Radio Télévision Belge Francophone

Planetarium | Francija| Beļģija
Žanrs
IMDB
4.6 (2704 balsu)
Divas amerikāņu māsas Laura un Keita Parīzē rīko publisku sapulci, kad tiekas ar franču filmas producentu, kurš vēlas, lai Laura nonāktu kinozvaigznē, kamēr viņš būtu apsēsts atklāt patiesību, kas slēpjas aiz Keitas pārdabiskās dāvanas, lai izsauktu spokus.

Deux jours, une nuit | Francija| Itālija| Beļģija
Žanrs
IMDB
7.3 (42769 balsu)
Budžets
7,000,000.00$
Sandra ir jauna sieviete, kurai ir tikai viena nedēļas nogale, lai pārliecinātu savus kolēģus, ka viņiem jāatsakās no piemaksām, lai viņa saglabātu darbu - tas nav viegls uzdevums šajā ekonomikā.

Profilage | Francija
Žanrs
IMDB
7.6 (841 balsu)
Chloé Saint-Laurent ir profilētājs un strādā ar policijas komandu, lai atrisinātu slepkavības Parīzē. Viņa ir ļoti mīļa, viņa nēsā ļoti krāsainas drēbes un milzīgu dzeltenu somu. Viņa izskatās kā maza meitene, kurai nepieciešama lelle, taču viņa ir ļoti gudra un ļoti laba profilētāja. Soli pa solim viņa iederējās komandā, un viņas kolēģi, sākumā ļoti rezervēti, kļuva par viņas labākajiem draugiem.

Kirikou and the Sorceress | Francija| Beļģija| Luksemburga
Žanrs
IMDB
7.6 (7,107 balsu)
Sen senos laikos kādā mazā ciematiņā kaut kur tālu Āfrikā pēkšņi atskanēja balss no kādas māmiņas vēdera: "Māmiņ, laid mani ārā!" Iznākot ārā šajā pasaulē, zēns paziņoja, ka viņu sauc Kiriku. Drīz vien zēns uzzināja, ka ļaunā burve Karaba ir nolādējusi ciematu. Vai Kiriku izdosies atbrīvot ciematu no briesmīgā lāsta? Filma Franču valodā ar latviešu un krievu subtitriem.

My Queen Karo | Beļģija| Nīderlande
Žanrs
1970. gadi, Amsterdama. Karo, desmitgadīga meitene ar ogļu melniem matiem, dzīvo kopā ar vecākiem hipiju komūnā. Karo tēvs ir harizmātisks ideālists, viņš tic dzīvei bez robežām un aizliegumiem, kamēr māte drīzāk dotu priekšroku uzticībai un privātajai telpai savu darbu īstenošanai. Brīdī, kad ģimenē ienāk jauna sieviete, Karo novēro izmaiņas vecāku attiecības, un turklāt vēl piedzīvo varas iestāžu varmācīgo attieksmi pret komūnu. Tomēr meitenes dzīvē netrūkst arī viegluma un prieka, jo ikdiena skvotā ir gana bezrūpīga un skaista. Lomās: Anna Franziska Jaeger, Déborah François, Matthias Schoenaerts, Maria Kraakman Režisors: Dorothee van den Bergh Filma oriģinālvalodā ar latviešu subtitriem.

De rouille et d'os | Francija| Beļģija| Singapūra
Žanrs
IMDB
7.5 (61170 balsu)
Budžets
15,400,000.00$
Bokseris Ali kopā ar savu dēlēnu pamet visu un pārceļas uz Franciju pie māsas, lai sāktu dzīvi no jauna. Strādādams par apsargu nakstklubā, viņš iepazīstas ar Stefāniju - daiļu dzīves baudītāju, kuras izaicinošais izskats pārsteidz pat tik neaizspriedumainu puisi kā Ali. Aizvedis iereibušo Stefāniju mājās, viņš atstāj viņai savu telefona numuru "katram gadījumam", jo, būdams cīnītājs, viņš sievietes uzskata tikai par seksa objektiem. Kad ar Stefāniju notiek traģisks negadījums un viņa zaudē kājas, vienīgais cilvēks, kam viņa gatava uzticēties, ir Ali - svešais vīrietis, ko viņa satikusi tikai reizi. Abu draudzība pārtop neparastās attiecībās, bez romantikas un sentimenta. Abi viens otram sniedz atbalstu, taču par šo attiecību nozīmi katram ir savs, atšķirīgs viedoklis.

La vie d'Adèle | Francija| Beļģija
Žanrs
Budžets
4,300,000.00$
Izaicinoša un atklāta franču filma par mīlestību starp divām jaunām sievietēm, kuras izdzīvo savstarpējas kaislības un jūtu izsīkšanas pieredzi. Filma šogad triumfēja Kannu kinofestivālā un ieguva Zelta palmas zaru. Galvenā varone ir 15 gadus vecā Adele, kura pamazām kļūst par jaunu sievieti un sapņo piedzīvot savu pirmo mīlestību. Meitenes izskatīgais klasesbiedrs Tomass ir neprātīgi viņā iemīlējies, taču mīlas stāsts tā arī nesākas, jo Adele nonāk kāda erotiska sapņa varā... Tajā viņa ierauga mistisko meiteni ar ziliem matiem, ko nesen redzējusi uz ielas. Sapnī zilmatainā meitene ienāk Adeles guļamistabā un ar neaprakstāmu baudu iegūst viņu. Nav ilgi jāgaida līdz noslēpumainā meitene, mākslas studente Emma arī reālajā dzīvē ierodas pie Adeles. Aizsākas kaislīgs un sarežģīts mīlas stāsts, kas ilgst vairākus gadus un piedzīvo jūtu izsīkšanu skatītāju acu priekšā. Šī gada 66. Starptautiskā Kannu kinofestivāla laureāte un Zelta palmas zara saņēmēja filma “ZILS IR VISSILTĀKĀ KRĀSA” ir pirmais kinodarbs Kannu vēsturē, par kuru piešķirts augstākais apbalvojums ne tikai režisoram, bet arī abām galveno lomu atveidotājām. Filma ir pazīstama ar diviem nosaukumiem: “ZILS IR VISSILTĀKĀ KRĀSA”, kā arī „Adele: 1. un 2. daļa”.

1 2