disfunkcionāla ģimene

We Have Always Lived in the Castle | ASV| Lielbritānija| Īrija
Žanrs
IMDB
6.9 (114 balsu)
Amerikāņu ģimene Blekvudi dzīvo privātmājā netālu no Vermontas ciema. Viņi ir nobēguši savā pasaulītē no cilvēku tenkām pēc tam, kad pirms sešiem gadiem Blekvudu namā notika mīklaina traģēdija: gandrīz visi ģimenes locekļi tika noindēti ar arsēnu. Divas māsas un viņu vecais tēvocis ir viss, kas nu ir atlicis no reiz tik lielā klana. Viņu noslēgto dzīvi pārrauj brālēns, kurš negaidīti uzrodas uz nama sliekšņa. Viņš ne tikai taisās atklāt ģimenes noslēpumu, bet arī savākt viņu naudu.

The Royal Tenenbaums | ASV
Žanrs
IMDB
7.6 (245056 balsu)
Budžets
21,000,000.00$
Plašās Tenenbaumu ģimenes atlases atgriežas radu lokā, kad uzzina, ka viņu tēvs ir neārstējami slims un tam atlicis dzīvot pavisam nedaudz. FILMA ANGĻU VALODĀ, BEZ SUBTITRIEM.

Four Christmases | ASV
Žanrs
Budžets
80,000,000.00$
Breds un Keita ir nolēmuši sagaidīt Ziemassvētkus kopā ar saviem vecākiem, taču šo apņemšanos sarežģī apstāklis, ka viņu abu vecāki ir izšķīrušies. Līdz ar to, divu ģimeņu apmeklējums pārvēršās nepieciešamībā apmeklēt četrus atsevišķus cilvēkus, kopā ar katru nosvinot atsevišķus Ziemassvētkus. Režisors: Seth Gordon Lomās: Reese Witherspoon, Vince Vaughn, Jon Voight, Robert Duvall, Sissy Spacek, Dwight Yoakam, Mary Steenburgen

August: Osage County | ASV
Žanrs
Budžets
25,000,000.00$
Dziļi aizkustinošs, reizē skumjš un humora pilns stāsts par Vestonu ģimeni, kuru pēc ilgāka atšķirtības laika dzimtas mājās vienkop sapulcinājis kāds nelāgs notikums - dzejnieka, alkoholiķa Beverlija Vestona bēres. Turpmākajās dienās mājā, kur saimnieko valdonīgā Violeta, radinieku starpā izceļas viens konflikts aiz otra, ko uzkurina samilzušie pagātnes aizvainojumi un pāridarījumi. Latviešu skatītājam jau pazīstamā komēdija - drāma „Augusts: Osedžas zeme" ir amerikāņu dramaturga Treisija Letsa 2007. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma lugas ekranizācija. Letss, kurš par šo lugu saņēmis Pulicera prēmiju, ir arī filmas scenārija autors. Šo nedaudzo gadu laikā luga piedzīvojusi neskaitāmas pirmizrādes uz dažādu valstu skatuvēm, tostarp arī Latvijas Nacionālajā teātrī. Filmas režisors ir Džons Velss, viens no producentiem - populārais aktieris Džordžs Klūnijs. Turklāt reti kura filma var lepoties ar tik spožu aktieru ansambli - Merila Strīpa, Džūlija Robertsa, Jūens Makgregors, Benedikts Kamberbačs, Džuljeta Lūisa. Merila Strīpa un Džūlija Robertsa par savu sniegumu šajā filmā nominētas „Zelta globusa" un ASV kinoaktieru ģildes balvām.

Maps to the Stars | Francija| Vācija| ASV| Kanāda
Žanrs
Budžets
15,000,000.00$
Esiet sveicināti Holivudā! Sapņu fabrikā, kur piepildās ilgotais, kur zvaigžņu daudzums vienuviet teju pārsniedz pieļaujamā robežas. Tomēr tās iemītnieki nemaz nav līdzīgi tēliem, kurus viņi tik dedzīgā centībā spēlē kino. Zem Losandželosas glāsmainajiem saules stariem neskaitāmo Beverlīhilzas piļu īpašnieki peldas greznībā un tīksminās slavas spozmē. Te sastopam atzītu psihoterapeitu un slavenību padomdevēju, kā arī cinisku un izvirtušu jau novecojošu kinozvaigzni, kurai viņš palīdz pašrealizēties kā sievietei un aktrisei. Vēl – jaunu miljonāru, kas nobaudījis veiksmes augļus un nu dziedē savu ekstravaganto grēku rētas. Šeit ir arī romantisks sapņotājs, kas pagaidām vēl nav pamanījies izsisties, un maldinošu trausluma iespaidu atstājoša nesen uzlēkusi zvaigznīte, kuras acīs ļaunu vēstošā nāves dejā griežas pagātnes dēmoni. Kinematogrāfa galvaspilsēta sola laimi uz plakātiem un kinolentes tiem, kuri tiecas aizkļūt līdz zvaigznēm. Bet kāpēc gan mēdz apgalvot, ka Holivuda ir grēku un neirožu, incestu un greizsirdības, halucināciju un infernālu himeru valstība? Sapņu un ilgu pilsēta atmodina rēgus, uzjunda kaislību plosīšanos un asins smaržu. "Karte uz zvaigznēm" ir viens no sarkastiskā un radikālā Deivida Kronenberga labākajiem darbiem. Daudzslāņainākā un neparastākā filma, ko uzņēmis Kanādas provokators XXI gadsimtā. Dzirkstījoša satīra par Holivudu, kas iecelta gotiska kino romāna žanrā, filozofiska eseja par tikumu pagrimuma tēmu, kurā neticami blīvā darbība pārlec ne tikai no personāža uz personāžu, bet arī no vienas intonācijas uz citu... Kronenbergs metodiski velk laukā no skapjiem skeletus, atmaskojot ikvienu šīs mirdzošās un liekulīgās pasaules iemītnieku." Intonatīvi nesaudzīgs un skarbs kino, kas turklāt uzņemts atsvešināti, fantomu un makabrisku vīziju vēdās. Tas savā ziņā atgādina mūsdienīgotu variāciju filmām "Sanseta bulvāris" un Mankeviča "Viss par Ievu".

The Babadook | Kanāda| Austrālija
Žanrs
Budžets
2,000,000.00$
Pirms sešiem gadiem vienas dienas laikā Amēlija zaudēja vīru un dzemdēja dēlu. Semam jau iet septītais gads, bet viņam visur rēgojas briesmoņi. Reiz pirms gulētiešanas zēns lūdz mātei palasīt tam pirms miega grāmatu par briesmoni Babaduku... kopš tā brīža zēna un arī mātes baiļu vizualizācijas ar dienu kļūst jo īstākas, un vienīgais veids, kā uzvarēt Babaduku, ir uzvarēt savas bailes reizi par visām reizēm. FILMA ANGĻU VALODĀ, BEZ SUBTITRIEM. Filma tiks demonstrēta kinofestivāla "Spektrs III" programmā.

All Roads Lead to Rome | ASV| Itālija
Žanrs
Megija ir ieplānojusi ideālu atvaļinājumu - Romas saule un Toskānas jūra. Taču viņas 16-gadīgā meita visu laiku sapņo atgriezties Amerikā pie sava drauga, bet Megija nejauši satiek savu pirmo mīlestību - siržu lauzēju Luku un viņa trako māmuķīti, kurai prātā ir tikai viņas slepenais mīļotais. Relaksējošā atpūta iegūst pavisam negaidītu pavērsienu, kurš sola ne tikai trakulīgus piedzīvojumus, bet arī apliecinajumu vecajai parunai par to, ka veca mīlestība nerūs.

Manchester by the Sea | ASV
Žanrs
Budžets
9,000,000.00$
Pēc sava brāļa pēkšņās nāves Lī Čandlers ("Oscar" balvas nominants Keisijs Afleks) kļūst par brāļadēla aizgādni un ir spiests atgriezties dzimtajā miestā, kur viņu jau gaida bijusī sieva (Mišela Viljamsa) un tik rūpīgi slēptā un aizmirstā pagātne…

Ce qui nous lie | Francija
Žanrs
Trīsdesmitgadnieks Žans kopš 20 gadu vecuma ir ceļojis pa pasauli, saraujot visas saites gan ar ģimeni, gan Burgundiju, kur pagāja viņa bērnība. Pēkšņi viņš no ārzemēm tiek atsaukts uz dzimto Franciju, jo viņa tēvs guļ uz nāves gultas. Vasara tuvojas izskaņai, un gaidāmā vīnogu ražas novākšana dod Žanam iespēju atjaunot saikni ar māsu Žiljetu un brāli Žeremī, lai vienotos par ģimenes vīna dārza nākotni.

The Glass Castle | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (20,981 balsu)
Dženetu Volsu kopā ar brāli un abām māsām audzina ekscentriski vecāki, kuru ideāli un ietiepīgā atteikšanās no vispārpieņemtajiem standartiem ir ģimenes lāsts un vienlaicīgi arī glābiņš. Viņi pastāvīgi maina dzīvesvietu un bēguļo no FIB. Dženetas māte ir māksliniece, kurai vairāk rūp gleznošana, nevis pusdienu gatavošana bērniem, bet tētis - alkoholiķis un sapņotājs, kas stāsta bērniem aizraujošus un krāšņus stāstus, atraisot fantāziju un novēršot uzmanību no skarbajiem sadzīves apstākļiem.

Life Aquatic with Steve Zissou | ASV
Žanrs
IMDB
7.3 (164,030 balsu)
Budžets
50,000,000.00$
Starptautiski pazīstams okeanogrāfs Stīvs Zisū un viņa komanda dodas zemūdens ekspedīcijā, lai notvertu mistisku, nenotveramu un, iespējams, nemaz neeksistējošu haizivi, kura pēdējā piedzīvojuma laikā nogalināja Zisū komandas biedru. Jaunā piedzīvojuma dalībnieki ir aviolīniju pilots, kurš varbūt ir, bet varbūt nav Zisū dēls, pievilcīga žurnāliste, kura veido aprakstu par slaveno okeanogrāfu, Zisū sieva, ar kuru viņš sen neuztur kontaktus un citi vairāk vai mazāk savādi cilvēki ar spilgti izteiktām personībām. Zemūdens un virsūdens piedzīvojumu laikā komandai nāksies sastapties un pārvarēt dažāda veida sarežģījumus, ieskaitot pirātu uzbrukumu, nolaupīšanu par izpirkuma maksu, bankrotu un daudzus citus… Lomās: Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Noah Taylor

Darjeeling Limited, The | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (203872 balsu)
Budžets
16,000,000.00$
Īsfilma "Viesnīca Ševaljē" ir ievads Venēcijas kinofestivāla konkursa skates filmai - stāstam par trīs brāļiem, kuri viens ar otru nav sarunājušies veselu gadu. Viņi ieplāno ceļojumu apkārt Indijai, cerot, ka šāda ekstrēma un piedzīvojumiem bagāta tūre nāks par labu ne tikai viņu savstarpējām attiecībām, bet arī palīdzēs katram ieklausīties sevī pašā. Tomēr viņu garīgā misija pārtop par nekontrolējamu uzdzīvi, kas vainagojas ar bezcerīgu situāciju tuksneša vidū, kur viņi attopas vieni, bet ar vienpadsmit čemodāniem, printeri un laminējamo iekārtu. Nu viņi ir spiesti uzsākt jaunu, neplānotu braucienu. Lomās: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman Režisors: Wes Anderson

1 2 3 4