kara veterāns

Wag the Dog | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (76321 balsu)
Budžets
15,000,000.00$
Prezidenta sacensību pēdējās nedēļās prezidents tiek apsūdzēts seksuālā pārkāpumā. Lai nepievērstu uzmanību sabiedrībai līdz vēlēšanām, prezidenta padomnieks nolīgst Holivudas producentu, lai palīdzētu viņam sākt viltus karu.

Saving Private Ryan | ASV
Žanrs
IMDB
8.6 (1176446 balsu)
Budžets
70,000,000.00$
Pēc iebrukuma Eiropas cietoksnī 1944. gada 6. jūnijā, grupa ASV armijas kareivju dodas misijā, kurā ir jātrod un jānogādā mājās ierindnieks Džeimss Frensiss Raiens, kurš ir vienīgais no četriem mātes dēliem, kurš ir palicis dzīvs un atrodas aiz ienaidnieka frontes līnijas.

Billy Lynn's Long Halftime Walk | ASV| Lielbritānija| Ķīna
Žanrs
IMDB
6.2 (20146 balsu)
Budžets
40,000,000.00$
Filma tiek stāstīta no 19 gadus vecā ierindnieka Billija Linna skatu punkta. Billijs ar citiem Bravo vienības pārstāvjiem kļūst par varoni pēc tā, kad gūta uzvara mokošā cīņā uzvarā, pēc kuras vienība uz laiku tiek nogādāta mājās uz uzvaras svinēšanas tūri. Caur dažādām atmiņām un pagātnes stāstiem filma atklāj, kas patiesībā ar šo vienību noticis - kontrastējot ar realitāti, ko sagaida amerikāņi.

Gran Torino | Vācija| ASV
Žanrs
Budžets
33,000,000.00$
Valts Kovalskis ir tikko zaudējis savu sievu un viņa bērni vēlas ievietot savu tēvu veco ļaužu pansionātā. Būdams ass, cinisks un nekomunukabls, Valts slikti sadzīvo ar aziātu izcelsmes kaimiņiem, pret kuriem Korejas kara veterāns neslēpj savus rasistiskos uzskatus. Viss iesākās ar kaimiņu puikas Tao mēģinājumu nozagt Valta lepnumu - 1972. gada izlaiduma Fordu "Gran Torino", kurš rīkojās aziātu bandas uzdevumā. Lai izpirktu savu vainu, Tao ģimene nosūta viņu strādāt pie Valta. Cenšoties nosargāt Tao no bandītu ietekmes, Valts nonāk konfilktā ar viņiem un kļūst par bandas mērķi. Lomās: Clint Eastwood, Geraldine Hughes, John Carroll Ly Režisors: Clint Eastwood

Žanrs
IMDB
6.7 (35767 balsu)
Budžets
10,500,000.00$
Filma tiks demonstrēta kinofestivāla "Spektrs II" ietvaros 8.novembrī: http://www.forumcinemas.lv/Events/Spektrs/. Amerika, astoņpadsmitā gadsimta beigas. Kādas dāņu ģimenes sapņus par jaunu, skaistu dzīvi "mežonīgajos rietumos" pārtrauc neliešu banda, kura aukstasinīgi izrēķinās ar visiem, izņemot ģimenes galvu (Mads Mikkelsens). Izmisis un saniknots, viņš atriebjas, ar to izsaucot pār savu galvu vietējās bandas vadoņa (Džefrijs Dīns Morgans) dusmas. Vietējie iedzīvotāji un pat likuma sargi bailēs izvairās no konflikta, un viņam neatliek nekas cits kā stāties uz kara takas vienam… un viņa atriebība būs leģendāra. Kamēr vesterna dzimtenē Holivudā šis žanrs tik tikko rāpjas ārā no kinematogrāfiskā kapa, tas lielā mērā plaukst un zeļ citur, arī t.s. "vecajā pasaulē", un šoreiz mūs ir apciemojis pārstāvis no Dānijas (!), ar dāņu supersmagsvaru Madu Mikkelsenu ("Hannibal") galvenajā lomā. Režisora Kristiana Levriga rokrakstā jūtams Vecās Eiropas kolonizatoru krampis, bet lielisko aktieru ansambli papildina pirmšķirīgs ļaundaris Džefrijs Dīns Morgans, liktenīgā skaistule Eva Grīna ("Casino Royale") un īsts britu džentlmenis Džonatans Praiss ("Pirates of the Caribbean"), vēlreiz apliecinot, ka šo odu vesterniem, skarbākiem laikiem un prēriju iekarotājiem no okeāna otras puses nedrīkst laist garām!

1 2