brīvdienas

My Father the Hero | Francija| ASV
Žanrs
IMDB
5.5 (10190 balsu)
Pusaudžu meitene, kas atrodas atvaļinājumā Bahamu salās ar savu šķirto tēvu, mēģina ieskaidrot potenciālo draugu, sakot, ka viņas tēvs patiesībā ir viņas mīļākais. 1991. gada franču filmas Mon père, ce héros pārtaisījums.

Holiday in the Sun | ASV
Žanrs
IMDB
5.1 (4332 balsu)
Māsas Aleksas un Medisonas ziemas pārtraukumā tiek nosūcinātas uz Bahamu salām, bet drīz vien viņas šķērso celiņus ar cilvēku, kurš kontrabandas ceļā nozagtus artefaktus.

The Way Way Back | ASV
Žanrs
IMDB
7.4 (135740 balsu)
Budžets
4,600,000.00$
Vasaras pārtraukuma laikā pusaudzis nonāk sevī pateicoties daļēji draudzībai, kuru viņš nodibina ar vienu no parka pārvaldniekiem.

The Breed | Vācija| ASV| Dienvidāfrika
Žanrs
IMDB
5.1 (11903 balsu)
Brāļi Džons un Metjū ir mantojuši salas kajīti no nesen mirušā tēvoča. Kopā ar Mata draudzeni Nicki un citiem savstarpējiem draugiem brāļi un māsas dodas uz kajīti relaksējošai nedēļas nogales atpūtai. Bet neilgi pēc ierašanās grupu aplenca kraukšķīgi suņi. Viņi skatās šausmās, kā vēl vienu atpūtnieku Lūku ēd dzīvu. Drīz viņi atklāj mācību iestādi, kurā suņus audzē.

He's Out There | ASV
Žanrs
IMDB
5.3 (1,264 balsu)
Devusies atpūtā uz vientuļu māju pie ezera, Lora ar savām divām meitām pat nenojauš, ka ir nonākušas smalki veidotās lamatās - viņas ir kļuvušas par lellēm kāda psihopāta izplānotā spēlē un atrašanās šajā mājā pārvēršas nebeidzamā šausmu murgā.

Welcome Home | ASV
Žanrs
Lai savestu kārtībā savas nestabilās attiecības pēc pārdzīvotā konflikta, pāris noīrē klusu māju Itālijas laukos. Taču notikumi, kuri iejaucas viņu kopējā atpūtā, liek noprast, ka mājas īpašniekam ir padomā kāds velnišķīgs plāns.

Sex and the City 2 | ASV
Žanrs
Budžets
100,000,000.00$
Četras nešķiramās draudzenes - Kerija, Samanta, Sarlote un Miranda šoreiz ir nolēmušas aizbēgt prom no ierastās Ņujorkas dzīves un doties uz vienu no eksotiskākajām un gleznainākajām vietām pasaulē. Tieši tur - palmu ēnā, veldzējoties burvīgajās oāzēs, draudzenes ir gatavas izbaudīt jaunus un neaizmirstamus piedzīvojumus. Lomās: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth, David Eigenberg, Evan Handler, Jason Lewis, Mario Cantone, Willie Garson, Max Ryan, Alice Eve Režisors: Michael Patrick King

Žanrs
Budžets
15,000,000.00$
Džordžs, Anna un viņu dēls ierodas pavadīt brīvdienas vasaras mājā pie ezera. Viņi norunā ar kaimiņiem tikties nākamajā rīta golfa spēlē. Ir brīnišķīga diena. Anna gatavo pusdienas, bet viņas vīrs un dēls dodas uz ezeru izmēģināt laivu. Rāmo dienu iztraucē kāds pieklājīgs jaunais cilvēks Pīters, kurš ieradies no kaimiņu mājām it kā aizņemties olas. Viņam pievienojas bezkaunīgais un augstprātīgais Pols. Drīz vien kļūst skaidrs, ka jaunie cilvēki negrasās atstāt māju. Atgriežas Džordžs un mēģina abus jaunekļus patriekt, bet tas izraisa fizisku vardarbību. Pīters un Pols iesaista ģimeni arvien nežēlīgākās spēlēs... „Dīvainās spēles” ir intriģējošs režisora Mihaela Hanekes (Klavierskolotāja, Apslēptais) paša 1997. gadā uzņemtās filmas rimeiks. Jaunajā trillera versijā galvenās lomas atveido Naomi Votsa, Maikls Pits un Tims Rots. Lomās: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt, Brady Corbet, Devon Gearhart Režisors: Michael Haneke Scenārijs: Michael Haneke

Un moment d'égarement | Francija
Žanrs
Filmu "Mākslinieks", "Asterikss un Obelikss pret Cēzaru" producents piedāvā. Divi seni draugi kopā ar savām meitām pavada atvaļinājumu Rivjērā. Saulainajās pludmalēs 42 gadus vecais ģimenes galva nespēj turēties pretī 17 gadus vecās daiļas valdzinājumam un neprātīgi iemīlas. Tas vēl nebūtu nekas, ja vien jaunkundze nebūtu viņa labākā drauga - barga tēva, kurš piedraudējis nošaut ikvienu, kurš pietuvosies viņai kaut soļa attālumā - meita.

Žanrs
IMDB
7.3 (68328 balsu)
Budžets
13,360,000.00$
Freds un Miks ir draugi kopš senseniem laikiem. Slavenais komponists un diriģents Freds atsakās no Elizabetes II uzaicinājuma uzstāties prinča Filipa dzimumdienas koncertā. Tikpat populārs ir režisors Miks. Šveicē viņš ne vien mielo acis un prātu, bet arī cenšas radīt vēl vienu izcilu scenāriju. Abi ir smalki vērotāji, labsirdīgi smīkņā par nejēdzībām un apjauš, ka krietnajā vecumā mūžs nav galā. Alpu pakājē draugi pieredz savu pieaugušo bērnu mīlas pārdzīvojumus un kūrorta viesu drāmas, uzzina daudz jauna viens par otru un sevi.

A Bigger Splash | Francija| Itālija
Žanrs
Filmas "Saules apžilbinātie" stāsts ir par slavenību pāra, pazīstamas rokzvaigznes un režisora, atvaļinājumu un atveseļošanos saules lutinātā un nomaļā Itālijas salā. Atpūtnieku idilliskais miers tiek negaidīti iztraucēts, ierodoties rokzvaigznes bijušajam mīļākajam ar meitu. Tikšanās, kas uzjundī kaislības un greizsirdību, kļūst bīstama visiem iesaistītajiem.

5x2 | Francija
Žanrs
IMDB
6.6 (10112 balsu)
"5x2" ir atklāta un aizkustinoša drāma par mīlestību, kas ar laiku gaist. Režisors Fransuā Ozons intīmajā drāmā smalki iedziļinās laulības iziršanas anatomijā, apgrieztā hronoloģiskā secībā izstāstot piecas nozīmīgas epizodes Marionas un Žila attiecībās, sākot ar laulības šķiršanas dokumentu parakstīšanu un beidzot ar laimīgu jauno cilvēku satapšanos saulrietā. Tādejādi Ozons, laužot romantiskā kino žanra klišejas, savā veidā attaisno skatītāju ilgas pēc filmas laimīgām beigām. Nereti par franču kino "šausmīgo bērnu" dēvētais 37 gadus vecais Ozons ieņem stabilu vietu Eiropas kinematogrāfā gan ar savām agrīnajām filmām "Sitkoms" (Sitcom) un "Ūdens lāses uz nokaitētiem akmeņiem" (Gouttes d'eau sur pierres brulantes), gan arī ar jaunākām filmām "Baseins" (Swimming Pool) un "8 sievietes" (8 femmes). Filma "5x2" iekļauta šā gada kinofestivāla "Baltijas Pērle" programmā. Lomās: Stéphane Freiss, Valeria Bruni-Tedeschi, Géraldine Pailhas, Fran?oise Fabian, Michael Lonsdale, Antoine Chappey

1 2