zem ūdens

De rouille et d'os | Francija| Beļģija| Singapūra
Žanrs
IMDB
7.5 (61170 balsu)
Budžets
15,400,000.00$
Bokseris Ali kopā ar savu dēlēnu pamet visu un pārceļas uz Franciju pie māsas, lai sāktu dzīvi no jauna. Strādādams par apsargu nakstklubā, viņš iepazīstas ar Stefāniju - daiļu dzīves baudītāju, kuras izaicinošais izskats pārsteidz pat tik neaizspriedumainu puisi kā Ali. Aizvedis iereibušo Stefāniju mājās, viņš atstāj viņai savu telefona numuru "katram gadījumam", jo, būdams cīnītājs, viņš sievietes uzskata tikai par seksa objektiem. Kad ar Stefāniju notiek traģisks negadījums un viņa zaudē kājas, vienīgais cilvēks, kam viņa gatava uzticēties, ir Ali - svešais vīrietis, ko viņa satikusi tikai reizi. Abu draudzība pārtop neparastās attiecībās, bez romantikas un sentimenta. Abi viens otram sniedz atbalstu, taču par šo attiecību nozīmi katram ir savs, atšķirīgs viedoklis.

Finding Nemo 3D | ASV
Žanrs
Budžets
94,000,000.00$
"Oscar" balvu ieguvusī animācijas filma atgriežas uz ekrāniem aizraujošā 3D formātā! Merlins ir klaunzivs, kurš plēsēju uzbrukumā zaudējis visu savu ģimeni. Vienīgais, kas viņam atlicis, ir dēls Nemo. Merlins nebeidz brīdināt dēlu par to, cik okeāns ir bīstams, taču mazais nebēdnis vēlas iepazīt pasauli… Jau savā pirmajā skolas dienā viņš nav gana piesardzīgs - Nemo tiek noķerts un ieslodzīts akvārijā kāda zobārsta kabinetā. Viņa tētis kopā ar savu jauno, izklaidīgo draudzeni Doriju ir gatavs šķērsot visu okeānu, lai tikai atrastu savu dēlēnu, kamēr Nemo un viņa biedri plāno bēgšanu no akvārija.

Finding Dory | ASV
Žanrs
Budžets
200,000,000.00$
Pagājis pusgads kopš filmā "Meklējot Nemo" atainotajiem notikumiem. Nemo draudzene Dorija, kurai ir regulāri atmiņas traucējumi, negaidīti atceras savu bērnību un to, ka kādreiz ir bijusi šķirta no vecākiem. Nolēmusi atrast savu ģimeni, Dorija dodas piedzīvojumiem bagātā ceļojumā uz Jūras floras un faunas institūtu, kura laikā iepazīst jaunus draugus - astoņkāji Henku, vali Beiliju un vaļhaizivi Cerību.

Bølgen | Norvēģija| Zviedrija
Žanrs
IMDB
6.7 (30615 balsu)
Budžets
5,904,067.00$
Filma tiks demonstrēta tikai kinofestivāla "Spektrs VI" ietvaros: http://www.forumcinemas.lv/Events/Spektrs/. Geirangeras ciemats Norvēģijas piekrastē ir apdraudēts, kad milzīgs klints masīvs iegāžas fjordā, saceļot 80 metrus augstu cunami vilni, kurš dodas taisnā ceļā pretīm ciematam. Tā iedzīvotājiem ir tikai 10 minūtes, lai kalnos paglābtos no tuvojošās katastrofas, bet ne visiem būs lemts paglābties laikā. Kristiana sieva, dēls un meita ir iesprūduši viesnīcas pagrabā, un Kristianam ir vien pāris mirkļi, lai pieņemtu pareizos lēmumus… Filma norvēģu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Fool`s Gold | ASV
Žanrs
IMDB
5.7 (72854 balsu)
Budžets
70,000,000.00$
Viņš - dārgumu meklētājs, kurš vienmēr iepinas nepatikšanās un nokavē savu šķiršanās prāvu, jo kāds klients mēģināja viņu nogalināt. Viņa - cilvēks, kuram dēkas un piedzīvojumi ir visai sveši un vairāk par visu viņa vēlētos mieru un kārtību ģimenē - tas arī bija galvenais šķiršanās iemesls. Taču, kad beidzot tiek uzietas pēdas vairākus gadsimtus atpakaļ pazudušajai spāņu dārglietu flotilei, viņiem sanāk nejauši apvienoties un tikt ierautiem gan smieklīgos, gan bīstamos piedzīvojumos ceļā uz bagātību atrašanu. Lomās: Matthew McConaughey, Kate Hudson, Donald Sutherland, Ray Winstone Režisors: Andy Tennant

Ghosts of the Abyss | ASV| Meksika
Žanrs
Budžets
13,000,000.00$
Pirmo reizi Latvijā - filma ar augstākās kvalitātes 3D efektiem! Oskara balvas ieguvējs Džeims Kamerons dodas uz leģendārā kuģa "Titāniks" atdusas vietu Atlantijas okeānā. Kuģis cieta sadursmē ar aisbergu un nogrima pirms simts gadiem - katastrofā gāja bojā vairāk nekā 1500 cilvēku. Slavenais režisors un viņa komanda - pasaulē zinošākie vēstures un kuģniecības eksperti, nirēji, inženieri, kā arī ir viņa draugs aktieris Bils Pakstons, ir radījuši neaizmirstamu filmu par "Titāniku". Izmantojot jaunākās tehnoloģijas, kas izgatavotas īpaši šai ekspedīcijai, filmas veidotājiem bija iespējams aplūkot visu kuģa vraku ne tikai no ārpuses, bet arī kuģa interjeru un gūt neaizmirstamus iespaidus, aplūkojot leģendāro laineri tādu, kāds tas izskatās pēc 100 gadu atdusas okeāna dzelmē. Visu paaudžu skatītājiem tiek piedāvāts vēl nebijis piedzīvojums, jo filma veidota, izmantojot modernākās 3D tehnoloģijas. Tā rezultātā, izmantojot īpašu ekrānu, projektoru un brilles skatītājiem, pirmo reizi visā kino vēsturē pasaulē pazīstamo "IMAX" 3D kinoteātru kvalitāte tiek piemērota arī klasiskajiem kinoteātriem. Skatītājiem Latvijā vēl nav bijusi tik unikāla iespēja baudīt "IMAX" kvalitātes 3D efektus, turklāt apvienojumā ar interesantu filmas sižetu, satriecošiem faktiem un piedzīvojumiem... Skatieties filmu "Titāniks: dzelmes rēgs" kinoteātrī "Coca Cola Plaza".

1 2