masu slepkavība

Natural Born Killers | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (239346 balsu)
Budžets
34,000,000.00$
Vienā no agresijas lēkmēm Melorija nogalina savu vardarbīgo tēvu, un kopš tā mirkļa sākas abu mīlnieku, Mikija un Melorijas, vētrainais ceļojums, kura laikā pie katras piestāšanas reizes viņi nošauj ikkatru, kuru sastop savā ceļā. Tomēr kādam paveicas vairāk, un viņš paliek dzīvs. Tikai tādēļ, lai par pieredzēto izstāstītu tālāk. Mīlnieki notver mediju uzmanību un iekļūst asiņainu skandālu epicentrā. Pēc amerikāņu režisora Kventina Tarantīno stāsta motīviem uzņemtā krimināldrāma ir režisora Olivera Stouna 1994. gada darbs, kas amerikāņu kinovēsturē iemantojis kulta statusu.

Kino Kults: Goodfellas | ASV
Žanrs
IMDB
8.7 (1166920 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Stāsts par īru-itāļu amerikāni Henriju Hillu un viņa, kā mafijas locekļa ikdienas dzīvi. Balstīts uz patiesu stāstu, sižets griežas ap Henriju un diviem viņa nestabilajiem draugiem Džimmiju un Tommiju, kā viņi pakāpeniski kāpj augšup mafijas hierarhijā, sākot ar sīkiem noziegumiem un beidzot ar varmācīgām slepkavībām.

La vita è bella | Itālija
Žanrs
IMDB
8.6 (572,388 balsu)
Budžets
20,000,000.00$
Aizkustinošs stāsts par itāļu ebreju senču grāmatu pārdevēju, kurš dzīvo savā mazajā pasakā. Viņa radošā un laimīgā dzīve pēkšņi apstātos, kad visa viņa ģimene tiktu deportēta uz koncentrācijas nometni Otrā pasaules kara laikā. Atrodoties ieslodzījumā, viņš mēģina pārliecināt savu dēlu, ka visa šī lieta ir tikai spēle.

GoodFellas | ASV
Žanrs
IMDB
8.7 (948816 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Patiesais stāsts par Henriju Hilu, pus Īrijas, pus-sicīliešu Bruklinas kazlēnu, kuru agrīnā vecumā adoptē apkārtnes gangsteri un kurš Džimija Konveja vadībā kāpj mafijas ģimenes rindās.

Texas Chainsaw Massacre: The Beginning | ASV
Žanrs
IMDB
5.9 (62,476 balsu)
Budžets
16,000,000.00$
1969. gads. Divi seni paziņas kopā ar savām draudzenēm dodas braucienā ar automobili pa Teksasu - tā būs viņu pēdējā izklaide pirms došanās uz karu Vjetnamā. Ceļojuma laikā viņi nokļūst avārijā un vietējā šerifa parādīšanās kļūst par sākumu šaušalīgākajām murgam viņu dzīvē. Kādā drūmā mājā, pašā pamestākajā Teksasas nostūrī, viņus gaida nežēlīgs slepkava ar iesauku Ādas Seja... Filma vēsta par notikumiem, kuri vēlāk sekoja 1974. gada klasiskajā šausmu filmā "Teksasas slaktiņš ar motorzāģi". Pēc 1974. gada filmas sekoja vesela sērija ar turpinājumiem par leģendārās Ādas Sejas asiņainajiem darbiem. Filmā "Teksasas slaktiņš ar motorzāģi: sākums" būs iespējams uzzināt sākumu šai briesmīgajai leģendai. Lomās: Jordana Brewster, Andrew Bryniarski, R. Lee Ermey, Taylor Handley, Matthew Bomer, Diora Baird, Heather Kafka, Marietta Marich, Terrence Evans Režisors: Jonathan Liebesman

Zodiac | ASV
Žanrs
IMDB
7.7 (426087 balsu)
Budžets
65,000,000.00$
Režisors Deivida Finčera ("Seven", "Fight Club") jaunais trilleris "Zodiaks" ir balstīts uz intriģējošāko un joprojām neatklāto noziegumu ASV vēsturē. Sanfrancisko ikdienu satricina sērijveida slepkavas uzdarbošanās, kurš burtiski ņirgājas par policiju atstājot nozieguma vietā vēstules un nesaprotamus kodus. Četri izmeklētāji ķeras pie darba, lai notvertu slepkavu. Šī lieta kļūs par visu četru cilvēku apsēstību, jo viņu dzīve un darbs būs atkarīgi un sastāvēs no nebeidzamiem mēģinājumiem rast izskaidrojumu notiekošajam un atrast vainīgo. Lomās: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Robert Downey Jr., Anthony Edwards, Brian Cox, Elias Koteas, Donal Logue, John Carroll Lynch, Dermot Mulroney Režisors: David Fincher

The Host | ASV| Šveice
Žanrs
IMDB
5.9 (108349 balsu)
Budžets
44,000,000.00$
Sāgas "Krēsla" autore Stefanija Meiere piedāvā vēl vienu šedevru – grāmatas "Klejotāja" ekranizāciju. Šī grāmata 26 nedēļas noturējās avīzes "New York Times" bestselleru reitinga virsotnē. Lielākā daļa lasītāju uzskata, ka "Klejotāja" atstājusi uz viņiem lielāku iespaidu nekā "Krēsla". Šī noteikti ir viena no 2013. gada visvairāk gaidītajām pirmizrādēm. Vampīru sāgas un jaunā bestsellera cienītāji apvienojušies un, uzzinājuši par grāmatas ekranizāciju, vārda tiešā nozīmē okupējuši internetu un radījuši neskaitāmas faniem domātas vietnes un forumus. Negaidot filmas aktieru sastāva publicēšanu, grāmatas cienītāji izveidojuši sludinājumu un ievietojuši to internetā. Tuvojoties pirmizrādei, intriga arvien pieaug. Filmas varoņiem vienā mirklī tiek laupīts pats dārgākais. Cilvēcei uzbrūk neredzams ienaidnieks bez miesas un bez vārda. Klejotāju dvēseles iemiesojas cilvēkos, pārņem viņu prātu, iznīcina viņu personību un izdzēš atmiņu. "Cīņa par jūsu pasauli jau beigusies, cīņa par jūsu nākotni tikai sākas," teic dvēseļu iekarotājs. Cilvēki kļūst par marionetēm – dvēseļu nēsātājiem. Uz Zemes paliek tikai daži cilvēki, kuri cenšas cīnīties pret dvēselēm iekarotājām. Melanija ir viena no tiem. Viņā iemājo dvēsele vārdā Klejotāja. Melanija pretojas un ir gatava riskēt, lai glābtu tos, kuri viņai dārgi: iemīļoto Džēridu, tēvoci Džebu, skaistuli Janu, brālīti Džeimiju. Viņa pierādīs, ka briesmu pilnajā pasaulē mīlestība uzvar visu. "Klejotāja" ir stāsts par divām sievietēm ar vienu ķermeni. Satriecošs mīlas stāsts un mīlas trīsstūris ar tikai diviem ķermeņiem... Balvai "Oskars" nominētā Sīrše Ronana ("Dārgie pīšļi", "Hanna") tēlo svešās dvēseles nēsātājas lomu. Viņas iemīļoto Džēridu tēlo seksīgais Makss Aironss ("Dorians Grejs", "Sarkangalvīte"). "Oskaram" un "Zelta globusam" nominēto filmu "Laikā" un "Trūmena šovs" režisora Endrū Nikola kinodarbā savijas cilvēciskas jūtas, citplanētiešu neparastās spējas, nerimstoša spriedze un kaislīgas mīlas stāsts par iemīlējušos cīņu ne vien ar iekarotājiem, bet arī ar sevi.

1 2