psiholoģiskais trilleris

Thoroughbreds | ASV
Žanrs
IMDB
6.7 (30465 balsu)
Divas pusaudžu meitenes Konektikutas piepilsētā no jauna ilgojas pēc maz ticamās draudzības pēc gadiem ilgas atšķirības. Procesa laikā viņi uzzina, ka viņa nav tāda, kas šķiet, un ka slepkavība varētu atrisināt abas viņu problēmas.

Queen of Earth | ASV| Grieķija
Žanrs
IMDB
6.3 (5491 balsu)
Divas sievietes atkāpjas uz ezera māju, lai izjauktu apkārtējās pasaules spiedienu, tikai lai saprastu, cik savrupas viņas ir kļuvušas, ļaujot viņu aizdomām piepildīties realitātē.

Ape | ASV
Žanrs
IMDB
6.9 (172 balsu)
Lai pārņemtu kontroli pār savu dzīvi, Travisam Vilkeram ir jāiekaro halucinācijas, kas plosīja viņa bērnību.

The Glass House | ASV
Žanrs
IMDB
5.8 (30925 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Pēc tam, kad Rubīnas vecāki un viņas jaunākais brālis Rets tiek nogalināti autoavārijā, viņu aizbildņi kļūst par vecāku labākajiem draugiem Erinu un Teriju Stiklu. Bērni dzird solījumus par pasaules bagātību un jautru Kaliforniju - viss, kas viņiem jādara, ir pārcelties uz Brilles vārtu namu. Tomēr pirms neilga laika Rubīnam ir aizdomas, ka Erins un Terijs, iespējams, nav tie ideālie aizbildņi, kādi viņi šķita.

The Wolf Hour | ASV
Žanrs
IMDB
4.8 (1067 balsu)
Savulaik zināmā pretkultūras figūra Jūnija E. Leiga tagad dzīvo pašnoteiktā trimdā savā Dienvidbronksas dzīvoklī, aizdedzināšanas laikā '77 Samas vasara. Kad neredzēts mocītājs sāk izmantot jūnija vājās vietas, viņas salu Visums sāk atšķetināties.

Unthinkable | ASV
Žanrs
IMDB
7.1 (81898 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
Atgriešanās islāmā nosūta ASV valdībai lenti, kurā viņš redzams trīs neraksturīgās glabātuvēs, no kurām katra var saturēt atombumbu, kas ir iededzināta mazāk nekā nedēļas laikā. Helēnai Brodijai, FBI aģentei LA, ir uzdots atrast bumbas, kamēr CIP "konsultants", pazīstams kā H, pratina aizdomās turēto, kurš ļāvis sevi pieķert. Aizdomās turētais, kura sieva un bērni viņu ir pametuši un pazuduši, šķiet, ka precīzi zina, ko izraisīs pratināšana. Pat ja H raisa spiedienu, izmantojot spīdzināšanu par Brodija iebildumiem, aizdomās turētais neliecina. Vai H būtu jāiedomājas, un vai Brodijs piekritīs? Vai kāds no konstitucionālajiem principiem ir vērts zaudēt dzīvību?

The Silence of the Lambs | ASV
Žanrs
IMDB
8.6 (1176863 balsu)
Budžets
19,000,000.00$
Jaunai FIB aģentei jāuzticas kādam ieslodzītajam — manipulējošam slepkavam, lai palīdzētu notvert vēl vienu sērijveida slepkavu, kurš saviem upuriem novelk ādu.

Žanrs
Budžets
11,000,000.00$
Izcilā dāņu kinorežisora Larsa fon Trīra jaunākā drāma "Antikrists" ir mistisks psiholoģisks trilleris, kas stāsta par laulāta pāra attiecībām pēc viņu mazā dēla nāves. No pilsētas viņi dodas mežā, kur ļaujas seksualitātes destruktīvajam spēkam. Filma ir provokatīva un izaicinoša, tā šokē ar vardarbības un seksa ainām. „Antikrists” kļuva par šāgada Kannu kinofestivāla lielāko skandālu. Galvenās lomas atveido Šarlote Gensbūra (par šo filmu Kannu festivālā viņa atzīta par labāko aktrisi) un Vilems Defo. Lomās: Charlotte Gainsbourg, Willem Dafoe Režisors: Lars fon Trier Scenārijs: Lars fon Trier Producents: Meta Loise Foldager

The Strangers | ASV
Žanrs
Budžets
9,000,000.00$
Piedāvā šausmu filmu „Niknuma varā” un „Acs” producenti... Šausminošie notikumi, kas risinājās 2005. gadā 11. februārī Hojtu ģimenes vientuļā ārpilsētas mājā, joprojām līdz galam nav noskaidroti... Šampanietis. Rozes ziedlapiņas. Degošas sveces... Šāda būtu Kristenas Makkejas un Džeimsa Hojta pavadīta romantikas nakts ārpilsētas mājā. Taču četros no rīta, atgriežoties no draugu kāzām, jauno pāri pamodina klauvējiens pie durvīm... Negaidītie viesi izrādās trīs svešinieki, kuru ierašanās Kristenai un Džeimsam nenes neko labu. Lomās: Liv Tyler, Scott Speedman, Gemma Ward, Kip Weeks, Laura Margolis, Glenn Howerton Režisors: Bryan Bertino Scenārijs: Bryan Bertino

Stonehearst Asylum | ASV
Žanrs
IMDB
6.8 (48660 balsu)
Mistiskā trillera "Stounhērstas trakonams" veidotāji aicina ielūkoties visbaisākajos XIX gadsimta dzīves nostūros. Filma uzņemta pēc tumšu un šaušalīgu stāstu meistara Edgara Alana Po darba motīviem. Psihiatriskajā slimnīcā drūmu un aukstu kalnu ielokā ierodas Hārvarda medicīnas skolas abiturients Edvards Ņūgeits (Džims Stērdžess, kas pazīstams pēc filmām "Mākoņu atlants", "21", "Viena diena"). Jauneklis ir gatavs likt lietā iegūtās zināšanas. Viņu sagaida iestādes vadītājs – profesors Sailass Lems (Bens Kingslijs). Apskatot slimnīcu, jaunais cilvēks iepazīstas ar vienu no pacientēm – Elīzu Greivsu (Keita Bekinseila). Skaistā meitene ar vārīgo dvēseli ieinteresē topošo ārstu, taču izvairās no saskares ar viņu. Ar laiku kļūst skaidrs, ka ne tikai trakonama pacienti ir mīklaini. Kādudien Edvards apmaldās milzīgajā namā un nokļūst pagrabā, par kura esamību viņam iepriekš nebija ne jausmas. Tas, kas tur apslēpts, uz visiem laikiem mainīs gan jaunā ārsta, gan pārējo psihiatriskās slimnīcas iemītnieku likteni. Režisors Breds Andersons ("Mašīnists", "Transsibīrijas ekspresis") radījis vairākas filmas par izmaiņām cilvēka saprātā. Viņš lieliski prot atainot slimas psihes murgu pasauli. Šoreiz režisors pēta garīgi slimos. Ar lielisku aktieru palīdzību tas izdodas ļoti ticami. Filmā tēlo balvas "Oskars" laureāti Bens Kingslijs un Maikls Keins. Viena no galvenajām lomām nav biedējusi Keitu Bekinseilu – britu aktrisi ar neaizmirstamu smaidu, ko pazīstam pēc filmām "Aviators" un "Pērlhārbora".

Number 23 | Vācija| ASV
Žanrs
IMDB
6.4 (182,780 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Volters Sperovs (JIm Carrey) dzimšanas dienā no sievas saņem dāvanu - grāmatu ar noslēpumainu nosaukumu "Skaitlis 23". Viņš sāk to lasīt un ar katru izlasīto lappusi pieaug viņa pārliecība par to, ka grāmatā atainotie notikumi ir balstīti viņa paša dzīves stāstā. Viņš atpazīst bērnībā piedzīvoto, grāmatas galvenais varonis tāpat kā viņš reiz aizrāvies ar detektīvromāniem, arī grāmatā atspoguļotie traģiskie notikumi līdzinās viņa pārdzīvotajam. Līdzīgi kā grāmatas varonis, arī Volters drīz aizraujas ar skaitli 23 un kļūst gluži kā apsēsts, saredzēdams to vai uz katra soļa. Drīz viņš saprot, ka grāmatā atainotajam var būt daudz dziļākas sekas viņa dzīvē nekā viņš spēj iedomāties. Lomās: Jim Carrey, Virginia Madsen, Danny Huston, Logan Lerman, Rhona Mitra, Maile Flanagan, Patricia Belcher, Lynn Collins, Mark Pellegrino, Tara Karsian Režisors: Joel Schumacher

1 2