privāts detektīvs

Broken City | ASV
Žanrs
IMDB
6.2 (73280 balsu)
Budžets
56,000,000.00$
Sagrautajā pilsētas izplatītajā ar netaisnību bijušais policists Bilijs Taggarts cenšas izpirkt un atriebties pēc tam, kad viņu divreiz šķērsoja un pēc tam ierāmēja tās visspēcīgākais skaitlis - mērs. Bilija nerimstošā taisnīguma meklējumi, kam pieskaņota tikai viņa ielu stingrība, padara viņu par neapturamu spēku - un mēra vissliktāko murgu.

Kino Kults | Ace Ventura: Pet Detective | ASV
Žanrs
IMDB
6.9 (249,077 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
Eiss Ventura ir privātdetektīvs, kurš specializējas pazudušu dzīvnieku atrašanā. Tāpēc, kad pazūd delfīns Pārsliņa, futbola komandas "Miami Dolphins" talismans, Eisam tiek uzticēts to atrast. Taču Pārsliņa nav vienīgā, kas ir pazudusi, — vairāki komandas spēlētāji, tostarp saspēles vadītājs Dens Marīno, arī ir nolaupīti. Superkausa izcīņa gaidāma jau pēc divām nedēļām — vai Eiss pagūs laikā atrast gan Pārsliņu, gan spēlētājus un izglābt spēli?

A Very Long Engagement | Francija| ASV
Žanrs
IMDB
7.6 (74508 balsu)
Budžets
47,000,000.00$
Filmas darbība risinās 1919. gadā. Matildei ir 19 gadu. Pirms 2 gadiem viņas līgavainis Manešs ir devies karā. Līdzās miljoniem uzvārdu, arī viņa uzvārds ir ierakstīts bojāgājušo sarakstos. Taču Matilde atsakās tam noticēt. Ja viņš būtu miris, viņa to zinātu. Drosmīgi un neatlaidīgi viņa meklē patiesību par sava mīļotā likteni. Viņa sastopas ar maldīgām cerībām un nejaušībām, taču soli pa solim atklāj līgavaiņa likteni.

L'enquete corse | Francija
Žanrs
IMDB
5.8 (4059 balsu)
Pazīstamajām privātdetektīvam Džekam Palmeram (Kristians Klavjē) kāds parīzes notārs uzdod sameklēt kādu aizdomīgu mesjē Anže Leoni (Žans Reno), kurš slāpstās Korsikas salā. Džeks ar prieku ķerās pie lietas, jo Korsika katram francūzim nozīmē pasakaini skaistu zemes nostūri. Korsika - dižā Napoleona dzimtene - ir tradicionālās vīriešu daudzbalsu dziedāšanas, cietokšņu, vīnogulāju un kalnu grēdu zeme. Tā ir "valsts valstī", ko apdzīvo nebūt ne francūži, bet gan dāsnie un reizē viltīgie korsikāņi. Ātri vien Palmera eksotiskais atslodzes ceļojums pārvēršas pār visai bīstāmu braucienu. Un kā gan citādi? Ja parīzes notārs īstenība izrādās itāļu specdienesta virsnieks, pasakaina sala mūdž no ekstrēmistiem, kuru lielākais un autoritatīvākais līderis ir Džeka "klients"? Bet detektīva jaukais piedzīvojums - vietēja skaistule Katerīnas Murino izpildījumā - visvairāk meklētā Korsikas terorista Anže Leoni visai tuva radiniece? Alēna Berberēna filma turpina jautru, bezrūpīgu un jauku franču avanturistisko komēdiju tradīcijas. "Korsikānis" darbojas labāk par jebkādam reklāmas lapām un turistisko operatoru piedāvājumiem. Tas liek priekšā vai nu tūlīt pēc kinoteātra apmeklējuma skriešus meklēt biļetes uz pasakaino Korsiku, vai arī vēlreiz ekrāna priekšā vērot, kā siltie jūras ūdeņi apskalo gleznainu kalnu salas krastus… Lomās: Christian Clavier, Jean Reno, Caterina Murino, Didier Flamand, Pierre Salasca, Pido, Alain Maratrat FIlma franču valodā ar titriem latviešu un krievu valodās.

The Two Faces of January | Francija| ASV| Lielbritānija
Žanrs
Filmas “Divas janvāra sejas” darbība risinās 1962.gadā, kad izsmalcināts amerikāņu pāris, harizmātiskais Česters Makferlands un par viņu jaunākā, pievilcīgā, sieva Kolete, ierodas Atēnās, šķērsojot Korintas kanālu. Akropoles apskates laikā pāris sastop Ridālu, jaunu, grieķu valodu pārzinošu amerikāni, kurš Atēnās strādā kā gids, papildus ienākumus gūstot apkrāpjot tūristus. Koletes skaistuma apburts un Čestera izsmalcinātības un bagātības vilināts Ridāls piekrīt pāra aicinājumam pievienoties viņiem kopīgās vakariņās. Ridāls nenojauš, ka aiz izsmalcinātās Makferlandu ārienes slēpjas tumši noslēpumi. Brīdī, kad Ridāls apciemo pāri viņu greznajā viesnīcas numuriņā, Česters piespiež Ridālu palīdzēt viņam atbrīvoties no bezsamaņā esoša vīrieša ķermeņa, kurš pēc Čestera teiktā, esot viņam uzbrucis. Brīža karstumā Ridāls nolemj palīdzēt Česteram. Ritot saspringtu notikumu ķēdei, Ridāls saprot, ka vairs nevar tikt prom no Čestera un ir spiest kopā ar Makferlandiem bēgt uz Turciju. Koletes flirts ar Ridālu noved Česteru līdz greizsirdības uzliesmojumam, kas novirza abus vīriešus uz vēl bīstamākas savstarpējo attiecību takas, izspēlējot pēdējo nāvējošo konfrontāciju Stambulas vēsturiskajās ielās. “Divas janvāra sejas” ir spriedzes trilleris, kurā galvenās lomas spēlē Amerikas Kinoakadēmijas balvas nominants Vīgo Mortensens (“Gredzenu pavēlnieks triloģija” un “Vardarbības pēctecība”), Zelta globusa balvas nominante un Kannu festivāla labākās aktrises balvas ieguvēja Kirstena Dansta (“Zirnekļcilvēks”, “Melanholija” un “Marija Antuanete”) un Oskars Aizeks (“Brauciens” un “Borna mantojums”). Filma ir balstīta uz tāda paša nosaukuma bestselleru un to ir režisējis Amerikas Kinoakadēmijas balvas nominants Hoseins Amini (filmu “Brauciens”, “Sniegbaltīte un mednieks” un “47 ronini” scenārija autors).

1 2