geju intereses

Imaginary Heroes | Vācija| ASV| Beļģija
Žanrs
IMDB
7.2 (9289 balsu)
Budžets
10,000,000.00$
Metjū Traviss ir izskatīgs, populārs un savas skolas labākais konkurētspējīgais peldētājs, tāpēc visi ir šokēti, kad neizskaidrojami izdara pašnāvību. Nākamajam gadam ritot, katrs viņa ģimenes loceklis cīnās par atveseļošanos no traģēdijas ar atšķirīgiem rezultātiem.

Toast | Lielbritānija
Žanrs
IMDB
6.6 (8835 balsu)
Slavenību šefpavāra Nigēra Slatera visvairāk pārdotā memuāra “Grauzdiņš” adaptācija ir galīgais nostaļģiskais ceļojums pa visu ēdamo 1960. gadu Lielbritānijā. Nigēlas māte vienmēr bija slikta pavāre, taču viņas hroniskā astma un atkarība no visām konservētajām lietām nepalīdz.

და ჩვენ ვიცეკვეთ | Francija| Zviedrija| Gruzijā
Žanrs
IMDB
8.0 (4599 balsu)
Merabs kopš mazotnes trenējas Nacionālajā gruzīnu ansamblī kopā ar savu deju partneri Mariju. Viņa pasaule pēkšņi tiek apgriezta otrādi, kad ierodas harizmātiskais un bezrūpīgais Irakli un kļūst gan par viņa spēcīgāko sāncensi, gan vēlmi. Šajā konservatīvajā vidē Merabs pamanās atbrīvoties un riskēt ar visu.

Just Friends | Nīderlande
Žanrs
IMDB
7.4 (673 balsu)
Krisam Brenderam (Ryan Reynolds) ir viss - viņš ir bagāts, izskatīgs mūzikas producents Losandželosā. Taču tik spoži nav gājis vienmēr... Vidusskolā Kriss bija kautrīgs un resns. Viņa dzīvi gaišāku darīja draudzība ar skolas foršāko meiteni Džeimiju Palamino (Amy Smart). Kā draugi viņi bija nešķirami, bet Kriss slēpa, ka ir meitenē neglābjami iemīlējies. Izlaiduma naktī Kriss beidzot saņēma drosmi, lai atklātu savas jūtas. Pārsteigtā Džeimija atbildēja, ka arī Krisu mīlot... kā brāli. Pēc 10 gadiem Kriss ir pārvērties - veiksmīgi darbojoties šovbiznesā, kļuvis par īstu siržu lauzēju. Apstākļi viņu noved atpakaļ dzimtajā pilsētā, kur liktenis atkal saved viņu kopā ar "tikai draugi" sapņu meiteni. Pēkšņi Krisam ir iespēja izmainīt pagātni, taču dīvainā kārtā tagad ir grūtāk uzsākt attiecības ar Džeimiju nekā pirms 10 gadiem. Krisam nākas krietni nopūlēties, lai pārkāptu "tikai draugi" robežu un kļūtu par ko vairāk nekā tikai draugu. Lomās: Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein, Christopher Marquette, Julie Hagerty, Stephen Root, Maria Arce, James Bitonti Režisors: Roger Kumble

La vie d'Adèle | Francija| Beļģija
Žanrs
Budžets
4,300,000.00$
Izaicinoša un atklāta franču filma par mīlestību starp divām jaunām sievietēm, kuras izdzīvo savstarpējas kaislības un jūtu izsīkšanas pieredzi. Filma šogad triumfēja Kannu kinofestivālā un ieguva Zelta palmas zaru. Galvenā varone ir 15 gadus vecā Adele, kura pamazām kļūst par jaunu sievieti un sapņo piedzīvot savu pirmo mīlestību. Meitenes izskatīgais klasesbiedrs Tomass ir neprātīgi viņā iemīlējies, taču mīlas stāsts tā arī nesākas, jo Adele nonāk kāda erotiska sapņa varā... Tajā viņa ierauga mistisko meiteni ar ziliem matiem, ko nesen redzējusi uz ielas. Sapnī zilmatainā meitene ienāk Adeles guļamistabā un ar neaprakstāmu baudu iegūst viņu. Nav ilgi jāgaida līdz noslēpumainā meitene, mākslas studente Emma arī reālajā dzīvē ierodas pie Adeles. Aizsākas kaislīgs un sarežģīts mīlas stāsts, kas ilgst vairākus gadus un piedzīvo jūtu izsīkšanu skatītāju acu priekšā. Šī gada 66. Starptautiskā Kannu kinofestivāla laureāte un Zelta palmas zara saņēmēja filma “ZILS IR VISSILTĀKĀ KRĀSA” ir pirmais kinodarbs Kannu vēsturē, par kuru piešķirts augstākais apbalvojums ne tikai režisoram, bet arī abām galveno lomu atveidotājām. Filma ir pazīstama ar diviem nosaukumiem: “ZILS IR VISSILTĀKĀ KRĀSA”, kā arī „Adele: 1. un 2. daļa”.

Tom à la ferme | Francija| Kanāda
Žanrs
Kino festivāla "Spektrs" rīkotāji sniedz ekskluzīvu iespēju tikai piecos seansos iepazīties ar savdabīgā režisora Ksavē Dolana filmu "Toms fermā"! Jauno kanādiešu režisoru Ksavjē Dolanu vienlīdz bieži dēvē gan par brīnumbērnu, gan par briesmu bērnu (enfant terrible) – lai kā arī nebūtu, apzīmējums "bērns" savā ziņā šeit iederas – Dolanam ir tikai 25 gadi, kas režisoram tāds nieks vien ir. Taču Dolana veikumus par bērnišķīgiem gan nenosauksi. Psiholoģiskais trilleris ar amerikāņu kino garšu "Tom at the Farm" sola gan intrigas, gan spriedzi, gan provokācijas. Jauns reklāmu veidotājs Toms dodas uz laukiem apmeklēt bēres. Ierodoties tur, viņš ir pārsteigts, ka neviens viņu nepazīst un nezina, kādas attiecības viņu saistīja ar aizgājušo. Drīz vien mirušā brālis Tomu iepin baisā spēlē, kurā Tomam ir jāuztur sērojošās ģimenes miers, lai nosargātu viņu labo vārdu un neaizskartu sērojošās mātes jūtas. Taču ģimenes tumšā pagātne draud sagādāt vēl lielākas nepatikšanas Tomam viņa braucienā uz laukiem.

Tom of Finland | Vācija| ASV| Islande| Dānija| Zviedrija| Somija
Žanrs
Budžets
4,200,000.00$
Touko Laksonens, apbalvots virsnieks, atgriežas mājās pēc sirdiplosošas un varonīgas dzimtenes aizstāvēšanas Otrajā pasaules karā, taču dzīve Somijā miera laikos ir līdzvērtīgi mokoša. Pēckara Helsinkos valda homofobiska vajāšana, un vīriešus viņa paziņu lokā pat piespiež precēt sievietes un radīt pēcnācējus. Touko patveras savā mākslā un zīmē muskuļotus vīriešus, brīvus no aizspriedumiem, homoerotiskās ainās. Viņa darbs, kas kļuvis slavens ar parakstu "Tom of Finland", kļuva par vīriešu paaudzes emblēmu un uzjundīja geju revolūcijas liesmas.

1 2