Rigas Kinostudija

Lielais dzintars | Latvija
Žanrs
Unknown genere
Jaunatnes estrādes ansamblis lidojumam nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ nevar laicīgi ierasties uz dziesmu konkursu Rīgā. Pirmā vieta netiek piešķirta nevienam un uzvarā pārliecinātie mūziķi dara visu iespējamo, lai savāktu uz atkārtotu noklausīšanos jau daļēji aizbraukušos žūrijas locekļus.

Aveņu vīns | Latvija| PSRS
Žanrs
IMDB
6.7 (42 balsu)
Filma veidota klasiskā detektīva formā, tās darbība norisinās mūsdienās. Jaunais talantīgais inženieris Juris draugu un paziņu lokā svin savu dzimšanas dienu ne tik sen iepirktajās lauku mājās "Mežāžos", klusā meža nostūrī. Viesu vidū ir Jura jaunības draugs milicijas majors Ģirts Randers, kuram viņš solās kaut ko svarīgu pastāstīt, taču nepagūst. Viņa dzīvi pārtrauc slepkavas roka. Randers sāk izmeklēšanu vienatnē, jo uzskata par savu pienākumu slepkavu atmaskot. Aizdomās var turēt gandrīz vai ikvienu viesi, bet kurš ir īstais vainīgais?Filma uzņemta pēc V. Lagzdiņa kriminālstāsta "Nakts Mežāžos" motīviem.

Bailes | Latvija| PSRS
Žanrs
Unknown genere
Ir 1945. gada pavasaris un kara iznākums vairs šaubas nerada. Tikai Kurzemes katls joprojām vārās sarežģītos un pretrunīgos likteņos, ļaužu neziņā un cerībās, cilvēku likteņu traģismā. Notikumi risinās nomaļā lauku sētā, kuras izolācija Kurzemes mežos ir tikai šķietama. Kara pēdējo dienu notikumi ielaužas arī šīs vienas ģimenes dzīvē, piešķirot tai traģisku izskaņu vēl ilgus gadus pēc kara beigām. Filma uzņemta pēc Vladimira Kaijaka romāna.

Dubultnieks | Latvija
Žanrs
Unknown genere
Filma \"Dubultnieks\" atklāj radniecības jūtu nozīmi cilvēka dzīvē. Pirms divdesmitpieciem gadiem mātes pamesti un viens no otra atšķirti, šodien negaidītā situācijā satiekas pieauguši dvīņu brāļi....Saduras atšķirīgas dzīves izpratnes, atšķirīgi ieradumi, atšķirīgas biogrāfijas, taču zemapziņā pamostas un sāk dzīvot arī kopības izjūta, kas emociāli bagātākus dara abus.Kaut arī filmas sižetu virza dvīņus pametušās mātes meklējumi, brāļu tikšanās galvenais rezultāts ir vēlēšanās nezaudēt vienam otru.Filma uzņemta pēc Andra Kolberga romāna \"Ēna\" motīviem.

Pēdējā indulgence | Latvija
Žanrs
Liela veikala direktore Erna Zāle ir interesanta, izskatīga sieviete, kas radusi dzīvot ar vērienu un vienmēr meklē jaunas iespējas šāda dzīvesveida turpināšanai, nebaidoties riska un likumpārkāpuma. Pēc nelikumīgas norunas ar apavu fabrikas pārstāvjiem, veikals sāk iztirgot "kreiso" preci - modernus, paaugstināta pieprasījuma apavus. šī darījuma realizēšanai Ernai nepieciešams savs cilvēks, tāds, kas neuzdod liekus jautājumus, un ir bez ierunas paklausīgs. šim nolūkam liekas piemērota viņas gados jaunā un klusā paziņa Olga Ziedkalna, kas viena pati audzina meitu. Taču notikumu tālākā gaita vairs nevirzas iepriekš paredzētaja gultnē. Olga kļūst bīstama gan Ernai, gan viņas līdzdalībniekiem un tādēļ tiek izdarīts jauns, smags noziegums. Ne mazums pūļu jāpieliek izmeklētājiem, līdz tie noziedzniekus atrod un atmasko.

Šīs bīstamās balkona durvis | Latvija
Žanrs
Bērnībā Rolands aiz spītības nolēcis no balkona un salauzis kāju, tāpēc viņa vecāku savrupmājā balkona durvis ir aiznaglotas. 18 gadu vecumā puisis un viņa klasesbiedri aizraujas ar amatierfilmēšanu, un Rolanda dzimšanas dienā tiek demonstrēts ar slēpto kameru filmēts sižets par meiteni, kas veltīgi gaida puisi. Medmāsa Inga pazīst meitenē pacienti, kas ar ātro palīdzību atvesta uz slimnīcu, un noskaidrojas, ka puiši pret viņu izturējušies nežēlīgi.

Zobena ēnā | Latvija| PSRS
Žanrs
1620. gads Turaidā, visu Latviju posta bads, mēris un svešzemju karapūļi. Kačas mazmeita Maija, saukta arī par Turaidas Rozi, kalpo pilī pie barona meitas, viņas līgavainis ir zemnieku puisis Kaspers. Pilī ierodas algotņu armijas virsnieks Jakubovskis un iekāro Maiju, bet viņa labāk izvēlas nāvi.

Melnā vēža spīlēs | Latvija| PSRS
Žanrs
IMDB
7.3 (106 balsu)
Režisors Aleksandrs Leimanis turpina ar Vella kalpiem iesākto muzikālo kostīmfilmu stilistiku. Stāsts par seniem laikiem, kad drosmīgi zemnieku puiši cīnās pret hercoga patvaļu un neļauj atņemt piķierim Jānim viņa līgavu Māru.

Uzticamais draugs Sančo | Latvija| Krievija| PSRS
Žanrs
Puisēns Sančo ierodas Padomju Savienībā no Latīņamerikas kopā ar savu māti un tēvu – kādas ārzemju tirdzniecības firmas pārstāvi. Sančo sāk mācīties padomju skolā un iepinas dažādos pārpratumos, līdz beidzot nonāk īsti dramatiskā situācijā.

Kapteinis Džeks | Latvija
Žanrs
Unknown genere
Meitenīte Žeņa sapņo kļūt par jūrnieci. Viņa valkā jūrnieku strīpaino kreklu, jūrnieku cepuri un visu savu brīvo laiku kopā ar zēniem pavada vecajā šonerī \"Signāls\", kas ir pietauvots krastā. Par savām jūras lietu zināšanām viņa ieguvusi iesauku \"Kapteinis Džeks\". Kad veco kuģi nolemj nodot lūžņos, mazie jūrnieki dodas ar šoneri bangojošā jūrā, jo uzskata, ka kuģis-veterāns nav pelnījis tādu likteni. Ar šo kuģi kara laikā no ienaidnieku gūsta aizmuka padomju jūrnieki, kuru vidū bija arī Žeņas tēvs. Ostas priekšniecība nolemj palīdzēt skolēniem organizēt pionieru jūras klubu, kam arī nodod varonīgo šoneri.

Egle rudzu laukā | Latvija| PSRS
Žanrs
Lauksaimniecības akadēmijas studenti vasaras praksē kolhozā. Jauniešiem nākas pielikt roku pašiem steidzamākajiem darbiem - glābt lietavu apdraudēto ražu.

1 .. 3 4 5 6 7 .. 9