīgo kaimiņieni Stefāniju, kuru arvien vairāk mulsina Stefana bērnišķīgums. Ar savu devu humora un sirsnības filmas režisors ļauj no malas paskatīties uz bailēm, nemieru, nedrošību, ilgām un cerībām, kas mīt katrā no mums. Filmas režisors Mišels Gondrijs, kurš veidojis videoklipus populāriem mūziķiem, iepriekš uzņēmis arī filmu "Gaišo atmiņu mūžīgais starojums". Galvenajā lomā - Gaels Garsija Bernāls ("Bābele", "Sliktā audzināšana", "Un tavu māti arī"). Lomās: Gael Garcia Bernal, Charlotte Gainsbourg, Alain Chabat, Miou-Miou

Notes on a Scandal | Lielbritānija
Žanrs
IMDB
7.4 (69,633 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
Kad jaunā mākslas pasniedzēja Šeba Hārta uzsāk romantisku dēku ar savu studentu, uz to viskrasāk reaģē viņas kolēģe un draudzene Barbara Koveta. Šī valdonīgā skolotāja, kuras stundās valda dzelzs disciplīna būtība ir vientuļniece. Taču jaunās kolēģes personā viņa saskata ko tādu, kā allaž dzīvē pietrūcis - uzticamu draudzeni. Tādēļ jebkurš cilvēks, kurš varētu būt viņai tuvāks nekā Barbara , tiek uzskatīts par traucēkli. Drīz vien Šeba, kurai uzspiestā "draudzība" sāk nopietni traucēt, pūlas izbeigt attiecības ar Barbaru, kura par draudzenes mīlas dēku cenšas informēt gan sievietes vīru, gan visu pasauli. Pamazām atklājas Barbaras noslēpumi un apsēstība. Lomās: Cate Blanchett, Judi Dench Režisors: Richard Eyre

Žanrs
IMDB
7.1 (154758 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
ASV Kinoakadēmijas balva Oscar® kategorijā Labākā otrā plāna aktrise - Alisija Vikandere. Viss aizsākās nejauši, kad dāņu mākslinieka Einara Vegnera sieva māksliniece Gerda palūdza vīru pozēt sieviešu drēbēs – sasirgušās modeles vietā. 1931. gadā pasauli pāršalca šokējoša vēsts – Einars kļuva par pirmo vīrieti, kam veikta dzimuma maiņas operācija. Filmas pamatā – patiesi notikumi. Dāņu mākslinieču – Lilijas Elbes un viņas sievas Gerdas dzīves stāsts ir smalks attiecību portrets, ko režisējis ASV Kinoakadēmijas balvas Oscar® ieguvējs, filmu "Karaļa runa" un "Nožēlojamie" režisors Toms Hūpers. Galvenajās lomās ASV Kinoakadēmijas balvas Oscar® ieguvējs Edijs Redmeins un Alisija Vikandere.

Nocturnal Animals | ASV
Žanrs
IMDB
7.5 (223485 balsu)
Budžets
22,500,000.00$
Sjūzenai pieder mākslas galerija Losandželosā, viņas sabiedriskā dzīve ir krāšņa, taču laulība – vientulīga un nepiepildīta. Kādu dienu viņa saņem sūtījumu – tas ir romāna “Nakts dzīvnieki” manuskripts, ko sarakstījis viņas bijušais vīrs Edvards, kuru viņa nav satikusi jau gadiem ilgi. Pavadvēstulē viņš aicina izlasīt romānu un satikties, kamēr viņš ir pilsētā. Vēlu naktī viņa sāk lasīt. Romāns ir veltīts viņai… …tas ir nežēlīgs un postošs. Kā viņas nodarījums Edvardam. Režisora un modes dizainera Toma Forda jaunā kinolente saņēmusi Venēcijas starptautiskā kinofestivāla Lielo žūrijas balvu - Sudraba lauvu!

Hitler versus Picasso and the Others | Itālija
Žanrs
Hitlera slēptie dārgumi – nacistu apsēstība ar mākslu. Nacisms savu pirkstu mākslai pielicis divējādi: mēģinot iznīcināt visu, kas saistīts ar tā saukto ‘deģenerātu mākslu’, un sistemātiski izlaupot klasiskās un modernās mākslas darbu kolekcijas. 1937. gadā nacistu režīms Minhenē sarīkoja divas izstādes: vienu, lai uzspiestu kauna zīmi “deģenerātu mākslai”, un otru, paša Hitlera pārraudzītu, lai slavinātu “klasisko mākslu”. Šī filma ir aizraujošs ceļojums pa piecām izstādēm, kurās skatāms neticams daudzums Botičelli, Klē, Monē, Šagāla, Renuāra, Gogēna – un tie ir tikai daži no autoriem! – meistardarbu. Katru izstādi papildina vairāki iespaidīgi stāsti par māksliniekiem un viņu mākslu. FILMA ITĀĻU UN ANGĻU VALODĀ AR SUBTITRIEM ANGĻU VALODĀ.

British Museum presents: Hokusai | Lielbritānija
Žanrs
Saistošā jaunā kino parādība "Britu muzejs piedāvā: Hokusai" ir novatoriska dokumentālā filma un ekskluzīvs ieskats nozīmīgajā Britu muzeja izstādē "Hokusai: Aiz lielā viļņa". Japānā, ASV un Lielbritānijā uzņemtās filmas fokusā ir Hokusai darbs, dzīve un laikmets lielajā, nemierīgajā Edo, modernajā Tokijā. Šī ir pirmā Japānas dižākā mākslinieka biogrāfija, ko veidojuši briti un ar ko iepazīstina mākslas zinātnieks Endrū Greiems Diksons un mākslinieki Deivids Hoknijs, Greisons Perijs un Megija Hemblinga. Izmantojot neparastus tuvplānus un izmēģinot 8K ULTRA HD video tehnoloģiju, Hokusai gleznu un grafiku vērtē pasaules eksperti digitālās mākslas vēstures avangardā. Hokusai visu mūžu apcerēja un cildināja mūsu kopīgo cilvēcīgumu, kā arī dziļi pētīja dabas un gara pasauli, izmantojot zināmo Fudži vulkāna aizsargājošo klātbūtni kā iespējamu nemirstības avotu. Viņš piedzīvoja traģēdijas, viņam iespēra zibens, un viņš gadiem dzīvoja nabadzībā, bet nekad neatkāpās no nebeidzamās tieksmes pēc pilnības mākslā. Hokusai ir iespaidojis Monē, van Gogu un citus impresionistus, viņš ir mangas tēvs un vienīgais mākslinieks, kam ir sava emotikona. FILMA ANGĻU VALODĀ AR SUBTITRIEM ANGĻU VALODĀ.

Exhibition On Screen: David Hockney at The Royal Academy of Arts
Žanrs
Par Lielbritānijas pazīstamāko mākslinieku uzskatītais Deivids Hoknijs ir pasaules sensācija ar izstādēm Londonā, Ņujorkā, Parīzē un piesaista miljonus apmeklētāju visā pasaulē. Pārkāpis 80 gadu slieksni, Hoknijs nekļūst lēnīgāks un nezaudē savu raksturīgo pārgalvību. Filmā iekļautas personīgas un dziļas intervijas ar Hokniju, un tā vēsta par divām graujošām izstādēm 2012. un 2016. gadā Londonas Karaliskajā mākslas akadēmijā. Režisors Fils Grabskis nodrošinājis ekskluzīvu iespēju būt klāt kinematogrāfiskajās svinībās par godu 21. gadsimta radošuma meistaram. Režisors: Fils Grabskis Producents: Tims Mārlovs FILMA ANGĻU VALODĀ AR SUBTITRIEM ANGĻU VALODĀ.

1 2