universitāte

Pitch Perfect | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (267376 balsu)
Budžets
17,000,000.00$
Kad Beka uzsāk mācības jaunajā koledžā, viņa iesaistās a capella vokālajā grupā, kas vieno visdažādākās meitenes – augstprātīgās sabiedrības dāmas, naivās sapņotājas un arī pāris dīvainītes. Viņas gaida nežēlīga cīņa – koledžu a capella vokālo grupu konkurss. Tā būs viņu trakākā vai arī pati foršākā pieredze (vai arī mazliet no katras). No popmūzikas klasikas jaunā izpildījumā līdz mūsdienu hītiem, „Pirmklasīgās” būs gada muzikālākā komēdija!

Monsters University | ASV
Žanrs
IMDB
7.3 (309006 balsu)
Budžets
200,000,000.00$
Maiks Vazovskis un Džeimss Salivans ir nešķirami draugi, taču ne vienmēr tā ir bijis. Kad šie tik atšķirīgie mošķīši pirmo reizi satika viens otru, viņi viens otru nevarēja ciest ne acu galā. Iestāšanās Mošķīšu universitātē viņus ir satuvinājusi - Maiks un Sallijs ir pieņēmuši, ka ir tik atšķirīgi, un kļuvuši par labākajiem draugiem. Pirms filmas - animācijas īsfilma "Zilais lietussargs"/"The Blue Umbrella", kas stāsta par diviem lietussargiem, kuri sastopas pilsētā lietusgāzes laikā un iemīlas.

Žanrs
Budžets
5,741,614.00$
Joahims Trīrs atgriežas! Pēc režisora spožā ASV projekta SKAĻĀK PAR SPRĀDZIENIEM – filmas, kura 2015. gadā tika iekļauta RIGA IFF programmā NORDIC HIGHLIGHTS – nu seko intriģējošs trilleris – mīlasstāsts, kurā Trīrs atradis vietu arī mistikai. Eili Harbo filmā atveido norvēģu studenti, kura nule pārcēlusies uz dzīvi galvaspilsētā – Oslo. Meitene iemīlas, un sevī atklāj neizskaidrojamas, pārdabiskas spējas. Vienu no lomām filmā atveido arī Ņujorkā dzīvojošā norvēģu mūziķe un modele Kaija Vilkinsa. Filma norvēģu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Across the Universe | ASV
Žanrs
IMDB
7.3 (111539 balsu)
Budžets
45,000,000.00$
Mīlas stāsts starp britu puisi un amerikāņu meiteni aizsākas 60.tajos gados, laikā, kad visu pasauli pāršalc protesti pret karadarbību. Filmas darbība no Liverpūles kuģu būvētavas pārmetas uz Detroitas nemierīgajām ielām un Vjetnamas kara laukiem. Bītlu mūzika, hipiju bohēma, abu jauniešu šķiršanās un centieni atrast atpakaļceļu vienam pie otra, pat ja būtu jāšķērso visa pasaule. Lomās: Evan Rachel Wood, Jim Sturges, Bono, Salma Hayek, Joe Cocker, Max Carrigan Režija: Julie Taymor

1 2