banda

Shot Caller | ASV
Žanrs
IMDB
7.3 (61576 balsu)
Džeikoba dzīve, karjera un ģimene ir perfekta, taču to visu viņš zaudē vienā mirklī, kad dzērumā izraisa avāriju, kurā iet bojā viņa labākais draugs. Par to viņš saņem cietumsodu, kas jāizcieš starp rūdītākajiem noziedzniekiem un slepkavām. Lai izdzīvotu cietuma bandu hierarhijā, kur katrs tavs nākamais solis var būt pēdējais, viņš ir spiests darīt līdz tam neiedomājamo. Viņš kļūst par "Dūzi" – galveno Āriešu brālības bandas cietuma vadoni, vienlaikus pilnībā zaudējot jebkādu morālo stāju.

Destroyer | ASV
Žanrs
IMDB
6.4 (7833 balsu)
Budžets
9,000,000.00$
Lai atklātu noziegumu, Losandželosas detektīve Erina Bella iefiltrējas noziedzīgā bandā, taču rūpīgi plānotā operācija beidzas traģiski. Pēc vairākiem gadiem pagātne atkal sasniedz Erīnu, bet šoreiz jau stipru un nežēlīgu. Pienācis laiks atmaksai.

King of Thieves | Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.0 (1,498 balsu)
Krimināldrāma "Zagļu karalis" ir neticams, tomēr patiesos notikumos balstīts stāsts par vērienīgāko un pārdrošāko dārglietu zādzību Lielbritānijas vēsturē, ko īstenoja grupiņa pensijas vecuma blēžu. Afēra, ko kungi bija iecerējuši kā grandiozu savas "karjeras" noslēgumu, galu galā izvērtās par ļaunu murgu pašu alkatības dēļ.

Crank: High Voltage | ASV
Žanrs
Budžets
20,000,000.00$
Nevaldāmais Čevs Čelioss atgriežas! Tagad viņam nāksies ķert ķīniešu gangsteri, kas ir nolaupījis viņa sirdi, ieliekot tā vietā mehānismu, ko nepieciešams ik pa laikam uzlādēt ar elektrību, lai tā darbotos... Galvenajā lomā - asa sižeta filmu zvaigzne Džeisons Stethems! Lomās: Jason Statham, Amy Smart, Dwight Yoakam, Corey Haim Režisors: Mark Neveldine, Brian Taylor

From Paris with Love | Francija| Lielbritānija
Žanrs
Budžets
52,000,000.00$
Jauniņais ASV vēstniecības Francijā darbinieks tiek iesaistīts pārgalvīgos notikumos, kad viņam tiek uzticēts sastrādāties ar augstas pakāpes ASV izlūkdienesta darbinieku, kurš atsūtīts uz Parīzi novērst terorakta draudus... Galvenajās lomās Džons Travolta un Džonatans Raiss Maijerss. Filmu veidojuši Transporter / Kurjers producenti, režisors Pjērs Morels (Taken / Nolaupītā). Lomās: John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Kasia Smutniak, Amber Rose Revah, Richard Durden Režisors: Pierre Morel Scenārijs: Adi Hasak, Luc Besson Producents: Luc Besson, India Osborne

Gran Torino | Vācija| ASV
Žanrs
Budžets
33,000,000.00$
Valts Kovalskis ir tikko zaudējis savu sievu un viņa bērni vēlas ievietot savu tēvu veco ļaužu pansionātā. Būdams ass, cinisks un nekomunukabls, Valts slikti sadzīvo ar aziātu izcelsmes kaimiņiem, pret kuriem Korejas kara veterāns neslēpj savus rasistiskos uzskatus. Viss iesākās ar kaimiņu puikas Tao mēģinājumu nozagt Valta lepnumu - 1972. gada izlaiduma Fordu "Gran Torino", kurš rīkojās aziātu bandas uzdevumā. Lai izpirktu savu vainu, Tao ģimene nosūta viņu strādāt pie Valta. Cenšoties nosargāt Tao no bandītu ietekmes, Valts nonāk konfilktā ar viņiem un kļūst par bandas mērķi. Lomās: Clint Eastwood, Geraldine Hughes, John Carroll Ly Režisors: Clint Eastwood

Ni pour, ni contre (bien au contraire) | Francija
Žanrs
IMDB
6.4 (1883 balsu)
Budžets
10,000,000.00$
26 gadus jaunajai televīzijas ziņu operatorei Ketijai (Marī Žilēna) pavisam nejauši rodas iespēja labi nopelnīt. Grupiņa simpātisku zagļu naivajai meitenei piedāvā uzfilmēt vienu no viņu aplaupīšanas pasākumiem un maz pamazām jauno sievieti ievelk sava bīstami saistošā dzīvesveida lipīgajos tīmekļos. Dzīve četru izsitēju ēnā Ketijai sāk šķist makten pievilcīga, taču puišu izšķērdīgais dzīvesveids drīz vien liek ķerties pie jaunas aplaupīšanas, kurā Ketijai nu jau nākas piedalīties kā pilntiesīgai bandas dalībniecei un izšķirties starp labo un ļauno, starp lojalitāti un nodevību, starp naudaskāri un personīgajām jūtām pret bandas vadoni Žanu (Vensāns Elbā). Kinolentes režisors ir talantīgais franču filmdaris Sedriks Klapišs, kura iepriekšējais darbs, pagājušā gada hits "Eirokokteilis", pērn ticis izvirzīts sešām "Cēzara" (franču "Oskara") balvām, ieguvis prestižas trofejas Čehijas, Austrālijas un Francijas kinofestivālos, kā arī guvis vērā ņemamus panākumus Latvijā. Galvenās lomas filmā atveido "Lanc?me" seja Marī Žilēna (nominācija "Cēzaram" par filmu "Mans tēvs, mans varonis"), uzlecošais franču seksa simbols Vensāns Elbā un vācu skaistule Daiena Krīgere, kura blakus Bredam Pitam arīdzan piedalījusies kinoeposā "Troja".

Žanrs
IMDB
6.4 (27434 balsu)
Austrālijā, ziemeļrietumu Viktorijā četri vīri- Neds Kellijs, viņa brālis Dens un vēl divi vīri - Stīvs Hārts un Džojs Birns- dibināja bandu, kas no 1878 līdz 1880 pamanījās īstenot apjomīgas laupīšanas. 1880. gadā Kellijs tika notverts un Melburnā sodīts ar pakāršanu. Stāsts ir par to, kā bēguļojošais noziedznieks un kriminālās pasaules ikona Neds Kellijs ar savu bandu ierodas pilsētiņā ar nosaukumu Glenrovena, aplaupa tās banku un saņem pilsētas iedzīvotājus par ķīlniekiem, par savu štābu ievēloties vietējo bāru. Pēc trīs policistu nogalināšanas bandas rīcībā nonāk informācija, ka ceļā uz pilsētiņu ir vilciens ar papildus policijas spēkiem, lai atbrīvotu ķīlniekus. Kellija banda, gaidot vilcienu, kuram pēc bandas plāniem paredzēta noskriešana no sliedēm, turpina nebeidzamās izpriecas bārā. Noziedzīgo ieceri izjauc kāda skolotāja, kas brīdina vilcienu… Filma ir balstīta uz rakstnieka Roberta Drū (Robert Drew) stāstu par Neda Kellija bandu, tās režisora gods uzticēts Džordžam Džordanam, bet izpildījums lieliskajiem aktieriem Heath Ledger, Orlando Bloom, Naomi Watts, Geoffrey Rush

3:10 To Yuma | ASV
Žanrs
IMDB
7.7 (7.7 balsu)
Budžets
55,000,000.00$
19. gadsimta beigās Arizonā tiek sagūstīts dzelzceļa laupītāju bandas vadonis Bens Veids. Pilsoņu kara veterāns un rančo īpašnieks Dens Evanss piesakās nogādāt bīstamo slepkavu uz vilcienu, kas dosies uz Jūmu, kur noziedznieku gaida tiesa. Ceļā Evanss un Veids, kas katrs pārstāv ļoti atšķirīgas pasaules, iemanto viens otra cieņu. Taču Veida banda un uz katra soļa draudošās briesmas padara to par nežēlīgu un neiespējamu katra vīra ceļu pretī savam liktenim... Režisora Džeimsa Mengolda filma "Vilciens uz Jūmu" ar Raselu Krovu un Kristianu Beilu galvenajās lomās ir klasiskā 1957.gada vesterna mūsdienu versija, ko piedāvā filmas "Sirds robeža" veidotāji.

No One Lives | ASV
Žanrs
Budžets
2,900,000.00$
Lūks Evans ("Trīs musketieri", "Ātrs un bez žēlastības 6") – režisora Rjuheja Kitamuras ("Pusnakts ekspresis") jaunajā šausmu filmā "Neviens neizdzīvos". Nežēlīgi noziedznieki sagūsta kādu puisi un meiteni. Drīz bandīti atrod ķīlnieci mirušu un apjauš, ka nolaupītais vīrietis ir bīstamāks nekā bija iedomājušies. Tagad par medījumu kļuvuši viņi paši!

We're the Millers | ASV
Žanrs
IMDB
7.0 (399364 balsu)
Budžets
37,000,000.00$
Deivids Bērks ir zālītes sīktirgotājs. Viņa klienti ir šefpavāri un mājsaimnieces, bet ne mazgadīgie - viņam ir savi principi. Kas gan varētu noiet greizi? Tomēr kādudien dzīve viņam sniedz skarbu mācību - neviens labs darbs nepaliek nesodīts. Viņš vēlas izpalīdzēt vietējiem pusaudžiem, taču tiek aplaupīts. Palicis bez naudas un preces, viņš nespēj atdot parādu piegādātājam Bredam. Lai atmaksātu zaudējumus, Deividam jāatved narkotiku kontrabanda no Meksikas. Deivida galvā dzimst ģeniāls plāns - viņš pierunā savu kaimiņieni striptīza dejotāju Rozu uz brauciena laiku kļūt par viņa „sievu", bet divus neceļos noklīdušus jauniešus - notēlot viņa bērnus. „Milleri" dodas uz dienvidiem 4. jūlija brīvdienās, taču ģimeniskas atpūtas vietā viņus gaida nervus kutinoši piedzīvojumi. Galvenās lomas komēdijā atveido Dženifera Enistone, Džeisons Sudeikis, Emma Robertsa, Vils Pulters, kā arī Eds Helms.

Žanrs
IMDB
6.7 (35767 balsu)
Budžets
10,500,000.00$
Filma tiks demonstrēta kinofestivāla "Spektrs II" ietvaros 8.novembrī: http://www.forumcinemas.lv/Events/Spektrs/. Amerika, astoņpadsmitā gadsimta beigas. Kādas dāņu ģimenes sapņus par jaunu, skaistu dzīvi "mežonīgajos rietumos" pārtrauc neliešu banda, kura aukstasinīgi izrēķinās ar visiem, izņemot ģimenes galvu (Mads Mikkelsens). Izmisis un saniknots, viņš atriebjas, ar to izsaucot pār savu galvu vietējās bandas vadoņa (Džefrijs Dīns Morgans) dusmas. Vietējie iedzīvotāji un pat likuma sargi bailēs izvairās no konflikta, un viņam neatliek nekas cits kā stāties uz kara takas vienam… un viņa atriebība būs leģendāra. Kamēr vesterna dzimtenē Holivudā šis žanrs tik tikko rāpjas ārā no kinematogrāfiskā kapa, tas lielā mērā plaukst un zeļ citur, arī t.s. "vecajā pasaulē", un šoreiz mūs ir apciemojis pārstāvis no Dānijas (!), ar dāņu supersmagsvaru Madu Mikkelsenu ("Hannibal") galvenajā lomā. Režisora Kristiana Levriga rokrakstā jūtams Vecās Eiropas kolonizatoru krampis, bet lielisko aktieru ansambli papildina pirmšķirīgs ļaundaris Džefrijs Dīns Morgans, liktenīgā skaistule Eva Grīna ("Casino Royale") un īsts britu džentlmenis Džonatans Praiss ("Pirates of the Caribbean"), vēlreiz apliecinot, ka šo odu vesterniem, skarbākiem laikiem un prēriju iekarotājiem no okeāna otras puses nedrīkst laist garām!

1 2 3 4