fantāzijas pasaule

Arthur et les Minimoys | Francija
Žanrs
Budžets
86,000,000.00$
Arturam rūpju ir gana. Kāds ļauns uzņēmējs grib atņemt vecmāmiņas māju, kur zēns pavada brīvdienas. Uz vecākiem nav ko cerēt, jo tie viņu pametuši likteņa varā. Nav ko cerēt arī uz vectēva atgriešanos - viņš pirms četriem gadiem pazuda bez vēsts. Turklāt, Arturam ir tikai desmit gadi! Tomēr notiek kas brīnumains - Arturs vectēva bibliotēkā atrod burvju grāmatu, kas viņam palīdz nokļūt "otrā pusē" - mazmurkšķīšu zemē! Tā ir zeme, kurā dzīvo mazas un gudras radības, kas mīt saskaņā ar dabu. Sākas raibi un jautri piedzīvojumi, jo tikai mazmurkšķīši vienīgie var zēnu glābt! Franču režisora un grāmatas autora Lika Besona ("Nikita", "Piektais elements", "Žanna d'Arka u.c.) spilgtā piedzīvojumu filma, kurā apvienots kino ar datoranimāciju. Viņa darbs par Arturu un mazmurkšķīšiem ir lieliska piedzīvojumu pasaka bērniem un visai ģimenei. Artura lomā jaunā zvaigzne Fredijs Haimors ("Meklējot Nekurzemi", "Čārlijs un šokolādes fabrika"), mazmurkšķīšu balsis ierunājušas tādas zvaigznes kā Madonna, Roberts De Niro, Deivids Bovijs, Snoop Dogg u.c.

Percy Jackson: Sea of Monsters | ASV
Žanrs
Budžets
90,000,000.00$
Lai nepieļautu ļaunuma iebrukumu cilvēku pasaulē, Pērsijam ir jāatrod leģendārā Zelta aunāda. Taču, lai izpildītu savu uzdevumu, viņam ir jādodas briesmu pilnā odisejā pāri Monstru jūrai un jāmet izaicinājums visneiedomājamākajiem nezvēriem un radībām, kuri mēģinās viņu apturēt.

Ella Enchanted | Lielbritānija| Īrija
Žanrs
IMDB
6.3 (70384 balsu)
Budžets
31,000,000.00$
Feju krustmāte Lusinda Ellai šūpulītī ielika paklausību, lai meitenīte absolūti pakļautos visiem tuvinieku nodomiem viņas audzināšanā. Pēc māmiņas nāves, viņas neapdomīgais un mantkārīgais tēvs apprec kādu nīgru sievieti un līdz ar to Ellas pamātei pūrā līdzi nāk divas nenovīdīgas meitas. Abas pusmāsas laika gaitā atklāj, ka Ella nespēj atteikt nevienai viņu iegribai un pazemīgi izpilda visas viņu pavēles. Pusaudzei Ellai reiz nu ir gana! Viņa dodas meklēt krustmāti, kas varētu šo absolūtās paklausības lāstu noņemt. Pasaku tēliem pilnajā karaļvalstī Frellā, kur dzīvo Ella, notiek brīnumu lietas. Tajā līdzās cilvēkiem mīt arī elfi, fejas, milži, briesmoņi, protams, arī Sapņu Princis, kuru Ella satiek un iemīl. Tomēr pilnīgi pretēji Pelnrušķītei, Ellas vienīgais glābiņš un palīgs ir viņa pati. Tikai balstoties uz sevi un savu attapību un godaprātu meitenei ir iespēja atrast Lusindu. Lomās: Anne Hathaway, Joanna Lumley, Cary Elwes, Steve Coogan, Eric Idle

Bridge to Terabithia | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (161465 balsu)
Budžets
60,000,000.00$
11 gadus vecā Džesa dzīve izmainās, kad viņš sadraudzējas ar meiteni, kas ienākusi viņa klasē, pārceļoties no citas pilsētas. Lesijai patīk fantazēt un izgudrot dažādus stāstus par brīnumainām vietām, savukārt Džesam klusībā patīk zīmēt, un viņi abi kopā rada noslēpumainu valstību Terabitiju - pasauli, kurā mīt milži, troļļi un dažnedažādas citas brīnumainas būtnes. Lai gan ģimenē un skolā jāsakaras ar grūtībām, Terabitijā viņi var būt karalis un karaliene. Kad negaidīti notiek traģēdija, ciešā draudzība un Terabitija dod spēkus to pārvarēt. Fantāzijas piedzīvojumu filmu par draudzību, ģimeni un izdomas spēku, kuras pamatā ir Katrīnas Petersones godalgotā bērnu grāmata, piedāvā filmas "Nārnijas hronikas" producenti. Terabitiju ar tās mošķiem un citām radībām uz ekrāna iedzīvinājuši vizuālo efektu speciālisti, kas strādājuši filmās "Gredzenu pavēlnieks" un "Karalis Kongs". Lomās: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb, Zooey Deschanel, Robert Patrick Režisors: Gabor Csupo

Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader | ASV
Žanrs
Budžets
155,000,000.00$
Nārnijas karalis Kaspiāns un viņa pavalstnieki ar kuģi "Rītausmas ceļinieks" dodas meklēt septiņus reiz pazudušos Nārnijas augstmaņus, kas bija uzticīgi Kaspiāna tēvam. Kuģa komandai negaidīti pievienojas arī Lūsija, Edmunds un abu brālēns Jūstess, un šis ceļojums izrādās gan elpu aizraujošs piedzīvojums, gan nopietns pārbaudījums ikvienam no viņiem. Lomās: Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes, Will Poulter, Bill Nighy, Gary Sweet Režisors: Michael Apted Producents: Mark Johnson Skaties filmu arī 3D formātā!

1 2