žurnālistika

The Hunting Party | ASV| Horvātija| Bosnija un Hercegovina
Žanrs
IMDB
6.8 (24203 balsu)
Topošais žurnālists (Jesse Eisenberg), pieredzējis kinooperators (Terrence Howard) un diskreditēts reportieris (Richard Gere) atrod viņu drosmīgo plānu, kā ātri notvert Bosnijas augstāko kara noziedznieku, kas nonāk ārpus kontroles, kad ANO pārstāvis viņus maldina par CIP triecienu. vieglā trillerī, kuru iedvesmojis Skota Andersona populārais raksts Esquire. Veinšteina kompānija nodrošina štata teritoriju

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (304869 balsu)
Budžets
26,000,000.00$
Rons Burgundijs 70-jos gados bija populārākais ziņu vadītājs San-Dijego. Kad feminisms televīzijas pasaulē ielaužas ambiciozas žurnālistes Veronikas Corningstonas veidolā, Rons nepievērš tam uzmanību, jo viņas pārziņā ir tikai tēmas par modi, ēdienu un citām sieviešu interesēm. Taču kad Veronika sāk interesēties par ziņu pasauli, pie kam visai veiksmīgi, Rons izsludina karu, kāds visā televīzijas vēsturē vēl nebija un vairs nebūs!

Bruce Almighty | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (340,974 balsu)
Budžets
80,000,000.00$
Brūss Nolans ir TV reportieris. Viņš ir neapmierināts par gandrīz visu viņa dzīvē, par spīti savai popularitātei un draudzenes Greisas mīlestībai. Visneveiksmīgākās dienas beigās, kad visi viņa spēki ir izsmelti un pacietības mērs ir pilns, Brūss sadusmojas uz Dievu un izsaka dzēlības... un Dievs atbild! Dievs parādās Brūsam cilvēka veidolā un piedāvā viņam savu vietu, savu darbu un spējas, lai redzētu, kā cilvēks tiks galā ar milzīgo atbildību. Brūss par to neskumst. Gluži otrādi - dievišķās spējas viņam sagādā prieku, viņš dara to, par ko ir sapņojis, protams, jokojot un darot dažādas muļķības uz nebēdu. Brūss kāpj pa karjeras kāpnēm, brauc ekskluzīvā auto, bet no problēmām viņam neizbēgt... Viņam taču ir jāuzklausa visas pasaules iedzīvotāju lūgšanas, kuras viņš saņem elektroniskajā pastā. Te rodas īstās nepatikšanas, jo Būss mēģina visas cilvēku lūgšanas uzklausīt un realizēt. Gada komēdija un kases grāvējs ar Džimu Keriju galvenajā lomā, kurš atgriežas savā ampluā pēc vairākiem gadiem. Viņa mīļoto sievieti tēlo Dženifera Anistone, bet Dievu - Morgans Frīmens.

Where the Truth Lies | ASV
Žanrs
Budžets
25,000,000.00$
Vinss Kolinss (Kolins Fērts) un Lenijs Moriss (Kevins Beikons) ir piecdesmito gadu Amerikas spožākais šovbiznesa duets. Viņu šarms ir neatvairāms, it īpaši daiļā dzimuma vidū. Tomēr, kad dueta viesnīcas numurā tiek atrasta mirusi jauna, skaista sieviete Morīna, viņu karjera izirst. Viņiem ir nesatricināmi alibi un viņi tiek attaisnoti jebkādos kriminālpārkāpumos, taču šis skandāls liek nešķiramajam pārim katram iet savu ceļu. Piecpadsmit gadus vēlāk mīts par Kolinsa un Morisa saistību ar mīklaino sievietes nāvi joprojām piesaista publikas uzmanību. Jauna un ambicioza žurnāliste Kerena O'Konora (Alisona Lomena) apņemas atklāt abu vīriešu noslēpumu un uzrakstīt noklusēto stāstu. Vinsam Kolinsam tiek piedāvāts viens miljons dolāru ar vienu noteikumu: patiesībai par skandālu, kas izjauca duetu, ir jānāk gaismā. Kas īstenībā notika tai naktī, kad nomira Morīna? Armēņu izcelsmes kanādiešu režisora Atoma Egojana (Eksotika, Skaistā nākotne, Ararats) filmas "Kur slēpjas patiesība" pamatā ir Ruperta Holmsa romāns. Lomās: Kevin Bacon, Colin Firth, David Hayman, Rachel Blanchard, Alison Lohman Režisors Atom Egoyan

Capote | ASV| Kanāda
Žanrs
IMDB
7.4 (113,853 balsu)
Budžets
7,000,000.00$
1959. gada novembrī Trūmans Kapote - filmas "Brokastis pie Tifānijas" scenārija autors, izlasa rakstu "New Jork Times" par nežēlīgu fermeru ģimenes slepkavību. Rakstnieks dodas uz Kanzasu - slepkavības vietu, kur izmeklēšanas laikā viņš nodibina ciešas attiecības ar vienu no slepkavām. Pamazām raksts pārtop grāmatā par divu Ameriku sadursmi - to, kuru pārstāj upuri un to, kuru pārstāv slepkavas, turklāt Kapotem šķiet, ka tā varētu būt viena no labākajām grāmatām, kas jebkad uzrakstīta… Filma saņēmusi Zelta Globusu kategorijā Labākais dramatiskais aktieris - Filips Seimūrs Hofmans. Lomās: PHILIP SEYMOUR HOFFMAN, CATHERINE KEENER, CLIFTON COLLINS Jr., BRUCE GREENWOOD Režisors: Bennett Miller

Devil Wears Prada | Francija| ASV
Žanrs
IMDB
6.9 (335447 balsu)
Budžets
35,000,000.00$
Runway Mgazine - modes pasaules Svētais Grāls, kuru vada tikai un vienīgi Prada ģērbtā Miranda Prīstlija, ir daudzu jaunu meiteņu sapņu darba vieta. Būt par Mirandas asistenti nozīmē redzēt modes aizkulises, valkāt dizaineru drēbes, bet arī tikt līdz nemaņai izdzītai, pazemotai (bet nepamanītai) dažādos darba uzdevumos, taču joprojām miljons meiteņu būtu gatavas šī darba dēļ nogalināt. Endija, jaunā asistente, šajā pasaulē nonāk pilnīgi nesagatavota - viņai nav augstpapēžu kurpes, viņa pat īsti nezina, kas ir Runway Magazine un kāda ir tā nozīme. Uzsvērti neievērotai no priekšnieces puses, viņai ir jālaužas cauri modes pasaules džungļiem. Lomās: Meryl Streep, Anna Hathaway, Stanley Tucci, Adrian Grenier Režisors: David Frankel Angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Blood Diamond | Vācija| ASV
Žanrs
IMDB
8.0 (449,642 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
Piedzīvojumu drāma risinās Sjerraleonē ap 1999.gadu, laikā kad valstī risinās pilsoņu karš. Kontrabandists (DiCaprio), kura darbības lauciņš ir "asiņainie dimanti" - dārgakmeņi, ar kuriem tiek finansētas dumpinieku un teroristu aktivitātes, ir uz pēdām kārtējam dimantam. Kad viņš sastopas ar vietējo, kura dēls ir pazudis, uz spēles tiek likti abu likteņi. Lomās: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Michael Sheen, Stephen Collins Režisors: Edward Zwick

Girl with the Dragon Tattoo | ASV| Norvēģija| Zviedrija
Žanrs
IMDB
7.8 (403688 balsu)
Budžets
90,000,000.00$
Filma, uzņemta pēc Stīga Larsona romāna, kas ir pirmā grāmata triloģijā ‘Millenium’, stāsta par meiteni, kas pazudusi pirms 40 gadiem un kuras liktenis nedod mieru kādam vīram. Pēdējā mēģinājumā atklāt meitenes pazušanas noslēpumu viņš noalgo žurnālistu, kas spējis atrisināt vissarežģītāko noziegumu detaļas.

Nightcrawler | ASV
Žanrs
Budžets
8,500,000.00$
"Nakts reportieris" ir asinis stindzinoša krimināla rakstura drāma, kuras darbība risinās mūsdienu Losandželosas naksnīgajās ielās. Lū Blūms ir jauns, motivēts vīrietis, kurš, izmisīgi meklējot darbu, uzduras Losandželosas pagrīdes kriminālžurnālistikai un visām ar to saistītajām rūpēm, problēmām un azartam. Atradis grupiņu ārštata operatoru, kuri filmē auto avārijas, ugunsgrēkus, slepkavības un citas ārkārtas situācijas, Lū izkonkurē citus nakts reportierus un iegūst labi apmaksātu darbu prestižā Losandželosas televīzijā. Saņemot palīdzību no TV kanāla direktores Ninas, Lū ātri kļūst par vienu no pazīstamākajiem nakts reportieriem ne tikai Losandželosā, bet visā Kalifornijā un pat aiz štata robežām. Meklējot kārtējo sensacionālo stāstu, Lū pats kļūst par jaunākās sensācijas galveno varoni. Krimināldrāma ir filmas "Borna mantojums" scenārista Dena Gilroja debija režisora krēslā. Filmā galveno lomu spēlē ASV Kinoakadēmijas balvas nominants Džeiks Džilenhols ("Gūsteknes", "Pirmkods" un "Zodiaks"). Līdzās viņam filmā spēlē Renē Russo ("Tors" un "Tors: Tumsas karaļvalsts") un Bils Pakstons ("Rītdienas robeža").

The Post | ASV
Žanrs
Budžets
50,000,000.00$
1971. gadā vairāku ASV laikrakstu, tostarp "The New York Times" un "The Washington Post", rīcībā nonāca Pentagona dokumenti, kas atklāja ilgstoši piesegtas nelikumības. "The Washington Post" īpašniece Katrina Greiema un galvenais redaktors Bens Bredlijs, pārvarot personīgās domstarpības, pieņēma drosmīgu lēmumu publicēt valdību atmaskojošos slepenos dokumentus par spīti toreizējā prezidenta Ričarda Niksona administrācijas draudiem izrēķināties un centieniem ierobežot preses brīvību.

1 2