Mirage Enterprises

Cold Mountain | ASV| Lielbritānija| Itālija| Rumānija
Žanrs
IMDB
7.2 (138552 balsu)
Budžets
79,000,000.00$
Rūpēs par savas mīļotās Adas (Kidmena) drošību, ievainotais Konfederātu armijas kareivis Inmans (Lovs) pamet hospitāli un, caur kara izpostītajiem dienvidiem, dodas atpakaļ uz viņas fermu, kura atrodas Aukstajā kalnā. Inmana atgriešanās pārvēršas liktenīgā ceļojumā, kura laikā viņš noiet simtiem kilometru, satiekas ar visdažādākajiem cilvēkiem un šie notikumi būtiski maina viņa skatu uz pasauli. Tajā pašā laikā, arī Adai nākas cīnīties par izdzīvošanu - pēc tēva nāves viņa ir palikusi vienīgā, kura ar klaidones Rūbijas (Zelvēgere) palīdzību ir spējīga atjaunot fermu un aizstāvēt to no marodieru uzbrukumiem. Ilgas pēc mājām, miera un mīlestības šajā mežonīgajā laikā, iezīmē Inmana un Adas attiecībās amerikāņu Dienvidu jauno paaudzi - to, kura pakāpeniski nomaina vējiem līdzi aiznesto veco kārtību. Filmas pamatā ir plašu popularitāti guvušais Čarlza Frezjēra romāns, kurš balstīts uz reāliem notikumiem un stāsta par ceļojumu caur laikiem, par nežēlību un varonību, kādu jebkad piedzīvojusi amerikāņu tauta.

Breaking and Entering | ASV| Lielbritānija
Žanrs
Viņš - Londonas arhitekts Vils, kuram sarežģītas attiecības ģimenē un darbs, kuram viņš veltī sevi visu. Viņa - emigrante Amira no Serbijas, kuras dēls kādā naktī ielaužas arhitektu birojā un nozog Vilam piederošo datoru. Notiekot izmeklēšanai, Vils un Amira vēl nezin, ka pēc šīs ielaušanās drīz vien sekos nākamā - ielaušanās viņu abu privātajās dzīvēs. Filmas režisors ir Oskara balvas ("Angļu pacients") ieguvējs Entonijs Mingela, kura kontā ir plašu atzinību ieguvušās filmas "Talantīgais misters Riplijs" un "Aukstais kalns". Lomās: Jude Law, Juliette Binoche, Robin Wright Penn, Martin Freeman, Ray Winstone Režisors: Anthony Minghella

Michael Clayton | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (167959 balsu)
Budžets
25,000,000.00$
Maikls Kleitons ir ievērojamas Ņujorkas juristu firmas advokāts, kura pienākums ir "satīrīt mēslus", darīt netīros darbiņus. Šķiršanās, plašā uzticība no priekšniecības puses un paša finansiālie parādi ir padarījuši Maiklu ļoti lojālu savam uzņēmumam, kaut reizēm nākas rīkoties pret visiem ētikas principiem. Kad viņa firma sabotē kādu prāvu, kuras iznākums jau tikpat kā bijis izšķirts, Maikls saskaras ar lielāko izaicinājumu savā dzīvē... Režisora Tonija Gilroja filmā titullomā spoži sevi parāda aktieris Džordžs Klūnijs, viņam līdzās spēlē Toms Vilkinsons, Tilda Svintone, Sidnijs Polaks un citi.

1 2