epic

Žanrs
IMDB
7.2 (472183 balsu)
Budžets
175,000,000.00$
Senajā Grieķijā karu izraisa divu leģendārāko mīlētāju - Trojas prinča Parīda un Spartas ķēniņienes Helēnas kaislīgā mīlestība. Kad Parīds aizved Helēnu, viņas vīrs - valdnieks Menelājs piedzīvo neizmērojamu aizvainojumu. Viņa brālis, Mikēnu valdnieks Agamemnons brāļa apvainojumu uzskata arī par sevis publisku apvainošanu un apvieno grieķu karaspēku, lai atkarotu Helēnu un aizstāvētu sava brāļa godu. Tomēr Agamemnonu cīņā vada kas vairāk par goda jūtām - tā ir neizmērojamā alkatība un vēlme iekarot Troju. Vēl nevienam nav izdevies iekarot pilsētu, kas atrodas aiz augstiem vaļņiem. Trojas iekarošana, uzvara vai sakāve ir viena vīra rokās. Tas ir Ahillejs - vīrs, kuru uzskata par vislabāko cīnītāju. Uzpūtīgais un šķietami neuzvaramais Ahillejs ir arī neizmērojami slavaskārs. Tās vārdā viņš uzbrūk Trojas vārtiem, taču mīlestība ir tā, kas izšķirs viņa likteni. Šis karš būs goda un varas vārdā. Slavas dēļ ies bojā tūkstoši. Mīlestības vārdā ies bojā visa valsts.

Žanrs
IMDB
7.2 (259092 balsu)
Budžets
130,000,000.00$
12.gadsimtā Jeruzalemē starp Otro un Trešo Krusta karu valdīja īss pamiers. Jaunais franču kalējs Balians, nespēdams remdēt sāpes par sievas un dēla zaudējumu, nolemj pamest dzimteni. Kopā ar daudziem citiem eiropiešiem viņš dodas aizstāvēt svēto zemi. Ieradies Jeruzalemē, viņš iemīlas ķēniņa meitā, taču drīz vien viņam kļūst skaidrs, ka tas, kas šeit patiesībā notiek, ir tālu no iedomātajiem ideāliem. Drīz mirst ar lepru slimais Jeruzalemes karalis un viņa vietā stājas valdonīgs un neapdomīgs karavadonis, kura karagājienam draud drīza sakāve. Musulmaņi arvien straujāk tuvojas Jeruzalemei, ko apņēmušies ieņemt par katru cenu. Tomēr bruņinieka pienākums ir cīnīties līdz pēdējam elpas vilcienam un Balians apņemas darīt visu, lai glābtu cilvēkus, Svēto zemi un karalieni. Lomās: Orlando Bloom, Liam Neeson, Jeremy Irons, Eva Green, Edward Norton

Pompeii | Vācija| ASV| Kanāda
Žanrs
IMDB
5.5 (103672 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
Mūsu ēras 79. gadā Pompeji ir plaukstoša romiešu pilsēta Vezuva kalna pakājē, kad to pilnībā noposta vulkāna izvirdums - viena no baisākajām dabas katastrofām cilvēces vēsturē. Uz šī dramatiski apokaliptiskā fona norisinās saviļņojošs mīlasstāsts un izmisīga cīņa par izdzīvošanu. Vergs Milons, kurš kļuvis par neuzveicamu gladiatoru, apņēmies no trakojošas stihijas izglābt mīļoto meiteni Kasiju - turīga tirgotāja meitu, kura pret pašas gribu saderināta ar negodīgu romiešu senatoru. Vizuāli iespaidīgās, episkās drāmas „Pompeji" režisors ir Pols V.S. Andersons („Nezūdošais ļaunums", „Trīs musketieri", „Svešais pret Plēsoņu"), scenāriju rakstījuši tādi pieredzējuši autori kā Lī un Dženeta Skota Bačleri („Betmens uz mūžu"), Džulians Felovs („Gosforda parks") un Maikls Roberts Džonsons („Šerloks Holmss"). Galvenajās lomās Kits Heringtons, Emīlija Brauninga, Kīfers Sazerlends, Kerija Anna Mosa un citi. Filma 3D formātā.

1 2