vēsturiska figūra

Me and Orson Welles | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (10497 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Ņujorka, 1937. gads. Pusaudzis, kurš nolīgts iesaistīties Orsona Vellesa Džūlija Cēzara iestudējuma izrādē, tiek piesaistīts uz karjeras virzītu iestudējuma palīgu.

The St. Valentine's Day Massacre | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (3446 balsu)
Budžets
2,175,000.00$
Čikāga 1929. gada 14. februārī Alkapone beidzot kļūst par pilsētas organizētās noziedzības priekšnieku. Garāžā uz ziemeļiem viņa kapuces, ģērbušās kā policisti, pārsteidz un ar ložmetējiem nopļauj Bugs Morāna pretinieku bandas galvenos dalībniekus. Filma izseko negadījuma vēsturi, skartās un dažos gadījumos ar to saistītās dzīves.

Tombstone | ASV
Žanrs
IMDB
7.8 (119560 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Leģendārais maršals Vets Earps, kurš tagad ir noguris no lielgabalu kaujas, pievienojas saviem brāļiem Morganiem un Virgiliem, lai panāktu kolektīvo laimi plaukstošajā kalnrūpniecības pilsētā Tombstone. Bet Earp ir spiests vēlreiz nodot nozīmīti un saņemt palīdzību no sava bēdīgi slavenā drauga Doc Holliday, kad atjaunoto brigāžu un rīdzinieku banda sāk terorizēt pilsētu.

You Don't Know Jack | ASV
Žanrs
IMDB
7.6 (25770 balsu)
Žēlsirdības eņģelis… vai slepkavīgais “Ārsta nāve”? Džeks Kervorkians ir viena no polarizētākajām figūrām mūsdienu Amerikas vēsturē, cilvēks, kura aizrautīgā pārliecība par to, ka cilvēkiem ir tiesības nomirt, viņam sagādājusi gan uzslavas, gan cieņas apliecinājumus. Oskara® un Emmy® balvu ieguvušais aktieris Al Pacino atved “Dr. Nāve ”dzīvei pilnīgi jaunā HBO Films prezentācijā: Tu nepazīsti Džeku, režisors Oskara® balvas ieguvējs Barijs Levinsons.

Wyatt Earp | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (43449 balsu)
Budžets
63,000,000.00$
Aptverot viena no Rietumu ikoniskāko varoņu Wyatt Earp dzīvi un laikiem, tas austa sarežģītu stāstu par Earpu un viņa draugiem un ģimeni. Ar zvaigznēm ar radzēm, slavenu kinematogrāfiju un autentiskiem kostīmiem Vjats Epars parādīja ceļu Rietumu atmodas laikā 90. gados.

JFK | Francija| ASV
Žanrs
IMDB
8.0 (135061 balsu)
Budžets
40,000,000.00$
Šī atzinīgi novērtētā Olivera Akmens drāma iepazīstina ar izmeklēšanu par prezidenta Džona F. Kenedija slepkavību, kuru vadīja Ņūorleānas apgabala advokāts Džims Garisons. Kad Garisons sāk šaubīties par parasto domāšanu par slepkavību, viņš saskaras ar valdības pretestību un pēc aizdomās turētā slepkavas Lī Harveja Osvalda nogalināšanas viņš lietu izbeidz. Tomēr vēlāk Garisons atsāk izmeklēšanu, atrodot pierādījumus par plašu sazvērestību pēc Kenedija nāves.

Elizabeth | ASV
Žanrs
IMDB
7.4 (88619 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Stāsts par pacelšanos uz troni un karalienes Elizabetes Pirmās valdīšanas agrīno valdīšanu, par nebeidzamajiem padomes mēģinājumiem viņu apprecēt, katoļu naidu pret viņu un viņas romantiku ar kungu Robertu Dudliju.

J. Edgar | ASV
Žanrs
IMDB
6.5 (118647 balsu)
Budžets
35,000,000.00$
Kā likumsargu sejas Amerikas Savienotajās Valstīs gandrīz 50 gadus, J. Edgaru Hūveru baidījās un apbrīnoja, apbēdināja un cienīja. Bet aiz slēgtām durvīm viņš turēja noslēpumus, kas būtu iznīcinājuši viņa tēlu, karjeru un dzīvi.

National Treasure | ASV
Žanrs
IMDB
6.9 (339292 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
Mērķtiecīgu cilvēku grupa nodarbojas ar senlaicīgu dārgumu meklēšanu - komandas galvgalī atrodas Bendžamins Franklins Geitss, kuram šī nodarbe ir ģimenes lieta. Šoreiz meklējamais objekts ir lāde, kuru esot ierakuši Džordžs Vašingtons, Tomass Džefersons un Bendžamins Franklins un kurā ir noslēpti prātam neaptverami dārgumi, bet karte lādes atrašanai ir iekodēta ASV Neatkarības deklarācijaI otrā pusē. Meklējumu gaitā komanda sadalās divās naidīgās pusēs, padarot dārgumu meklēšanu par vēl bīstamāku sacensību. Lomās: Nicolas Cage, Harvey Keitel, Jon Voight, Diane Kruger, Sean Bean, Christopher Plummer

The Raven | Spānija| ASV| Ungārija| Serbija
Žanrs
IMDB
6.4 (80997 balsu)
Budžets
26,000,000.00$
Filma „Krauklis” stāsta par rakstnieka Edgara Po dzīvi neilgi pirms viņa pazušanas, piedāvājot savu iespējamo notikumu versiju – Po (Džons Kjūsaks) atgriežas Baltimorā, kur notiek virkne ļoti briesmīgas un nežēlīgas slepkavības. Šīs slepkavības it kā speciāli atkārto viņa darbu sižetus. Nokļūstot vietējās policijas uzmanības lokā, rakstnieks apvienojas ar detektīvu Fildsu, lai atjaunotu savu sabojāto reputāciju, apturētu noziegumus un izglābtu savu pazudušo līgavu, kuru, visticamāk, nolaupījis sērijveida slepkava. Lomās: John Cusack, Alice Eve, Luke Evans Režisors: James McTeigue

My week with Marilyn | Lielbritānija
Žanrs
Budžets
6,400,000.00$
Apburošā kinozvaigzne Merilina Monro dodās uz Angliju, lai filmētos jaunajā filmā. Tā valdzina un iekaro visus, tostarp arī jaunieti – režisora palīgu Kolinu Klārku. Bet ko jūt pati Merilina? Vai viņa drīkst iemīlēties nepieredzējusi jauneklī? Un kā tas ir - būt par Merilinu Monro? Lomās: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh Režisors: Simon Curtis

1 2