pasaules galā

Don't Look Up | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (541624 balsu)
Budžets
75,000,000.00$
Divi zema līmeņa astronomi dodas plašsaziņas līdzekļu ceļojumā, lai brīdinātu cilvēci par tuvojošos asteroīdu, kas iznīcinās planētu Zeme.

The Day the Earth Stood Still | ASV| Kanāda
Žanrs
IMDB
5.5 (159600 balsu)
Budžets
80,000,000.00$
Galaktikas planētu federācija sūtījusi uz Zemi sūtni ar brīdinājumu – ja zemes ļaudis nepārtrauks postošo iejaukšanos dabas procesos, tad Zeme drīz vien ies bojā. Taču cilvēki uzskata atnācēju par agresoru un viņš spiests bēguļot, izliekoties par parastu zemes iedzīvotāju. Kamēr valdība un zinātnieki drudžaini cenšas izskaidrot svešnieka parādīšanos un viņa misiju, šajā lietā tiek iejaukta kāda sieviete un viņas audžudēls. Pavisam drīz viņi saprot, kādi ir patiesie atnācēja nodomi. Lomās: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Kathy Bates Režisors: Scott Derrickson Scenārists: David Scarpa Producents: Paul Harris Boardman

Žanrs
IMDB
6.2 (214979 balsu)
Budžets
50,000,000.00$
1959. gadā svinīgā skolas atklāšanas ceremonijā pagalmā tiek noglabāta laika kapsula ar bērnu zīmējumiem, kuros viņi iztēlojušies nākotni. Starp tiem ir arī kāds noslēpumains meitenītes zīmējums ar skaitļiem, ko viņai esot čukstējuši neredzami cilvēki. Pēc 50 gadiem skolēni, kas tagad mācās šajā skolā atver kapsulu un mīklainais skaitļu vēstījums nonāk Kaleba rokās. Viņa tēvs ir astrofizikas profesors, kurš haotisko skaitļu rindā saskata pārsteidzošu atklājumu – kodētā veidā šie cipari ar izcilu precizitāti pareģo pēdējo 50 gadu laikā notikušu katastrofu datumus un bojāgājušo skaitu. Turklāt trīs nelaimes, no kurām viena ir globāla mēroga katastrofa, vēl tikai gaidāmas. Džons apjauš, ka viņa dēls ir kaut kādi saistīts ar šo noslēpumu. Tā kā amatpersonas neieklausās Džona brīdinājumā par nelaimju tuvošanos, viņš ņem talkā pareģojuma autores meitu un mazmeitu, lai uzsāktu bīstamo cīņu ar laiku un novērstu globālu katastrofu. Lomās: Nicolas Cage, Rose Byrne, Chandler Canterbury, Ben Mendelsohn Režisors: Alex Proyas Scenārijs: Ryne Douglas Pearson, Juliet Snowden

Seeking A Friend For The End Of The World | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (106632 balsu)
Budžets
10,000,000.00$
Holivudas zvaigznes - Kira Naitlija un Stīvs Karels – apokaliptiskā komēdijā „Meklēju draugu pasaules galam”. Uzzinot par to, ka cilvēces pēdējie mēģinājumi apturēt gigantisko, Zemei tuvojošos asteroīdu ir izgāzušies, Dodžs (Karels) dodas savā pēdējā ceļojumā. Viņš grib sameklēt savu seno mīlestību, lai atklātu savas jūtas pirms pasaulei ir pienācis gals. Palīdzēt Dodžam viņa neparastajā misijā apņemas kaimiņiene Penija (Naitlija), kas tikko izšķīrusies no sava drauga-egoista. Kamēr varoņi tuvojas savam mērķim, pa ceļam vērojot nolemtās cilvēces trakulības, starp viņiem pilnīgi nevietā uzplaukst romantiskas attiecības...

This is the End | ASV
Žanrs
IMDB
6.6 (373126 balsu)
Budžets
32,000,000.00$
Bohēmisku ballīti aktiera Džeimsa Franko mājās pārtrauc neizprotamas un graujošas dabas parādības. Vairums viesu namu pamet, bet paliek daži viņa draugi, tai skaitā arī Sets Rogens un Džona Hils. Pārtikas un dzeramā nav daudz, iziet uz ielas ir pārāk bīstami, taču "zālītes" un citu narkotisko vielu viņiem ir pārpārēm. Aktieri vada dienas gan izklaidējoties, gan apsverot nākotnes filmu scenārijus un strīdoties, bet pienāk brīdis, kad nopietna iemesla dēļ puiši ir spiesti bēgt no mājas. Lai meklētu glābiņu un atklātu atbildi uz jautājumu - kas ir tas, kas viņus apdraud?

The World's End | Lielbritānija
Žanrs
Budžets
20,000,000.00$
20 gadus pēc neaizmirstama mēģinājuma uzstādīt dzerstiņa rekordu pa alus krogiem, pieci bērnības draugi sanāk kopā, kad pīpmanis Gerijs Kings (Saimons Pegs) ierosina vēlreiz sarīkot dzeršanas maratonu, lai šoreiz tomēr sasniegtu leģendām apvītā alus kroga “Pasaules gals” bāra leti. Alus tūres laikā, atceroties kopā pavadītos labos laikus un sūrojoties par tagadni, viņi pēkšņi atklāj, ka nākotne ir briesmās. Nevis tikai viņu, bet visas cilvēces nākotne. Tikt līdz krogam “Pasaules gals” ir viņu mazākā problēma, jo alus maratons pamazām sāk pārvērsties par apokalipsi...

Resident Evil: The Final Chapter | Francija| Vācija| Kanāda| Austrālija
Žanrs
Budžets
40,000,000.00$
Populārās filmu sērijas, kas veidotas pēc ne mazāk populārās video spēles "Nezūdošais ļaunums" motīviem, pēdējā nodaļa! Alise ir vienīgā, kas izdzīvojusi šķietami pēdējā kaujā pret zombijiem iepriekšējā sērijā. Taču tagad viņai nāksies atgriezties tur, kur viss šis murgs sācies – Rakunsitijā, jo draudīgā korporācija "Umbrella" mēģina apkopot savu dēmonisko spēku atlikumus, lai piebeigtu Apokalipses ugunsgrēkā izdzīvojušos cilvēkus.

The Fifth Element | Francija
Žanrs
IMDB
7.7 (396861 balsu)
Budžets
90,000,000.00$
Katrus 5000 gadus, Zemi un visu dzīvo uz tās mēģina iznīcināt Ļaunums. 23. gadsimtā visa dzīvā glābēja misiju ir jāuzņemas taksometra šoferim Korbenam Dallasam kopā ar kādu meiteni - Lilū, kura pavisam negaidīti uzradās Korbena taksometra aizmugurējā sēdeklī. Tomēr Lilū nav parasta meitene - viņa ir galvenais (piektais) elements, bez kura Ļaunumu apturēt nav iespējams.

Geostorm | ASV
Žanrs
IMDB
5.3 (75300 balsu)
Budžets
120,000,000.00$
Pēc tam, kad planētu arvien biežāk bija sākušas piemeklēt postošas dabas katastrofas, pasaules līderi sanāca kopā un radīja visaptverošu satelītu tīklu globālai klimata kontrolei un cilvēku drošībai. Bet nu kaut kas ir nogājis greizi — sistēma, kas tika izveidota, lai pasargātu zemi, tagad to apdraud. Sākas sacīkstes ar laiku, jo jāpaspēj atrast īstais vaininieks, pirms supervētra noslaucījusi no zemes virsmas pilnīgi visu… mūs tajā skaitā.

Twisted | ASV
Žanrs
IMDB
5.1 (2137 balsu)
Budžets
50,000.00$
Džesika (Ashley Judd), kuras tēvs ir bijis sērijveida slepkava, ir izmeklētāja Sanfrancisko policijā. Kādas slepkavības izmeklēšanā, kuru viņai uzticējis policijas komisārs Džons Mills (Samuel L. Jackson), viņa atklāj, ka pati atrodas kriminālnoziegumu tīkla centrā. Kopā ar savu jauno partneri Maiku Delmarko (Andy Garcia) Džesika dodas pirmajā uzdevumā slepkavam pa pēdām un ir gatava visam, līdz uziet, ka pirmais upuris ir vīrietis, ar kuru viņa reiz ir bijusi kopā. Uzdevuma risināšana kļūst arvien neskaidrāka un dīvaināka, kad atklājas, ka arī nākošie noslepkavotie ir viņas bijušie nakts partneri. Ar laiku viņa sāk ievērot sava kolēģa dīvaino uzvedību. Līdz beidzot komisārs pieprasa Džesiku atbrīvot no pienākumu veikšanas, jo viņa ir galvenā aizdomās turamā... Pieredzējušais režisors Filips Kaufmans (Philip Kaufman), kas 2000. gadā pasauli iepazīstināja ar skandalozo "Marķīzu de Sadu", atgriežas ar spriedzes pilno trilleri. Galvenajās lomās Ashley Judd, Samuel L. Jackson, Andy Garcia.

1 2