narkomānija

A Million Little Pieces | ASV
Žanrs
IMDB
6.1 (848 balsu)
Jauns, ar narkotikām papildināts rakstnieks, kas tuvojas nolaišanās pamatnei, divus mēnešus nomierina detoksiku ārstniecības centrā Minesotā.

Requiem for a Dream | ASV
Žanrs
IMDB
8.3 (700686 balsu)
Budžets
4,500,000.00$
Narkotikas.Tās iznīcina prātu, ķermeni un dvēseli.Tikko tu pierod pie tām, tu kļūsti atkarīgs.Četras dzīves.Četri narkomāni.Četras neveiksmes.Darot visu pēc vislabākās sirdsapziņas, lai gūtu sekmes dzīvē, bet ciešot briesmīgu neveiksmi, četri cilvēki kļūst atkarīgi no narkotikām.Par spīti viņu tiekšanai pēc kā cēla, viņi padodas savam kaitīgajam ieradumam.Skatoties, kā narkomāni pamazām zaudē kontroli pār sevi, mēs kļūstam par lieciniekiem pretīgākajām un netīrākajām, tur mājojošajām sabiedrības padibenēm.Tas ir šokējoši un pārsteidzoši, bet to obligāti vajag redzēt gan narkomāniem, gan no narkotikām neatkarīgiem cilvēkiem.

Looper | ASV| Ķīna
Žanrs
IMDB
7.4 (494379 balsu)
Budžets
30,000,000.00$
Salīdzinoši tuvā nākotnē, kad ceļošana laikā būs kļuvusi ierasta lieta, kāda korporācija novāc nevēlamos cilvēkus, sūtot viņus uz pagātni plastikāta maisos. Sūtījumu saņemošās puses uzdevums - ielaist lodi upurim galvā, tādējādi izdzēšot nelaimīgo no vēstures. Viss iet gludi līdz brīdim, kamēr galvenais varonis, izsaiņojot kārtējo maisu, atrod tur ieliktu... sevi pašu, atsūtītu no nākotnes.

August: Osage County | ASV
Žanrs
Budžets
25,000,000.00$
Dziļi aizkustinošs, reizē skumjš un humora pilns stāsts par Vestonu ģimeni, kuru pēc ilgāka atšķirtības laika dzimtas mājās vienkop sapulcinājis kāds nelāgs notikums - dzejnieka, alkoholiķa Beverlija Vestona bēres. Turpmākajās dienās mājā, kur saimnieko valdonīgā Violeta, radinieku starpā izceļas viens konflikts aiz otra, ko uzkurina samilzušie pagātnes aizvainojumi un pāridarījumi. Latviešu skatītājam jau pazīstamā komēdija - drāma „Augusts: Osedžas zeme" ir amerikāņu dramaturga Treisija Letsa 2007. gadā sarakstītās tāda paša nosaukuma lugas ekranizācija. Letss, kurš par šo lugu saņēmis Pulicera prēmiju, ir arī filmas scenārija autors. Šo nedaudzo gadu laikā luga piedzīvojusi neskaitāmas pirmizrādes uz dažādu valstu skatuvēm, tostarp arī Latvijas Nacionālajā teātrī. Filmas režisors ir Džons Velss, viens no producentiem - populārais aktieris Džordžs Klūnijs. Turklāt reti kura filma var lepoties ar tik spožu aktieru ansambli - Merila Strīpa, Džūlija Robertsa, Jūens Makgregors, Benedikts Kamberbačs, Džuljeta Lūisa. Merila Strīpa un Džūlija Robertsa par savu sniegumu šajā filmā nominētas „Zelta globusa" un ASV kinoaktieru ģildes balvām.

T2 Trainspotting | Lielbritānija
Žanrs
Budžets
18,000,000.00$
Vispirms bija iespēja… Tad sekoja nodevība. Pagājuši divdesmit gadi. Daudz kas ir mainījies, bet tikpat daudz palicis kā iepriekš. Marks Rentons atgriežas vienīgajā vietā, ko viņš var dēvēt par mājām. Viņu sagaida Tupenis, Sirdzējs un Begbijs. Gaida arī citi vecie draugi – skumjas, zaudējums, prieks, atriebība, naids, draudzība, mīlestība, ilgas, bailes, nožēla, heroīns, pašdestrukcija un nāves briesmas. Tie visi viņu sagaida, gatavi laisties jaunā dejā.

Trainspotting | Lielbritānija
Žanrs
IMDB
8.1 (626714 balsu)
Budžets
4,000,000.00$
Edinburga. Marks Rentons visiem spēkiem cenšas izlauzties no savas visa veida narkotiku, neprātīgo ballīšu un puskriminālo izdarību ikdienas un pat uz brīdi pārvācas uz Londonu, taču viņa drauģeļi Denijs, Saimons un Frēnsiss atkal un atkal ievelk viņu reibinošajā mutulī. Viena no 90-to gadu spilgtākajām britu filmām, balstīta uz Ērvina Velša tāda paša nosaukuma kulta romānu.

Dreamgirls | ASV
Žanrs
IMDB
6.6 (74877 balsu)
Budžets
70,000,000.00$
8 nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai Oscar®! Labākā otrā plāna aktrise - Jennifer Hudson Labākais otrā plāna aktieris - Eddie Murphy Labākais mākslinieciskais noformējums Labākais kostīmu dizains Labākā skaņa Labākā oriģināldziesma: "Listen" Labākā oriģināldziesma: "Love You I Do" Labākā oriģināldziesma: "Patience" Viņas ir jaunas. Viņas ir apburošas. Viņas ir sapņu meitenes. 60.gadi Detroitā ir laiks, kad dzimst jauns mūzikas stils. Tā saknes stiepjas dziļi Detroitas dvēselē, dziesmās izskan dzīves sāpe un klausītājus vieno kopīgs sapnis. Par to dzied arī meiteņu trio - Dīna Džounsa (Beyoncé Knowles), Lorela Robinsone (Anika Noni Rose) un Efija Vaita (Jennifer Hudson), kuras savu ceļu uz slavas virsotnēm sāk talantu šovā. Kērtiss Teilors (Jamie Foxx) ir automašīnu pārdevējs, kurš meklē iespēju iekļūt mūzikas biznesā. Kad viņš satiek meiteņu trio, viņš saprot, ka "Sapņu meitenes" ir īstenot savu sapni un nokļūt mūzikas biznesā. Filmas pamatā - Tony balvu ieguvušais Brodvejas mūzikls "Dreamgirls". Lomās: Jamie Foxx, Beyonce Knowles, Eddie Murphy, Danny Glover, Anika Noni Rose, Jennifer Hudson, Keith Robinson, Bobby Slayton Režisors: Bill Condon

1 2 3