laulības priekšlikums

Žanrs
IMDB
7.0 (5093 balsu)
Jaunā, apburošā un bagātā Emma Vudhausa ir pārliecināta, ka nemūžam neizies pie vīra, un pati būs savas dzīves noteicēja. Taču viņai ļoti tīk savest kopā citus. Tas nav tik viegli, kā Emma iecerējusi, un sagādā viņai ne mazums pārpratumu. Aizrāvusies ar citu romantiskās dzīves sakārtošanu, viņa nepamana, ka viņas mīlestība jau ilgu laiku ir bijusi tepat, viņas acu priekšā. Džeinas Ostinas slavenā romāna “Emma” ekranizējums ir aizraujošs, humorpilns un romantisks ieskats angļu augstākās sabiedrības aprindu dzīvē 18.gs. beigās, kurā savijas tā laika šarms un elegance ar filmas autoru mūsdienīgo skatījumu.

The Terminal | ASV
Žanrs
IMDB
7.4 (386136 balsu)
Budžets
60,000,000.00$
Viktors Navorskis ir ceļā uz Ameriku no kādas Austrumeiropas valsts, kad viņa dzimtajā valstī sākas apvērsums. Nonācis Kenedija lidostā, viņš tiek informēts, ka viņam nav tiesību iebraukt Amerikā, jo valsts, no kuras viņš ieradies vairs neeksistē un viņa dokumenti nav derīgi. Nu viņam jāpavada dienas un naktis lidostas uzgaidāmajā telpā, līdz karš viņa valstī būs beidzies. Pēc vairākiem mēnešiem, kas pavadīti lidostā, Viktors nāk pie atziņas, ka lidosta ir kā maza pasaule, kuras šaurībā sadzīvo absurdas situacijas, labestība un ambīcijas, izklaide un sabiedriskais stāvoklis, arī talants un mīlestība.

Pirates of the Caribbean | ASV
Žanrs
IMDB
8.0 (948,705 balsu)
Budžets
140,000,000.00$
Kapteinis Džeks Sperovs (Džonijs. Deps) ir apburošs nelietis, kurš klejo pa Karību jūras skaidrajiem ūdeņiem. Tie kalpo viņam par lielisku spēļu laukumu piedzīvojumiem un noslēpumiem. Diemžēl idille beidzas, kad viņa nāvīgākais ienaidnieks, alkatīgais kapteinis Barbosa (Džefrijs Rašs) nozog Džeka kuģi "Melnā pērle" un vēlāk uzbrūk pilsētai Portrojāla, nozogot gubernātora skaisto meitu, Elizabeti (Keira Naitlija) . Elizabetes bērnības draugs ,Vils Tērners (Orlando Blūms), piebiedrojas Džekam, un kopā viņi aizdzen britu flotes ātrāko kuģi "Pārtvērēju", lai panāktu "Melno pērli" un atbrīvotu meiteni. Džekam un Vilam pa pēdām dodas ambiciozais komodors Noringtons (Džeks Devenports) ar kuģi "Bezbailīgais", kura saderināšanās ar Elizabeti tagad ir apdraudēta. Abi jaunie draugi par to nenojauš, kā arī nenojauš par briesmīgu noslēpumu- lāstu, kas uzlikts Barbosam un viņa komandai. Tas liek mēnesgaismā pirātu komandai pārvērsties dzīvos miroņos. Lāsts izzudīs, ja vien kādreiz izlaupītajā bagātību glabātuvē atgriezīsies visi nolaupītie dārgumi. Leģendārais producents, Džerijs Brukhaimers, piedāva Gora Verbinska ar mūsdienīgiem efektiem uzņemtu asa sižeta piedzīvojumu filmu "Karību jūras pirāti: Melnās pērles ceļš" . Filmas ideja radusies , iespaidojoties no Disnejlendas atrakciju parka vienas no visvairāk apmeklētajām atrakcijām "Karību jūras pirāti", un pēc filmas autoru ieceres,tai jāatstāj tādu pašu iespaidu uz skatītāju, kā atrakcijās: priecīgu satraukumu ar nelielu baiļu "piešprici".

Fantastic Four | Vācija| ASV
Žanrs
IMDB
4.3 (145886 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
Četri jauni zinātnieki zinātniska eksperimenta rezultātā nokļūst paralēlā dimensijā un, atgriežoties no tās, katrs sevī atklāj vēl nebijušas superspējas, kuras uz visiem laikiem izmaina viņu dzīves.

The Girl King | Francija| Vācija| Kanāda| Zviedrija| Somija
Žanrs
Somu kino klasiķa Mikas Kaurismeki jaunākā filma. 16 gadu vecumā kļuvusi par Zviedrijas karalieni, Kristīne tika iemesta varas un intrigu labirintā, kurā noteicēji ir vīrieši-fanātiski luterāņi, kuri spiež viņu precēties un dzemdēt bērnus. Taču uzaugusi, apgūstot gan senas tradīcijas, gan modernu izglītību, viņa nav ar mieru pakļauties konservatīvajiem padomdevējiem un izvēlas iet savu ceļu skaistās galmadāmas Emas Sparres sabiedrībā. Tas izraisa nenovēršamu traģēdiju.

Love in the time of cholera | ASV| Lielbritānija| Meksika| Kolumbija
Žanrs
IMDB
6.4 (23568 balsu)
Budžets
45,000,000.00$
"Mīlestība holeras laikos" ir elpu aizraujošs stāsts par mīlestību, kas uzņemta pēc tāda paša nosaukuma romāna, kuru sarakstījis Nobela balvas ieguvējs Gabriels Garsija Markess. Florentino jau jaunībā atrod savu dzīves jēgu - tā ir daiļā Fermina. Tomēr tēvs Ferminai liek precēt kādu ievērojamu Kartagēnas ārstu vārdā Urbino, kurš pilsētā apkaro holeras slimību. Fermina tā arī dara - apprec Urbino un dodas uz Parīzi, salaužot Florentino sirdi. Kad pēc ilgu gadu prombūtnes Fermina atgriežas dzimtenē, viņa savu jaunības mīlestību šķiet aizmirsusi. Tikmēr Florentino ir kļuvis bagāts kuģu īpašnieks un ļāvies neskaitāmām dēkām. Tomēr visu šo laiku, līdz pat vecumdienām, viņš ir ilgojies pēc Ferminas - savas mūža mīlestības... Galvenajās lomās - Oscar balvai nominētais un godalgotais spāņu aktieris Havjers Bardems ("Prom jūrā", "Goijas rēgi"), Džons Leguzamo, Džovanna Mecodžono, Bendžamins Brats un citi. Filmas režisors - Maiks Ņūels ("Četras kāzas un vienas bēres", "Donijs Brasko").

Feast Of Love | ASV
Žanrs
IMDB
6.6 (16814 balsu)
Astoņi pāri, četras šķiršanās, divas kāzas, divas bēres, kaisle, sekss, sirdssāpes...Tas ir stāsts par parastu cilvēku neparastu mīlestību. Divi jaunieši, Hloja un Oskars satiekas Bredlija kunga kafejnīcā un iemīlas viens otrā. Pats Bredlija kungs nemaz nenojauš, ka viņa sieva viņu grasās pamest ar... citu sievieti. Un tikmēr respektablais fiolozofijas profesors Harijs, kurš sēro par sava dēla nāvi, tiek iesaistīts šajos notikumos. Kāda ir mīlestība? Vai Harijs, Bredlijs, Hloja un citi stāsta varoņi atradīs atbildi uz šo jautājumu? Romantiska filma ar izcilu aktieru ansambli! Lomās - Morgans Frīmens, Gregs Kinears, Selma Blēra un citi. Režisors: Robert Benton

1 2