ielu banda

Boyz n the Hood | ASV
Žanrs
IMDB
7.7 (117447 balsu)
Budžets
6,500,000.00$
Boyz the the Hood ir populārā un veiksmīgā Džona Singletona filma un sociālā kritika par apstākļiem Losandželosas centrālajā daļā, kur pusaudži ikdienā ir iesaistīti ieroču cīņās un narkotiku tirdzniecībā.

Bound by Honor | ASV
Žanrs
IMDB
8.0 (27538 balsu)
Budžets
35,000,000.00$
Balstoties uz dzejnieka Džimija Santjago Bača patieso dzīves pieredzi, filma koncentrējas uz pusbrāļiem Pako un Krūzu un viņu div rases brālēnu Miklo. Tas tiek atklāts 1972. gadā, jo trīs ir Austrumu LA bandas locekļi, kas pazīstami kā “Vatos Locos”, un sižets koncentrējas uz to, kā vardarbīgs noziegums un narkotisko vielu ietekmē mainās viņu dzīve. Miklo tiek ieslodzīts un nosūtīts uz Sankventinu, kur viņš pats sev izveido "mājas". Kriss kļūst par izcilu mākslinieku, bet atkarība no heroīna viņu pārvar ar traģiskiem rezultātiem. Paco kļūst par policistu un sava "miesīgā" Miklo ienaidnieku.

Rumble Fish | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (30199 balsu)
Budžets
10,000,000.00$
Rusty James, bezdomājošais ielas slepkava, cenšas panākt sava leģendārā vecākā brāļa reputāciju un ilgojas pēc dienām, kad notika bandu karš.

Juice | ASV
Žanrs
IMDB
7.1 (22353 balsu)
Budžets
5,000,000.00$
Četri Hārlemas draugi - bīskaps, Q, Tērauds un Raheems - ķeras pie sīkajiem noziegumiem, bet viņi nolemj kļūt lielāki, izspiežot veikalu. Bishopam, grupas magnētiskajam vadītājam, ir lielgabals. Bet Q ir atšķirīgi centieni. Viņš vēlas būt dīdžejs un laupīšanas naktī notiek koncerts. Viņam diemžēl Bishop nevēlas uzņemties atbildi spēlē, kur viss ir paredzēts.

Menace II Society | ASV
Žanrs
IMDB
7.5 (48720 balsu)
Budžets
3,500,000.00$
Šī piesardzīgā un satraucošā dramaturģiskā dramaturģija koncentrējas uz smago ielu, kas ir 18 gadus vecs, un saskaras ar morālu satraukumu, mēģinot mainīt savu dzīvi.

Fresh | Francija| ASV
Žanrs
IMDB
7.6 (11555 balsu)
Maikls ir 12 gadus vecs narkotiku stūmējs, kurš dzīvo pārpildītā mājā kopā ar brālēniem un tanti. Viņa tēvs ir kļuvis par ielas bumbuli, taču joprojām satiekas ar Svaigu, lai spēlētu šahu. Svaigs ir diezgan kluss trakajā pasaulē. Svaiga māsa ir junkie, kas guļ pie dīleriem, kurus Sīks pārdod. Stāstam progresējot, Fresh saprot, ka vairs nevēlas pārdot narkotikas - viņš vēlas atriebties.

Cidade de Deus | Francija| Vācija| Brazīlija
Žanrs
IMDB
8.6 (662126 balsu)
Budžets
3,300,000.00$
Cidade de Deus ir ēnainā ēka, kas sākās 60. gados un 80. gadu sākumā kļuva par vienu no Riodežaneiro visbīstamākajām vietām. Lai pastāstītu šīs vietas stāstu, filma apraksta dažādu varoņu dzīvi, kurus visi redz no stāstītāja Buscapé skatupunkta. Buscapé tika audzēts ļoti vardarbīgā vidē. Neskatoties uz sajūtu, ka visas izredzes bija pret viņu, viņš uzzina, ka dzīvi var redzēt ar citām acīm ...

Joker | ASV| Kanāda
Žanrs
IMDB
8.5 (726142 balsu)
Budžets
55,000,000.00$
Pirmo reizi uz lielajiem ekrāniem filma par ikonisko Gotemas ļaundari - Džokeru. Arturs Fleks ir vīrs, kurš cenšas atrast savu vietu pilsētas sašķeltajā sabiedrībā. Dienā strādājot par klaunu gadījuma darbos, bet vakaros cenšoties kļūt par atzītu stand-up komiķi, viņš nonāk pie atziņas, ka izjokots tiek viņš pats. Ierauts vienladzības un nežēlības cilkliskajā esamībā, Arturs pieņem vienu sliktu lēmumu, kas uzsāk ķēdes reakciju viņa transformācijā par Džokeru.

Žanrs
Budžets
30,000,000.00$
Pirms 28 gadiem citplanētieši nodibināja pirmo kontaktu ar zemi. Cilvēki bija gatavi iespējamam uzbrukumam, tomēr izrādījās, ka sveši bija bēgļi – pēdējie izdzīvojušie, kas izglābušies uz savas planētas. Kamēr pasaules gudrās galvas sprieda, ko ar viņiem iesākt, radības tika izmitinātas Dienvidāfrikas galvaspilsētā Johanesburgā viņiem īpaši izveidotā rajonā numur 9. Tomēr ar laiku svešo pacietība sāka izsīkt, jo īpaši tad, kad cilvēki nolēma viņus izmantot sava labuma gūšanai. Spriedze abu rasu vidū sasniedz augstāko punktu un kad cilvēks nonāk saskarē ar vīrusu un viņa šūnās sāk dominēt citplanētiešu DNS. Drīz viņš kļūst par medītāko cilvēku pasaulē – viņš ir visu noslēpumu atslēga. Lomās: Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, Elizabeth Mkandawie, John Summer, William Allen Young, Greg Melvill-Smith, Nick Blake, Morena Busa Sesatsa, Themba Nkosi, Mzwandile Nqoba, Barry Strydom, Jed Brophy, Louis Minnaar, Vanessa Haywood Režisors: Neill Blomkamp Producents: Peter Jackson

Colombiana | Francija
Žanrs
Budžets
40,000,000.00$
Ramias Katalejas Restrepo bērnību saulainajā Bogotā apēno traģiska nelaime - cietsirdīgi nonāvēti abi viņas vecāki. Tolaik 10 gadus vecā meitene bija galvenā baismīgā notikuma lieciniece, taču laimīgas nejaušības dēļ izbēga vecāku likteni un atrada pajumti pie sava tēvoča. Bērnības rēgu un atriebības kāres vajātā Kete izaug par aukstasinīgu profesionālu slepkavu, kas nemitīgi meklē vecāku nonāvētājus. Visi pavedieni ved pie Kolumbijas narkotiku barona Dona Lusija. Tikai viena stīga meitenes dzīvi vieno ar ikdienišķo cilvēku pasauli - mīļotais puisis, kuram nav ne mazāko aizdomu, par ko strādā viņa draudzene. Lomās: Zoe Saldana, Amandla Stenberg, Michael Vartan, Cliff Curtis, Callum Blue Režisors: Olivier Megaton

8 Mile | Vācija| ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (296912 balsu)
Budžets
41,000,000.00$
Iestatījums ir Detroita 1995. gadā. Pilsētu sadala 8 jūdzes - ceļš, kas pilsētu sadala pa rasu līnijām. Jauns baltais reperis Džimijs "B-Rabbit" Smits Jr izsauc sevī spēku pārkāpt šīs patvaļīgās robežas, lai piepildītu savu sapni par panākumiem hip hopā. Ar savu palīgu Nākotni un trīs trešo daļu savā vietā viss, kas viņam jādara, nav aizrīties.

Bruce Almighty | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (340,974 balsu)
Budžets
80,000,000.00$
Brūss Nolans ir TV reportieris. Viņš ir neapmierināts par gandrīz visu viņa dzīvē, par spīti savai popularitātei un draudzenes Greisas mīlestībai. Visneveiksmīgākās dienas beigās, kad visi viņa spēki ir izsmelti un pacietības mērs ir pilns, Brūss sadusmojas uz Dievu un izsaka dzēlības... un Dievs atbild! Dievs parādās Brūsam cilvēka veidolā un piedāvā viņam savu vietu, savu darbu un spējas, lai redzētu, kā cilvēks tiks galā ar milzīgo atbildību. Brūss par to neskumst. Gluži otrādi - dievišķās spējas viņam sagādā prieku, viņš dara to, par ko ir sapņojis, protams, jokojot un darot dažādas muļķības uz nebēdu. Brūss kāpj pa karjeras kāpnēm, brauc ekskluzīvā auto, bet no problēmām viņam neizbēgt... Viņam taču ir jāuzklausa visas pasaules iedzīvotāju lūgšanas, kuras viņš saņem elektroniskajā pastā. Te rodas īstās nepatikšanas, jo Būss mēģina visas cilvēku lūgšanas uzklausīt un realizēt. Gada komēdija un kases grāvējs ar Džimu Keriju galvenajā lomā, kurš atgriežas savā ampluā pēc vairākiem gadiem. Viņa mīļoto sievieti tēlo Dženifera Anistone, bet Dievu - Morgans Frīmens.

1 2 3