pasaules karš i

The Trench | Francija| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.0 (2425 balsu)
Tranšeja stāsta par jauno britu karavīru grupu Sommas kaujas priekšvakarā 1916. gada vasarā, kas ir vissmagākā sakāve Lielbritānijas militārajā vēsturē. Uz šī nelojālā fona filma atspoguļo karavīru pieredzi kā garlaicības, baiļu, panikas un nemiera sajaukumu, kas aprobežojas ar tranšeju frontes līnijās.

Journey's End | Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.6 (6579 balsu)
1918. gada izcirtumā Aisnē britu virsnieku grupa, kuru vada garīgi dezintegrējošais jaunais virsnieks Stenhope, dažādi gaida viņu likteni.

A Very Long Engagement | Francija| ASV
Žanrs
IMDB
7.6 (74508 balsu)
Budžets
47,000,000.00$
Filmas darbība risinās 1919. gadā. Matildei ir 19 gadu. Pirms 2 gadiem viņas līgavainis Manešs ir devies karā. Līdzās miljoniem uzvārdu, arī viņa uzvārds ir ierakstīts bojāgājušo sarakstos. Taču Matilde atsakās tam noticēt. Ja viņš būtu miris, viņa to zinātu. Drosmīgi un neatlaidīgi viņa meklē patiesību par sava mīļotā likteni. Viņa sastopas ar maldīgām cerībām un nejaušībām, taču soli pa solim atklāj līgavaiņa likteni.

Flyboys | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.5 (38,654 balsu)
Budžets
60,000,000.00$
1914.gadā Eiropā sākās Pirmais Pasaules karš. Lai gan Amerika sākotnēji izvēlējās neiesaistīties, daži brīvprātīgie devās uz Franciju, starp tiem arī jaunie puiši, kas vēlējās iemācīties lidot. Viņi izveidoja leģendāro Lafaijeta eskadriļu. Bleins Roulings (Džeimss Franko) bija starp tiem jaunajiem amerikāņiem, kas ieradās Francijā, nezinot vietējo valodu, bet apņēmības pilns apgūt prasmi vadīt lidmašīnu - izgudrojumu, kas radīts tikai 10 gadus pirms kara. Šajā brīdī Francija bija karojusi jau trīs gadus un kaujās zaudējusi miljoniem vīru. Bleins un viņa biedri cītīgi tiek gatavoti gaisa kaujām franču kapteiņa Teno (Žans Reno) vadībā, taču puiši nenojauš, ka gatavojas uzsākt varenu, romantisku piedzīvojumu, kļūstot par pasaulē pirmajiem kara lidotājiem. Bleins iemīlas franču meitenē Lusjēnā un ir gatavs riskēt ar visu, lai glābtu mīļoto un viņas ģimeni. Jaunie amerikāņu puiši, naivie piedzīvojumu meklētāji svešajā karā palēnām iepazīt mīlestības, draudzības, varonības, drosmes un iecietības patieso nozīmi, kā arī iemeslus, kā dēļ patiesi ir vērts riskēt ar dzīvību. Lomās: James Franco, Jean Reno, David Ellison, Martin Henderson, Jennifer Decker Režisors: Tony Bill

War Horse | ASV| Indija
Žanrs
IMDB
7.2 (142089 balsu)
Budžets
66,000,000.00$
Stāsts par neticamu un aizkustinošu draudzību starp puiku Albertu un zirgu Džoju. Kad sākās Pirmais pasaules karš un Džoju kopā ar kavalērijas pulku nosūta uz Francijas kara laukiem, Alberts, neskatoties uz kara dienestam nepiemēroto vecumu, dodas uz fronti, lai atrastu un izglābtu savu draugu. Lomās: Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Emily Watson, David Thewlis Režisors: Steven Spielberg

The Wolverine | ASV| Lielbritānija
Žanrs
Budžets
120,000,000.00$
Pastāv uzskats, ka Logana mutācijas sekas ir ne tikai pārcilvēciskas spējas, bet arī lāsts. Lai atbrīvotos no šī sloga, Logans ir kļuvis par vienpati un klejotāju, kura dzīvesveids sastāv no kautiņiem un vēlmes aizmirsties. Negaidīti Logans saņem uzaicinājumu apmeklēt Japānu – kādreiz viņa izglābtais vietējās mafijas līderis piedāvā Loganam iespēju atbrīvoties no neparastajām spējām. Ne mirkli nevilcinoties, Logans piekrīt, bet, kļuvis par mirstīgu, viņš pēkšņi saprot, ka ir palicis par aklu ieroci citu rokās. Kā stūrī iedzīts mežonīgs zvērs viņš nekad nepakļausies cita pavēlēm. Viņam būs jāizdara viss, lai glābtu sevi un savus tuvākos. Jo viņš ir Vilknadzis.

Testament of Youth | Lielbritānija| Dānija
Žanrs
Jaunība, sapņi, pirmā mīlestība... Visu izpostīja karš. Filma stāsta par sievieti Veru Briteinu, kura devās uz Pirmo pasaules karu kā medmāsa. Viņas brālis, mīļotais un tuvākie draugi gājuši bojā. Atgriezusies mājās, viņa saprot, ka notikušais ir pārvērtis viņas dzīvi. Lai nepazaudētu sevi pavisam, viņa ķeras pie rakstīšanas.

The Lost City of Z | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.6 (73028 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Patiess stāsts par britu pētnieku Persiju Fosetu, kurš 20.gadsimta sākumā dodas uz Amazones džungļiem, kur atrod pierādījumus attīstītai civilizācijai. Neskatoties uz izsmieklu, ko viņam velta zinātniskās aprindas, kas šos pamatiedzīvotājus uzskata par "mežoņiem", Fosets ir cieši apņēmies atgriezties džungļos un pierādīt savu taisnību. Saņēmis sievas, sava dēla un drauga atbalstu, viņš dodas ekspedīcijā, taču 1925.gadā noslēpumainā kārtā pazūd bez vēsts.

Rīgas sargi | Latvija
Žanrs
IMDB
6.8 (1832 balsu)
Budžets
3,550,000.00$
Ir 1919. gads. Pirmais pasaules karš ir beidzies. Mārtiņš pēc daudziem gadiem, kas pavadīti karojot svešumā, atgriežas Latvijā pie savas līgavas Elzas. Viņš nenojauš, ka izšķīrīgā cīņa - gan par Elzas sirdi, gan par jaundibināto Latvijas valsti  - vēl tikai priekšā. Vācu karaspēks krievu virsnieka Pāvela Bermonta vadībā grasās ieņemt Rīgu. Šķiet, ka vienīgā Latvijas cerība iepretī vācu karaspēkam ir sabiedroto valstu atbalsts. Taču Mārtiņš ar saujiņu drošsirdīgo ir gatavs cīnīties. Rīgas sargu varonība nostiprina ticību Latvijas valstij gan pašu zemē, gan ārvalstīs.

1 2