pamatojoties uz spēli vai mūziku

Stage Beauty | Vācija| ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
7.1 (9701 balsu)
Pazemīgā Marija, kas tērpjas augstākajā Londonas teātra zvaigznē Nedā Kinastionā, neuzskata par vīriešu aktiera panākumiem sieviešu spēlēšanā. Tā kā šis ir 17. gadsimts, Marijai, tāpat kā citām mātītēm, ir aizliegts īstenot savu sapni rīkoties. Bet, kad spēcīgi cilvēki viņu atbalsta, karalis Kārlis II atceļ sieviešu skatuves izpildītāju aizliegumu. Un tāpat kā Marija palīdzēja Nedai, viņai ir vajadzīga viņa palīdzība, lai apgūtu savu jauno profesiju.

Žanrs
IMDB
7.3 (50136 balsu)
Budžets
13,500,000.00$
Muižnieks, kam piemīt literāra nojauta, Markijs de Sade dzīvo trako mājā, kur skaista veļas istabene kontrastē savus erotiskos stāstus printerim, nepakļaujoties patvēruma iedzīvotāja priestera rīkojumiem. Tīrošie fragmenti sagrauj visu Franciju seksuālā neprātā, līdz kāds nikni konservatīvs ārsts mēģina izbeigt jautrību.

Žanrs
IMDB
5.9 (8916 balsu)
Budžets
2,000,000.00$
Dānijas princis Hamlets uzzina, ka tēvocis Klaudijs nogalināja savu tēvu, lai iegūtu troni, un plāno atriebties.

Gnomeo & Juliet | ASV| Kanāda| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
5.9 (57025 balsu)
Budžets
36,000,000.00$
Mīlas stāsts par mīlētājiem no ... diviem dārza rūķu klaniem? Visi domā, ka viņi ilgi kopā nepaliks, bet abi pierāda, ka pat glazūras krāsa nevar stāties pretī īstai mīlestībai!

Marvin's Room | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (24432 balsu)
Budžets
23,000,000.00$
Leikēmijas slimnieks mēģina izbeigt 20 gadu naidu ar māsu, lai iegūtu kaulu smadzenes.

Total Eclipse | Francija| Lielbritānija| Beļģija
Žanrs
IMDB
6.6 (12733 balsu)
Jaunais, mežonīgais dzejnieks Artūrs Rimbaud un viņa mentors Pols Verlaine iesaistās niknā, aizliegtā romantikā, izjūtot naidīgā mākslinieciskā dzīvesveida sekas.

Romeo + Juliet | ASV| Austrālija| Meksika
Žanrs
IMDB
6.7 (202053 balsu)
Budžets
14,500,000.00$
Režisora Baza Luhrmana laikmetīgajā atmiņā par Viljama Šekspīra klasisko traģēdiju Montāžas un Kapules ir pārcēlušies no sava nekārtības uz uzbudinošo Veronas pludmales priekšpilsētu, kur Romeo un Džuljeta iemīlas un slepeni apprecējas. Lai arī filma ir vizuāli mūsdienīga, Barda dialogs saglabājas.

Žanrs
IMDB
2.6 (9532 balsu)
Budžets
95,000,000.00$
Vasaras nakts mēnesnīcā kaķi pulcējas uz Londonas jumtiem, lai piedalītos savā ikgadējā rituālā. Viņiem jāizvēlas no sava vidus viens, kurš, šīszemes gaitas beidzis, šonakt aizceļos uz kaķu Paradīzi. Taču tam pretojas kaķu cilts ļaunais ģēnijs, kuram pat izdodas nolaupīt cilts patriarhu un pieņemt viņa izskatu. Galu galā viss tomēr beidzas laimīgi, ļaunums ir uzvarēts, un nopelniem bagātā kaķene Grizabella dodas savā pēdējā ceļojumā, atvadīdamās ar slaveno āriju „Memories” – „Atmiņas”. Endrū Loida Vēbera pasaulslavenais mūzikls "Kaķi" (Cats) - pirmo reizi uz lielā ekrāna! Filmu režisējis Oscar® balvas ieguvējs Toms Hūpers (The King's Speech, Danish Girl, Les Misérables). Savu pirmizrādi „Kaķi” piedzīvoja 1981. gada 11. maijā Londonas Vestendā, kas līdzās Brodvejam ir otrs pasaules etalonskatuvju centrs.

Alfie | ASV| Lielbritānija
Žanrs
IMDB
7.0 (13015 balsu)
Budžets
60,000,000.00$
Alfijs ir limuzīna šoferis. Viņš vadā bagātniekus pa Manhetenas ielām. Laiku pa laikam viņš limuzīna aizmugurējā sēdeklī izklaidē vientuļas sieviešu kārtas klientes. Lai gan ambīciju viņam netrūkst, viņš nav naudaskārs un dzīvē izvēlas baudas - bez saistībām. Lai gan Alfijs Elkins ir tipisks izlaidīga vecpuiša prototips, zem šarmantās ārienes, bravūrīgās izturēšanās un plātīšanās, slēpjas pavisam cits Alfijs, kurš... baidās no mīlestības? Lomās: Jude Law, Marisa Tomei, Susan Sarandon, Omar Epps, Nia Long, Jane Krakowski, Sienna Miller

August: Osage County | ASV
Žanrs
Budžets
25,000,000.00$
Dziļi aizkustinošs, reizē skumjš un humora pilns stāsts par Vestonu ģimeni, kuru pēc ilgāka atšķirtības laika dzimtas mājās vienkop sapulcinājis kāds nelāgs notikums - dzejnieka, alkoholiķa Beverlija Vestona bēres. Turpmākajās dienās mājā, kur saimnieko valdonīgā Violeta, radinieku starpā izceļas viens konflikts aiz otra, ko uzkurina samilzušie pagātnes aizvainojumi un pāridarījumi. Latviešu skatītājam jau pazīstamā komēdija - drāma „Augusts: Osedžas zeme" ir amerikāņu dramaturga Treisija Letsa 2007. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma lugas ekranizācija. Letss, kurš par šo lugu saņēmis Pulicera prēmiju, ir arī filmas scenārija autors. Šo nedaudzo gadu laikā luga piedzīvojusi neskaitāmas pirmizrādes uz dažādu valstu skatuvēm, tostarp arī Latvijas Nacionālajā teātrī. Filmas režisors ir Džons Velss, viens no producentiem - populārais aktieris Džordžs Klūnijs. Turklāt reti kura filma var lepoties ar tik spožu aktieru ansambli - Merila Strīpa, Džūlija Robertsa, Jūens Makgregors, Benedikts Kamberbačs, Džuljeta Lūisa. Merila Strīpa un Džūlija Robertsa par savu sniegumu šajā filmā nominētas „Zelta globusa" un ASV kinoaktieru ģildes balvām.

Annie | ASV
Žanrs
IMDB
6.6 (46479 balsu)
Budžets
65,000,000.00$
Par klasiku kļuvusī Brodveja izrāde, kas priecējusi jau daudzas skatītāju paaudzes, pārtapusi mūsdienīgā kino ekrāna versijā - komēdijā "Enija". Enija ir desmitgadīga meitenīte, kas aug bez vecākiem, bet ir gana apķērīga, lai par sevi pastāvētu Ņujorkas ielās. Atstājot Eniju bērnu namā, vecāki apsolīja, ka kādu dienu atgriezīsies viņai pakaļ. Kopš tā brīža Enijai ir bijusi skarba dzīve, uzaugot nīgrās Mis Haniganas aprūpē. Viss izmainās brīdī, kad pilsētas mēra amata kandidāts Vils Staks, padomdevēju mudināts, nolemj kļūt par Enijas aizbildni, lai pārliecinātu vēlētājus, ka viņš ir iejūtīgs cilvēks. Staks jūtas kā Enijas sargeņģelis, nenojaušot, ka Enija ar savu neparasto dzīves uztveri ienesīs viņa dzīvē un dvēselē to, kā tur sen trūcis. Filmas "Enija" režisors un viens no scenārija autoriem ir Vils Gluks ("Vieglas uzvedības teicamniece", "Noderīgi draugi"), galvenās lomas filmā atveido "Oskara" balvas nominante Kvavenžanē Volisa ("12 gadi verdzībā", "Dienvidu savvaļas zvēri"), "Oskara" balvas ieguvējs Džeimijs Fokss ("Neciešamie bosi 2", "Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks 2", "Rio 2"), "Zelta globusa" balvas nominante Kamerona Diaza ("Šreks", "Sliktā skolotāja", "Zaļais sirsenis") un "Zelta globusa" balvas nominante Rouza Bairna ("X-cilvēki. Pirmā klase", "Trakais pirmais gads", "Sliktie kaimiņi").

Into the woods | ASV
Žanrs
IMDB
5.9 (127722 balsu)
Budžets
50,000,000.00$
Pelnrušķīte, Ragana, Sarkangalvīte un Vilks, Rapuncele - tie ir tikai daži no brāļu Grimmu labi zināmajiem pasaku varoņiem, kuri ir apvienoti vienā neparastā, humora pilnā un vizuāli krāšņā stāstā, kurš nopelnījis vairākas Zelta Globusa un Oskara balvu nominācijas. Lieliski aktieri, filmu "Čikāga" un "Karību jūras pirāti: svešajos krastos" režisors ir sagatavojuši negaidītu pārsteigumu, kurš gaida savu skatītāju dziļi pasaku mežā…

1 2 3 4