amerikāņu futbols

Draft Day | ASV
Žanrs
IMDB
6.8 (50765 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Pie NFL drafta ģenerālmenedžerim Sonijam Ververam ir iespēja atjaunot komandu, kad viņš tirgojas pēc kārtas. Viņam jāizlemj, ko viņš vēlas upurēt dzīves mainīgās dienā dažiem simtiem jaunu vīriešu ar NFL sapņiem.

Invincible | ASV
Žanrs
IMDB
7.1 (63029 balsu)
Iedvesmojoties no Vinča Papale patiesā stāsta, cilvēks, kam nav ko zaudēt, kurš ignorēja satriecošās izredzes un piepildīja savu sapni. Kad Papalas mīļotās dzimtā pilsētas futbola komandas treneris rīkoja vēl nepieredzētu atklātu izmēģinājumu, sabiedrībā tika panākta vienprātība, ka tas ir laika izšķiešana - neviens, kas ir pietiekami labs profesionāla futbola spēlēšanai, šādā veidā netiks atrasts.

M*A*S*H | ASV
Žanrs
IMDB
7.5 (65253 balsu)
Budžets
3,500,000.00$
Korejas kara lauka slimnīcas personāls izmanto humoru un augstas jinks, lai saglabātu savu prātu, saskaroties ar kara šausmām.

The Blind Side | ASV
Žanrs
IMDB
7.6 (277863 balsu)
Budžets
29,000,000.00$
Filma ir stāsts par Maiklu Oheru – resnu, neizglītotu melnādainu pusaudzi – kuru savās mājās pieņem labi situēta baltā ģimene. Viņi rūpējas par zēnu, palīdzot viņam kļūt par sporta zvaigzni un iestāties universitātē.

Blue Crush | Vācija| ASV
Žanrs
IMDB
5.6 (29222 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Nekas nenotiek starp Anne Marie un viņas dēli. Dzīvojot pludmales krastā kopā ar trim istabas biedriem, viņa katru rītu ir augšā pirms rītausmas, lai iekarotu viļņus un skaitītu dienas līdz Pipe Masters konkursam. Pēc tam, kad viņa ir pārstāvējusi sevi Havaju salās bez neviena cita, bet vienīgi ar savu svētību, Anne Marie atrod visu nepieciešamo adrenalīna uzlādētajā sērfošanas ainā - līdz brīdim, kad nāks proprofesionālis Metjū Tollmans ...

Billy Lynn's Long Halftime Walk | ASV| Lielbritānija| Ķīna
Žanrs
IMDB
6.2 (20146 balsu)
Budžets
40,000,000.00$
Filma tiek stāstīta no 19 gadus vecā ierindnieka Billija Linna skatu punkta. Billijs ar citiem Bravo vienības pārstāvjiem kļūst par varoni pēc tā, kad gūta uzvara mokošā cīņā uzvarā, pēc kuras vienība uz laiku tiek nogādāta mājās uz uzvaras svinēšanas tūri. Caur dažādām atmiņām un pagātnes stāstiem filma atklāj, kas patiesībā ar šo vienību noticis - kontrastējot ar realitāti, ko sagaida amerikāņi.

Remember the Titans | ASV
Žanrs
Budžets
30,000,000.00$
Pēc tam, kad viņa futbola komanda ir novirzīta uz 15 uzvarētām sezonām, treneri Bilu Yoast tiek atlaists un aizstāts ar Herman Boone - grūts, novērtēts un tikpat atšķirīgs no mīļotā Yoast, cik viņš varētu būt. Abi vīri iemācās pārvarēt savas atšķirības un pārvērst naidīgo jauno vīriešu grupu par čempioniem.

Leatherheads | Vācija| ASV
Žanrs
IMDB
6.0 (29,439 balsu)
Budžets
58,000,000.00$
Asprātīgo romantisko komēdiju režisējis un galveno lomu tajā atveido Džordžs Klūnijs. 1925. gads. Šarmantais un ekscentriskais futbola komandas kapteinis Dodžs Konelijs apņēmies padarīt savu zemākā līmeņa komandu pazīstamu visā Amerikā. Taču komanda zaudē sponsoru un futbola līga atrodas uz sabrukuma robežas. Dodža asajā prātā dzimst lieliska ideja - viņš nolemj, ka komandu no izjukšanas var glābt Amerikas jaunais varonis - Kārters Raterfords. Jaunajam kara varonim un izskatīgajai reklāmu sejai uz pēdām ir apburošā žurnāliste Leksija, kura nolēmusi atklāt patiesību par Kārtera varonīgajām gaitām un ceļu uz slavas virsotnēm. Leksija drīz iekrīt abu vīriešu sirdīs un cīņa par viņas simpātijām var sākties. Atšķirībā no futbola, šajā spēlē noteikumu nav… Lomās: George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski, Jonathan Pryce, Stephen Root, Ezra Buzzington, John Vance, Dan John Miller Režisors: George Clooney

House of Wax | ASV
Žanrs
IMDB
5.3 (104,431 balsu)
Budžets
40,000,000.00$
1953.gadā uzņemtās šausmu filmas rimeiks. Seši jaunieši dodas uz koledžas futbola komandas spēli un viņu sākotnēji iecerētais izklaides brauciens iegūst pavisam citu nokrāsu, kad draugi nolemj pārnakšņot kempingā. Pēc tam, kad viņu vakaru iztraucē noslēpumains mašīnas šoferis, no vakara omulīgās atmosfēras vairs nav ne vēsts. No rīta viņi atklāj, ka kāds ar nodomu sabojājis viņu mašīnu un pieņem vietējo iedzīvotāju piedāvāto palīdzību nokļūt tuvākajā pilsētiņā Embrousā. Tur viņu uzmanību piesaista Trūdijas vaska figūru muzejs, kurā izstādītās vaska figūras izskatās gluži kā dzīvas. Drīz viņi atklāj, ka vaska figūru izskatam ir šausminošs iemesls… Lomās: ELISHA CUTHBERT, CHAD MICHAEL MURRAY, BRIAN VAN HOLT, PARIS HILTON, JARED PADALECKI, JON ABRAHAMS, ROBERT RICHARD.

Longest Yard, The | ASV
Žanrs
IMDB
6.4 (146,525 balsu)
Budžets
82,000,000.00$
Amerikāņu futbola pussargs Pols Krūvs (Adam Sandler) nokļūst aiz restēm - jau tā neapskaužama situācija, bet viss kļūst sliktāk, kad cietuma uzraugi liek no dažādos noziegumos apsūdzētajiem cietumniekiem izveidot futbola komandu. Pēc būtības ne gluži komandas cilvēki, ieslodzītie apvienojas pret kopējo pretinieku komandu - sargiem. Viņiem ir viens mērķis - atriebes pilna spēle bez noteikumiem. Lomās: Adam Sandler, Burt Reynolds, Chris Rock. Angļu ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Little Children | ASV
Žanrs
IMDB
7.5 (99,035 balsu)
Budžets
26,000,000.00$
3 nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai Oscar®! Labākā aktrise - Kate Winslet Labākais otrā plāna aktieris - Jackie Earle Haley Labākais adaptētais scenārijs Keita Vinsleta, Patriks Vilsons un Dženifera Konelija - Toma Perotas noveles "Little Children" adaptācijā - stāstā, kurā krustojas vairāku savstarpēji nepazīstamu cilvēku ceļi, izraisot gan romantiskas, gan bīstamas sekas. Lomās: Jennifer Connelly, Noah Emmerich, Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Kate Winslet, Gregg Edelman, Sarah Buxton Režisors: Todd Field

Concussion | ASV| Lielbritānija| Austrālija
Žanrs
IMDB
7.1 (82036 balsu)
Budžets
35,000,000.00$
Holivudas zvaigzne Vils Smits atveido galveno lomu dramatiskā trillerī, kas balstīts uz patiesiem notikumiem. "Satricinājums" ir aizraujošs stāsts par ģeniālo neiropatologu, doktoru Benetu Omalu, kurš pirmais pasaulē atklāj unikālu slimību, kas ir kļuvusi par iemeslu noslēpumainām populāru sportistu nāvēm. Taču, lai pierādītu savu taisnību, doktoram Omalu nāksies stāties pretī varenai organizācijai.

1 2