Īrija

The Banshees of Inisheer | ASV| Lielbritānija| Īrija
Žanrs
IMDB
7.8 (87663 balsu)
Budžets
200,000.00$
Filma seko diviem draugiem mūža garumā nomaļā Īrijas salā. Strupceļā viens pēkšņi pārtrauc draudzību, izraisot satraucošas sekas abiem.

Six Shooter | Lielbritānija| Īrija
Žanrs
IMDB
7.5 (10439 balsu)
Budžets
200,000.00$
Melna un asiņaina īru komēdija par skumju vilciena braucienu, kurā vecāks vīrietis, kura sieva ir mirusi tajā rītā, sastopas ar dīvainu un, iespējams, psihotiski jaunu oddbolu ...

Calvary | Lielbritānija| Īrija
Žanrs
IMDB
7.4 (54034 balsu)
Pēc draudēšanas atzīšanās laikā labsirdīgam priesterim ir jācīnās ar tumšajiem spēkiem, kas slēdzas ap viņu.

Žanrs
IMDB
6.9 (14108 balsu)
Stāsts par Oskaru Vaildu, ģēniju, dzejnieku, dramaturgu un Pirmo mūsdienu cilvēku. Viņa homoseksualitātes pašapziņa izraisīja Vaildam milzīgas mokas, kad viņš ar savu obsesīvo mīlestību pret kungu Alfrēdu Douglasu žonglēja laulības, tēviju un atbildību.

Becoming Jane | ASV| Lielbritānija| Īrija
Žanrs
IMDB
7.1 (56150 balsu)
Budžets
16,500,000.00$
Džeinas Ostinas biogrāfiskais portrets un viņas romantika ar jauno īri.

P.S. I Love You | ASV
Žanrs
Budžets
30,000,000.00$
Holija Kenedija ir skaista, gudra un precējusies ar savu mūža mīlestību - kaislīgu, jautru un impulsīvu īru puisi Geriju. Taču kad slimība atņem Gerija dzīvību, Holijas dzīvei arī vairs nav jēgas. Vienīgais, kurš spētu palīdzēt, ir cilvēks, kura vairs nav. Neviens nepazīst Holiju labāk kā Gerijs. To viņš apzinājās vēl dzīvs būdams, un tāpēc uzrakstīja Holijai vēstules, kas palīdzēs bēdās un ļaus sākt dzīvi no jauna. Pirmā vēsts nāk Holijas 30 gadu dzimšanas dienā, kad viņa saņem kūku un Gerija balss ierakstu diktofonā, kas lūdz viņu posties laukā uz svinēt. Turpmākajās nedēļas un mēnešos Holija turpina saņemt vairākas Gerija vēstules, kas aicina viņu uz jauniem piedzīvojumiem. Tās visas beidzas ar vārdiem "P.S. Es tevi mīlu"... Romantisko filmu par mīlestību, kas spēj nāvi pārvērst jaunā dzīvē, veidojuši filmas "Sātans Pradas brunčos" producenti, galvenajā lomā aktrise Hilarija Svonka ("Miljons dolāru mazulīte"). Lomās: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, James Marsters, Jeffrey Dean Morgan Režisors: Richard LaGravenese Scenārijs: Richard LaGravenese, Steven Rogers Producents: Wendy Finerman, Broderick Johnson, Andrew A. Kosove, Molly Smith Filma Angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Laws of attraction | Vācija| Lielbritānija| Īrija
Žanrs
Budžets
28,000,000.00$
Divi panākumiem bagāti Ņujorkas advokāti - Odrija Vuda un Daniels Rafertijs ir specializēti laulību šķiršanas lietās un bieži vien ir satikušies tiesas sēdēs, aizstāvot pretējās puses. Panākumu ķīla katram ir sava- Odrija to meklē daudzajās likumu grāmatās, kamēr Daniels vairāk liek lietā savu šarmu tiesas zālē. Kādas rokzvaigznes un viņa sievas laulības šķiršanas prāva abus sāncenšus noved visai saspringtā situācijā. Bagāto klientu strīdus ābols ir kāda pils Īrijā, tādēļ abi advokāti dodas turp. Drīz vien, pavadot neaizmirstamu nedēļas nogali skaistajā vietā, viņu starpā rodas romantiskas jūtas, kuras abi par katru cenu cenšas slēpt. Pēc kādas vētrainas ballītes un tikpat vētrainas nakts, Odrija un Daniels no rīta attopas kā precēts pāris. Viņiem ir jāatgriežas Ņujorkā, lai turpinātu darbu pie tiesas prāvas, taču viņu jaunais statuss darbu sarežģī. Odrija un Daniels ir pieredzējuši visdažādākos mīlas un laulības dzīves scenārijus ar tikpat dažādām beigām, tomēr viņi nezina vienu - kā attīstīsies viņu mīlas stāsta scenārijs... Šīs romantiskās komēdijas režisors Pīters Hovits ir guvis atzinību par vairākām viņa filmām, ieskaitot darbu "Un durvis aizveras". Galvenajās lomās filmējušās Holivudas zvaigznes Džuliana Mūra un Pīrss Brosnans, kurš pazīstams kā aģenta Džeimsa Bonda atviedotājs.

Philomena | Lielbritānija
Žanrs
Budžets
12,000,000.00$
"Filomena" ir britu komēdija - drāma, kura ir nominēta četrām ASV Kinoakadēmijas balvām Oscar, ieskaitot nominācijas Labākā filma un Labākā aktrise (Džūdija Denča). Filma arī tika nominēta četrām BAFTA balvām un trīs Zelta globusiem. "Filomena" ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par māti, kura dodas meklēt savu dēlu, ar kuru viņa tika izšķirta 50 gadus atpakaļ. Kopā ar rakstnieku, kurš meklē stāstu savai nākamajai grāmatai, Filomena dodas uz Īriju, bet pēc tam uz Ameriku, kur atklāj negaidītus faktus par kādreiz zaudēto dēlu.

Žanrs
Budžets
11,000,000.00$
1971. gada konflikts Ziemeļīrijā draud pārvērsties pilsoņu karā. Belfāsta ir sadalījusies uzticamajos protestantos un naidīgajos katoļos, situācijas noregulēšanā tiek iesaistīta armija. Drīz pēc ierašanās Belfāstā, jauniesauktā Gerija vads tiek iesaistīts it kā ikdienišķā patruļā, kas drīz vien pāraug šausminošā ielu cīņā. Vispārējā haosa rezultātā viņš atpaliek no pārējiem un attopas viens pats naidīgā pretinieku teritorijā. Gerija ceļš atpakaļ uz bāzi ir baiļu, neskaidrības un izmisuma pilna odiseja. Uz vēsturiskiem notikumiem balstītā filma ieurbjas iekšējā, emocionālā cīņā, kas nereti ir daudz dramatiskāka par cīņām, kas tiek veiktas par vienas vai citas valsts brīvību. Filmas režisors ir Jans Demānžs (Yann Demange) un šī ir viņa pirmā spēlfilma. Tā uzņemta Lielbritānijā, piedaloties lielākoties britu un īru aktieriem. Galvenajā lomā filmā redzams jaunais un daudzsološais britu aktieris Džeks O’Konels ("Starred Up", "300: Rise of an Empire"), kuram loma tieši šajā filmā pavēra ceļu uz lielo Holivudu - viņu pamanīja pati Andželīna Džolija, un jau Janvārī viņš būs redzams aktrises otrajā režijas darbā, vēsturiskajā drāmā "Nesalauztais" ("Unbroken"), galvenajā lomā. Kino eksperti paredz Džekam O’Konelam spožu kino karjeru, un filma "71: Pēdējais kareivis" ir lieliska izdevība sekot tai līdzi jau no paša sākuma. Filmu jau atzinīgi novērtēja Berlīnes, Ņujorkas, Toronto un Karlovi Vari kinofestivālu publika un žūrija - tagad ir jūsu kārta.

Žanrs
Filma tiks demonstrēta tikai kinofestivāla "Spektrs VI" ietvaros: http://www.forumcinemas.lv/Events/Spektrs/. Ja Vess Andersons un Kventins Tarantino kopā uzņemtu filmu, tad šis varētu būt viņu sadarbības rezultāts: ekscentrisks vesterns, ko vienādās daļās veido romantika, piedzīvojumi, apšaudes un melnais humors. Režisora, kādreizējā The Beta Band mūziķa Džona Maklīna pilnmetrāžas debija ir saņēmusi ievērojamā neatkarīgā kino festivāla Sandensas žūrijas balvu un kvēlas kritiķu atsauksmes par izdomas bagāto klasiskā vesterna žanra interpretāciju. Ir 19. gadsimts. Sešpadsmitgadīgais Džejs no Skotijas ir devies uz Ameriku, lai uzmeklētu savu pirmo mīlestību Rozu. Jaunekli savā paspārnē paņem Silass Selleks, noslēpumains un pieredzējis ceļotājs. Abi kopā dodas uz mežonīgajiem rietumiem, un, izrādās, sapņotājam un ciniķim ir vienam no otra ko pamācīties.

1 2