antoloģija

Four Rooms | ASV
Žanrs
IMDB
6.8 (94208 balsu)
Budžets
4,000,000.00$
Tā ir Ted Bellhop pirmā nakts darbā - un viesnīcas ļoti neparastie viesi gatavojas viņu ievietot dažos sašutuma apstākļos. Liekas, ka šī vakara apkalpošana numurā apkalpo vienu neticamu notikumu pēc otra.

Bad Trip | ASV
Žanrs
Divi labākie draugi sāk krosa braucienu, vilkdami slēpto kameru palaidnības nenojaušošajai sabiedrībai.

The Turning | ASV| Kanāda| Austrālija| Īrija
Žanrs
IMDB
5.9 (1235 balsu)
Kāda jauna sieviete, vārdā Keita, tiek nolīgta darbā par aukli diviem bāreņiem. Bez abiem vecākiem palikušie bērni dzīvo nomaļā lauku apvidū lielā dzimtas mājā kopā ar guvernanti. Jaunajai auklei bērni šķiet nedaudz savādi, turklāt pamazām kļūst skaidrs, ka arī senajai mājai ir savi ne mazāk šausminoši noslēpumi. Drīz vien Keitas nemiers pārvēršas bailēs un viņa ar šausmām saprot, ka gan pati māja, gan bērni nav tik parasti un nevainīgi, kā sākumā varētu šķist.

Scary Stories to Tell in the Dark | ASV| Kanāda| Ķīna
Žanrs
IMDB
6.4 (18,402 balsu)
Amerika, 1968. gads. Gaisā virmo pārmaiņas, bet kādā mazpilsētā tālu no lielpilsētu kņadas jau paaudžu paaudzēs jaušama Belouzu dzimtas drūmo noslēpumu ēna. Pilsētas nomalē joprojām atrodas savrupnams, kurā kāda jauna meitene vārdā Sāra Belouza pavadīja mokpilnu dzīvi, rakstot šausmu stāstus. Pusaudžiem, kas pēc daudziem gadiem atradīs Sāras baiso grāmatu, šie stāsti kļūs vairāk nekā reāli.

Tokyo! | Francija| Vācija| Japāna
Žanrs
Kinoalmanahs no trim filmām par milzīgu, nedraudzīgu un bīstamu lielpilsētu – Tokiju. Jaunlaulātie ierodas galvaspilsētā un saduras ar tās skarbo funkcionalitāti. Laikā, kamēr viņš kļūst par ievērojamu kinorežisoru, viņa kļūst par krēslu… Šo parodiju pats par savu dzīvi ir sacerējis Mišels Gondrī. No Tokijas kanalizācijas laiku pa laikam izlien nepatīkams subjekts ar rudu bārdu, kurš te atņem garāmgājējiem telefonus, naudu, cigaretes, te met viņiem ar otrā pasaules kara granātām. Šī metafora pieder Leo Karaksam, kurš turklāt sadalījis ekrānu 3 daļās. Brīvprātīgs vientuļnieks, kurš nav redzējis un dzirdējis cilvēkus tieši 10 gadus gluži nejauši ieskatās acīs picu piegādātājai, kura noģībst un sākas pazemes grūdieni… Šo samuraju līdzību uzfilmējis Džuns Ho Bons. Lomās: Ju Aoi, Josi Arakava, Žans Fransuā Balmērs, Džūlija Dreifūsa, Ajako Fudžitani, Ajumi Ito, Terujuki Kagava, Deni Levans, Jutaka Macušige, Nao Omori, Satoši Cumabuki, Hiroši Jamamoto. Režisors: Mišels Gondrī, Džuns Ho Bons, Leo Karaks Scenārijs: Mišels Gondrī, Džuns Ho Bons, Leo Karaks Producents: Anne Pernods-Savada, Masa Savada, Mičiko Ješitake

Movie 43 | ASV
Žanrs
IMDB
4.3 (96133 balsu)
Budžets
6,000,000.00$
Ekstravagantākie mūsdienu komēdiju režisori apvienojuši savus spēkus, lai izveidotu filmu, kura sastāv no nelielām savstarpēji saistītām, diezgan bezkaunīgām novelēm par seksu, vardarbību un stulbumu. Parodijas par cilvēku kaislībām, neganti joki par cilvēku iedomību un kompleksiem, kuru mērķis ir ne tikai smīdināt, bet arī mudināt cilvēkus paskatīties uz sevi no ironiskās puses. Provokatīvie stāstiņi ir nesaudzīgi pret cilvēciskajām vājībām, bet aicina arī visneveiklākajās situācijās nezaudēt humora izjūtu! Galvenajās lomās redzēsiet izcilu Holivudas aktieru zvaigznāju.

Trick 'r Treat | ASV
Žanrs
Budžets
12,000,000.00$
Četros savstarpēji saistītos stāstos galvenie varoņi pārkāpj Helovīna tradīcijām, tādejādi nokļūstot lielās nepatikšanās. Skolotājs, kurš uzdarbojas kā sērijveida slepkava; jaunava-studente, kura gaida-nesagaida savu "princi"; laulāts pāris, kurā vīrs ir tikpat apsēsts ar Helovīnu, cik ļoti sieva to ienīst, kā arī jauniešu grupa, kura gatavojas kādu ļauni izjokot - bet visgardāk smejas tas, kurš smejas pēdējais... Mūsdienu šausmu klasika, kurā smiekli mijas ar šausmām un kura ir aktuāla cauru gadu! FILMA ANGĻU VALODĀ, BEZ SUBTITRIEM. Filma tiks demonstrēta kinofestivāla "Spektrs" programmā.

1 2