Rigas Kinostudija

Līvsalas zēni | Latvija| PSRS
Žanrs
Līvsala ir mazs zemes gabaliņš Daugavas grīvā, uz turieni dzīvot pārceļas Mārtiņš Pūpols, kura tēvs kritis karā. Pirmajā skolas dienā Mārtiņš ierodas ar pioniera kaklautu, bet tas nepatīk Līvsalas vilkiem, kā sevi dēvē daži klasesbiedri. Pirmo gadu skolā strādā arī jaunais skolotājs Zemītis, kurš tikko demobilizējies un no visas sirds aizstāv padomju varu. Taču tai ir arī pretinieki – skolotāja Rone un bagātais Lielaušu saimnieks, kura mājās naktī notiek dīvainas lietas.

Ceļa zīmes | Latvija| PSRS
Žanrs
Stāsts par jaunieti vārdā Ģirts, kas no pilsētas vasaras prakses darbos atbraucis pie onkuļa uz lauku ciemu. Ģirts, kas agri zaudējis tēvu, dievina onkuli Robertu. Onkulis Roberts izrādās ne tikai teicams šoferis, bet arī \"kreiso reisu\" meistars, dzērājs un meitu mednieks. Ģirts nonāk Roberta un viņa drauga Artūra ietekmē, sāk piemēroties viņu uzskatiem, līdz reibumā notiek autoavārija, kurā cieš viņa iemīļotā meitene.

Kapteiņa Enriko pulkstenis | Latvija
Žanrs
Tomiņš parkā atrod zelta kabatas pulksteni, kurā iegravēti vārdi spāņu valodā. Lai gan kārdinošāk šķiet pulksteni pārdot un nopirkt kinokameru, puika nospriež sameklēt kapteini Enriko, kuram, viņaprāt, tas pieder, un šo ideju izklāsta arī saviem blēdīgajiem drauģeļiem Frīdim un Džekam. Frīdis pārģērbjas, uzdodas par kubiešu kapteini un saņem no Tomiņa pulksteni, bet nākamajā dienā skolā ierodas īstais laikrāža īpašnieks. Nu Tomiņam ir kauns par savu lētticību, un klasesbiedri Jugitas vadībā piesakās palīdzēt noķert blēžus.       

Noktirne | Latvija| PSRS
Žanrs
Pilsoņu karš Spānijā. Republikāņu armijai atkāpjoties pāri Pirenejiem, iepazīstas latvietis Žoržs un franču medmāsa Iveta, viņi iemīl viens otru, bet pazaudē kara virpuļos. Pēc vairākiem gadiem Žoržs izbēg no koncentrācijas nometnes un atrod Ivetu kādā Marseļas krodziņā hitleriešu okupētajā Francijā. Abi pievienojas partizāniem, taču izšķirošās kaujas laikā Ivetu nogalina.

Kapteinis Nulle | Latvija
Žanrs
Filma pēc Egona Līva stāsta Kapteinis Nulle. Par jaunā zvejas kuģa kapteini norīkots jūrskolas absolvents Valdis Nulle, nevis vecākais stūrmanis Bauze, kurš tāpēc cenšas noskaņot komandu pret kapteini, jūtot atbalstu arī no vecā traļmeistara Juhana. Saspringto gaisotni uz kuģa un kapteiņa attiecības ar komandu vēl vairāk sarežģī jaunā traļa izmēģinājumi – izrādās, ka tos vadīs jauniņa inženiere Sabīne...

Šahs briljantu karalienei | Latvija
Žanrs
Kādā dzīvoklī atrasts sievietes līķis, aizdomas krīt uz jaunu meiteni Zentu. Viņas advokāts Robežnieks, pārsniedzot savas pilnvaras, cenšas pats atrast vainīgo, tā apgrūtinot darbu izmeklētājiem Sokolovskim un Dolmanei. Galu galā tomēr Sokolovska pūliņu rezultātā tiek atmaskota „briljantu karaliene" un viņas līdzzinātāji, bet starp abiem izmeklētājiem uzplaukst savstarpējas simpātijas...

Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili | Latvija
Žanrs
Caurstaigājamā, daudzstāvu namu ielenktā pagalmā nošauts jaunais fotogrāfs Dimda, kas dzīvoja šeit komunālā dzīvoklī. Slepkavības izmeklēšana vienlaikus kļūst arī par psiholoģisku izpēti.

Trīskārtējā pārbaude | Latvija
Žanrs
Unknown genere

Šauj manā vietā | Latvija| PSRS
Žanrs
1917. gads Petrogradā, jauns latviešu puisis Jezups piesakās strādāt revolūcijas labā un tiek nosūtīts uz Krievijas vidieni demonstrēt filmas un aģitēt par iestāšanos Sarkanajā armijā. Jezups ir naivs ideālists un labprāt ieročiem nemaz nepieskartos, taču dzīve sagrauj viņa ticību, ka bez vardarbības iespējams iztikt. Galu galā Jezups spiests saprast, ka revolūcijas ideāli jāaizstāv ne tikai ar kinoprojektoru, bet arī ar ložmetēju.

Robina Huda bultas | Latvija
Žanrs
Unknown genere
 Filmas sižeta pamatā ir populārās leģendas par viduslaiku Anglijas tautas varoni Robinu Hudu, kurš dzīvoja Šervudas mežā un kopā ar saviem līdzgaitniekiem neļāva mierīgi dzīvot augstmaņiem un baznīckungiem. Robina Huda stāstā ir daudz piedzīvojumu, nāves briesmu, brīnumainu izglābšanos un, protams, arī mīlestības.

Vella kalpi | Latvija
Žanrs
17. gadsimts Latvijā, zemi pārstaigā zviedru un poļu karaspēks. Rīgas rātes kungi gatavi par labu atlīdzību atdot Rīgas atslēgas jebkurai svešzemju varai, taču trīs draugi Andris, Pēteris un Ērmanis kopā ar draudzenēm Rūtu, Annu un Lēni negrib to pieļaut un mudina Rīgas iedzīvotājus cīnīties.

Gaisma tuneļa galā | Latvija| Krievija| PSRS
Žanrs
Sibīrijas taigā aplaupīts zelta raktuvju darbinieks, nozieguma pēdas ved uz Latviju. Tiek izplānota sarežģīta operācija, kuras rezultātā vainīgos varētu notvert ar visu zelta kravu, un pie plāna īstenošanas, riskējot ar dzīvību, ķeras kriminālmeklēšanas daļas darbinieks Jānis Krastiņš.

1 .. 4 5 6 7 8 9