katastrofa

Executive Decision | ASV
Žanrs
IMDB
6.4 (48499 balsu)
Budžets
55,000,000.00$
Teroristi nolaupīja 747 ienākošo Vašingtonā, pieprasot atbrīvot viņu ieslodzīto vadītāju. Izlūkošanas ekspertam Deividam Grantam (Kurtam Rasellam) ir aizdomas par vēl vienu iemeslu, un viņš drīz ir nelabvēlīgais īpašās uzbrukuma komandas loceklis, kas norīkots pārtvert lidmašīnu un nolaupītājiem.

Cloverfield | ASV
Žanrs
IMDB
7.0 (361259 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Pieci ņujorkieši rīko ballīti. Vakara jautrību pēkšņi pārtrauc gigantiska nezvēra uzbrukums lielpilsētai. Ballītes viesiem izdodas nofilmēt notiekošo ar videokameras palīdzību. Nofilmētais materiāls ir liecība par viņu centieniem palikt dzīviem - sirreāls un šausminošs viņu dzīves mirklis. Lomās: Michael Stahl-David, Odet Jasmin, Mike Vogel, Lizzy Kaplan Režisors: Matt Reeves Producenti: J.J. Abrams, Bryan Burk

Testament | ASV
Žanrs
IMDB
6.9 (5488 balsu)
Budžets
1,500,000.00$
Nelielā Hamlinas pilsētā ir tikai viena diena, līdz notiks kaut kas postošs. Pēkšņi ziņu pārrāvumi liecina, ka gar Austrumu jūrmala un, lokālāk, Kalifornijā ir nomesta virkne kodolgalviņu. Kad cilvēki sāk tikt galā ar postošajiem uzbrukumiem - daudzi cieš no saindēšanās ar radiāciju - Wetherly ģimene cenšas izdzīvot.

Daylight | ASV
Žanrs
IMDB
5.9 (63430 balsu)
Budžets
80,000,000.00$
Bruņotu laupītāju grupa bēg no policijas galvas uz Ņūdžersijas tuneli un ieskrien tieši kravas automašīnās, kas pārvadā toksiskus atkritumus. Pēc iespaidīgā sprādziena abi tuneļa gali sabrūk, un nedaudz cilvēku, kuri izdzīvoja no sprādziena, tagad ir briesmās. Kits Latura ir vienīgais cilvēks, kuram ir prasmes un zināšanas, lai izdzītu izdzīvojušo cilvēku grupu no tuneļa, pirms struktūra sabrūk.

Titanic | ASV
Žanrs
IMDB
7.8 (996207 balsu)
Budžets
200,000,000.00$
101 gadu vecā Roze Devitta Bukatere stāsta par savu dzīvi uz Titānika, 84 gadus vēlāk. Jauna roze uzkāpj uz kuģa kopā ar māti un līgavaini. Tikmēr Džeks Deivss un Fabrizio De Rossi iegūst trešās klases biļetes uz kuģa. Roze stāsta visu stāstu no Titānika aiziešanas līdz tā nāvei - pirmajā un pēdējā reisā - 1912. gada 15. aprīlī.

Don't Look Up | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (541624 balsu)
Budžets
75,000,000.00$
Divi zema līmeņa astronomi dodas plašsaziņas līdzekļu ceļojumā, lai brīdinātu cilvēci par tuvojošos asteroīdu, kas iznīcinās planētu Zeme.

Žanrs
IMDB
6.7 (1555 balsu)
Filmā atainoti 2000. gada traģiskie notikumi, kad Barenca jūrā pēc eksplozijas militāro mācību laikā nogrima Krievijas zemūdene "Kurska". Kamēr jūrnieki, izsīkstot skābeklim, cīnījās par izdzīvošanu, viņu tuvinieku izmisīgie centieni veicināt glābšanu atdūrās pret politiskiem šķēršļiem.

Ladder 49 | ASV
Žanrs
IMDB
6.5 (58340 balsu)
Budžets
60,000,000.00$
Viņš ieradās ugunsdzēsēju vienībā kā pilnīgs iesācējs un, veicot pašus grūtākos uzdevumus, guva gan rūdījumu, gan savu vienības biedru nedalītu atzinību. Mīlestība, kurai bīstamais darbs kļuva par pārbaudījumu, īstu vīru draudzība pildot ikdienas pienākumus un zaudējumu sāpes - to visu Džeks Morisons atceras tad, kad pēdējās glābšanas misijas laikā viņš tiek iesprostots liesmu pārņemtā 20 stāvu mājā. Kamēr viņš cīnās par savu dzīvību, viņam palīgā dodas uzticamie kolēģi, kurus vada pieredzes bagātais kapteinis Kenedijs. Lomās Joaquin Phoenix, John Travolta, Jacinda Barrett, Robert Patrick, Balthazar Getty, Morris Chestnut, Kevin Daniels, Billy Burke

Flight of the Phoenix | ASV
Žanrs
IMDB
7.7 (1600 balsu)
Budžets
45,000,000.00$
Mongolijas tuksneša vidū nogāžas lidmašīna. Pasažieri izdzīvo katastrofā, taču cik ilgi viņi spēs izdzīvot tuksneša svelmē ar niecīgiem ūdens krājumiem un persiku konserviem? Dīvainais svešinieks, kurš lidmašīnā iekļuvis neparedzēti ierosina pārbūvēt lidmašīnas vraku, radot jaunu, mazāku lidaparātu. Smilšu vētras, savstarpēji strīdi, mongoļu sirotāji ved ļaužu grupu izmisumā, atņemot spēkus un cerību izglābties. Lomās: Dennis Quaid, Giovanni Ribisi, Tyrese Gibson, Miranda Otto

В Субботу | Vācija| Ukraina| Krievija
Žanrs
Ir sestdiena, 1986. gada 26. aprīlis – brīdis pēc sprādziena Černobiļas atomreaktorā. Partijas vadoņi sazvērnieciski klusē par notikušo, iedzīvotāji neko nenojauš. Tikai lojālais partijas biedrs Valērijs cenšas aizbēgt no neredzamajām briesmām kopā ar draudzeni Veru. Tomēr viņa draugu dzīvesprieks un labais noskaņojums tur Valēriju ciešā tvērienā un neļauj aizlavīties. Stāsts par apokalipsi Ukrainas ciematā Pripjatā ir rosinājis atzītā krievu scenārista un režisora ALEKSANDRA MINDADZES (1949, Krievija) fantāziju, radot sirreālu drāmu par traģikomisku deju uz vulkāna krātera malas, kuras viena no pamatvērtībām ir spožais rumāņu operators Oļegs Mutu. Lomās: Anton Shagin, Svetlana Smirnova-Marcinkevich, Vasilij Guzov, Aleksej Demidov Režisors: Aleksander Mindadze Filma oriģinālvalodā ar latviešu subtitriem.

Pompeii | Vācija| ASV| Kanāda
Žanrs
IMDB
5.5 (103672 balsu)
Budžets
100,000,000.00$
Mūsu ēras 79. gadā Pompeji ir plaukstoša romiešu pilsēta Vezuva kalna pakājē, kad to pilnībā noposta vulkāna izvirdums - viena no baisākajām dabas katastrofām cilvēces vēsturē. Uz šī dramatiski apokaliptiskā fona norisinās saviļņojošs mīlasstāsts un izmisīga cīņa par izdzīvošanu. Vergs Milons, kurš kļuvis par neuzveicamu gladiatoru, apņēmies no trakojošas stihijas izglābt mīļoto meiteni Kasiju - turīga tirgotāja meitu, kura pret pašas gribu saderināta ar negodīgu romiešu senatoru. Vizuāli iespaidīgās, episkās drāmas „Pompeji" režisors ir Pols V.S. Andersons („Nezūdošais ļaunums", „Trīs musketieri", „Svešais pret Plēsoņu"), scenāriju rakstījuši tādi pieredzējuši autori kā Lī un Dženeta Skota Bačleri („Betmens uz mūžu"), Džulians Felovs („Gosforda parks") un Maikls Roberts Džonsons („Šerloks Holmss"). Galvenajās lomās Kits Heringtons, Emīlija Brauninga, Kīfers Sazerlends, Kerija Anna Mosa un citi. Filma 3D formātā.

Jurassic World | ASV
Žanrs
Budžets
150,000,000.00$
22 gadus pēc notikumiem filmā "Juras laikmeta parks" tūkstošiem cilvēku steidz apmeklēt jauno dinozauru parku "Juras laikmeta pasaule", kas pārsteidz ar galvu reibinošiem piedzīvojumiem un vēl neredzētām izklaidēm lieliem un maziem. Taču kādu dienu Nublaras salas dabas parka ikdiena pārvērtīsies...

1 2 3