N12 | 2 st 10 min | Trilleris | Drāma | Komēdija | Mistika | Detektīvfilma
IMDB 8.0 / 10 (246136 balsu)

Uz nažiem - sarežģīta mīkla!

Knives Out | ASV
Uz nažiem - ģimene

Tiek svinēta pasaulslavenā detektīvromānu autora Harlana Trombija 85-tā dzimšanas diena. Nākamais rīts pēc viņa dzimšanas dienas svinībām nav tik līksms kā vakardienas svētki. Viņš tiek atrasts miris! Viss liecina par pašnāvību, bet tomēr tiek iesaistīta policija, kas izjautā visus nelaiķa svinību viesus, kuri mirušajam ir bijuši paši tuvākie cilvēki. Viss no malas šķiet pavisam ticami un domājams, ka šai ģimenei nav ko slēpt. Starp viņiem valda lieliskas attiecības. Izmeklēšanā tiek piesaistīts slavenais un harizmātiskais detektīvs Benua Blanks. Ņemot vērā, ka šī ir bijusi pašnāvība, kādos tieši nolūkos viņš ir ticis uzaicināts piedalīties izmeklēšanā? Iespējams viņš nav ataicināts, lai atklātu noslēpumu, bet gan lai novērstu uzmanību no īstās atbildes, kas īsti ir noticis nelaimīgajā vakarā! Kas viņu ir anonīmi uzaicinājis?

Uz nažiem - svinības

Kārtējo reizi režisors Rians Džonsons nebeidz pārsteigt savus skatītājus ar īpaši pārdomātu sižeta līniju, kas neļauj prātam atslābt ne uz mirkli. Filmas sižets ir izstrādāts kā smalks mākslas darbs, kas aizrauj un brīžos, kad skatītājam šķiet, ka atbilde jau ir rokā, šis patiesības pavediens strauji tiek izrauts no rokām, radot vēl vairāk neskaidrību kā pirms tam. Riana Džonsona māksla uzturēt intrigu filmas laikā un negaidītākajos mirkļos, iepinot mūsdienu humora pavedienus, viennozīmīgi ir liels talants un spēj aizraut pat viskritiskāk noskaņotos skatītājus. Šis stāsts ir izstrādāts līdz vissīkākajai detaļai, līdz pat naža simbolismam filmas gaitā un sarežģītās mīklas atrisinājumā. Bez šaubām var teikt, ka “Uz nažiem” ir lielākā dāvana 2019. gadā visiem detektīvfilmu faniem.

Uz nažiem - mežs

Vai jums izdosies kopā ar detektīvu atminēt šo sarežģīto mīklu? Harlana Trombija nāve ir negaidīta un tā ir šoks visiem. Vai tomēr tā ir bijusi pašnāvība? Izmeklētajiem no policijas viss šķiet pavisam vienkārši! Vai arī detektīvs Benuā Blanks tam piekrīt? Visiem ģimenes locekļiem ir bijis iemesls atbrīvoties no jubilāra! Un ne viens vien. Lai noskaidrotu, kas notika nelaimīgajā naktī detektīvam Benuā Blankam ir jāatklāj visi ģimenes noslēpumi. Kas viņam palīdz? Un vai šis palīgs tiešām ir tik nevainīgs kā šķiet no malas? Jautājumu ir daudz vairāk kā atbilžu. Un izrādās, ka arī noslēpumu šai ģimenei ir daudz vairāk nekā no malas varētu šķist.